Dr.L Postat Septembrie 9, 2011 Partajează Postat Septembrie 9, 2011 Doar sa nu pateasca ceva 723ul sau alimentarea lui,ca tensiunea de iesire devine maximaSi la oprire poate aparea fenomenul asta Link spre comentariu
nekkerman Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 In schema alaturata, vreau sa inlocuiesc MJ3001 cu MJ11032. Ce modificari trebuie facute in "divizorul rezistiv" R4(1K) si R5(82K) ? Pentru ca deranjul sa nu fie prea mare, atasez si specificatiile tranzistorilor: MJ3001: http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 3001.shtml MJ11032: http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 1032.shtml Va multumesc! Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Nu cunosc performantele de viteza a senzorului de curent din 723, dar nu cred ca ar strica un cond de macar 10n paralel pe R4.Daca vrei sa pastrezi aceleasi performante, se poate schimba fara alta interventie, 11032 e mult mai bun (si mai scump).Daca ai mai multe resurse (traf), poti mari curentul la iesire cu conditia sa nu depasesti cca. 150W (conform PDF) la 100gr.C temperatura capsulei pe MJ. Fara R5, curentul de scurt ar fi 3,8A. R5 mai adauga o tensiune pe R4 peste cea citita de pe R6 si astfel mai scade curentul in functie de diferenta dintre tensiunea de la intrare si cea de la iesire, oferind un anume curent la o anumita tensiune de iesire, si un curent mai mic pe masura ce tensiunea de la iesire scade. Se limiteaza si puterea disipata la scurt. Totul trebuie calculat in functie de tensiunea de la intrare (la acel curent de scurt) si in functie de dorintele tale. De exemplu, se poate merge cu 6A la 25v, si 1A in scurt, iar pentru tensiuni intermediare, curenti scazatori. Sau daca puterea disipata permite, 5A intre 30 si 15V, apoi scazator pana la 1A in scurt (pentru varianta asta trebuie adaugat un zener). Sau o infinitate de combinatii. Asta e rolul lui R5 + R4. Nu trebuie modificat daca nu doresti alt comportament. Link spre comentariu
nekkerman Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Multumesc smilex! Am folosit MJ11032, si pentru ca voi alimenta 400 leduri cu 3,6v am inlocuit si R2 cu 5K6. Folosesc transformator toroidal care are in secundar o infasurare de 9V/15A...revin cu imagini!Cu stima! Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Da mai multe detalii. Fiecare LED cu rezistenta lui, sau inseriate doua-trei + rez. si seriile in paralel? Link spre comentariu
nekkerman Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 E vorba de 20-21 lampi, modelul din imagine !Sincer, nu le-am desfacut sa vad daca au rezistente pentru limitarea curentului. Maine intru in posesia lor...postez aici amanunte.Cu stima! Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Nu incarca pe forum ce se gaseste foarte usor pe net,cum ar fi paginile de catalog ale tranzistorilor Ti-am editat mesajul,asa trebuia sa fie de la inceputLedurile nu se pun in paralel . Le poti pune in paralel,doar daca e fiecare cu rezistenta lui,sau daca nu conteaza cat merg.Atentie la offtopic (vezi titlul subiectului)! Link spre comentariu
Vizitator nentucupatentu Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 de sursa asta ce parere aveti ? Link spre comentariu
briobit Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Aleluia nu sunt singur am si eu schema asta da nu stiu ce sa fac .... am incercat sa fac un cablaj da mi`am prins urechile tare si am renuntat....LE: daca face cineva o pomana cu un cablaj zic multumesc frumos de acum... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Pare ok, eventual un rez. 1k5-2k2/1W la iesire si o dioda invers peste tranz. putere. Butonul NI (contacte normal inchise) ar fi mai bine montate paralel pe tiristor dar ND (catod th la masa). Asa cum sunt, la apasarea butonului, nu mai exista protectie. Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 ...daca face cineva o pomana cu un cablaj...Poate-l gasesti la cineva care a participat la discutia de aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=61&t=35844&hilit=cine+imi+face+un+cablaj&start=15 Link spre comentariu
briobit Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 nu mai exista atasamentele ..... (sau sunt eu prea batut in freza si nu ma uit/vorbesc cu cine trebuie) Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Intrebi frumos in topicul ala daca cineva mai are cablajul si poate sa-l reposteze...nu e asa greu Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 Referitor la PM de la userul Briobit:Atasamentul la postul meu continea schema electrica desenata in OrCAD Capture. A fost necesara desenarea schemei in acest format, pentru a se putea genera NETLIST-ul necesar la rutarea cablajului cu OrCAD Layout.M-am oprit cu proj in aceasta etapa, intrucat n-a mai existat ulterior interes pt acest subiect, in plus s-au oferit si alti useri sa-l faca, asa ca n-am mai continuat, personal nu aveam nevoie de acest cablaj.De altfel, in postul meu am precizat clar, ca e in faza de netlist.Daca e util cuiva asa cum e, pot cauta prin 2009 fisierele respective pt postare (fisier schema si fisier netlist). Pt layout se vor folosi footprint-urile componentelor disponibile. Link spre comentariu
Vizitator nentucupatentu Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 inca o schema cu bA 723 : Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum