pid Postat Mai 3, 2007 Partajează Postat Mai 3, 2007 adresa mea "[email protected]"mersi anticipat Link spre comentariu
EPSICOM Postat Mai 4, 2007 Partajează Postat Mai 4, 2007 Schema (optimizata) ce a fot publicata in Tehnium (Gunter Zeisel), Conex si care functioneaza de ani buni in varianta industriala http://www.epsicom.lx.ro/docdown/ep0022.pdf Link spre comentariu
Vizitator Twinsen Postat Iunie 21, 2008 Partajează Postat Iunie 21, 2008 Pana la urma are cineva schema de cablaj? Ca e uploadata doar amplasarea componentelor. Link spre comentariu
YO9IBC Postat Iunie 21, 2008 Partajează Postat Iunie 21, 2008 E o schema f. buna asta... Link spre comentariu
Vizitator Twinsen Postat Iunie 28, 2008 Partajează Postat Iunie 28, 2008 Vreau schema de cablaj ca sa ma pot si eu apuca de ea.Exista? O are cineva? Link spre comentariu
bogdan546 Postat Iunie 29, 2008 Partajează Postat Iunie 29, 2008 Asta cautati? Nu limiteaza curentul cind este in scurt si suporta tranzistorii tot Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 29, 2008 Partajează Postat Iunie 29, 2008 Nu limiteaza curentul cind este in scurt si suporta tranzistorii totCum adica nu limiteaza curentul?Ba limiteaza curentul, dar in momentul in care ai un scurt intr-adevar intreaga tensiune cade pe tranzistori, curentul e limitat la cat a fost reglat... si puterea disipata e mare. deci situatia trebuie evitata. cu toate astea sursa functioneaza foarte bine. eu de exemplu am ma adaugat ceva la ea: comparator cu histerezis si releu care comuta pe priza mediana a transformatorului functie de tensiunea de iesire. asa scade disipatia. Link spre comentariu
bogdan546 Postat Iunie 29, 2008 Partajează Postat Iunie 29, 2008 Nu limiteaza curentul cind este in scurt si suporta tranzistorii tot Cum adica nu limiteaza curentul? Ba limiteaza curentul, dar in momentul in care ai un scurt intr-adevar intreaga tensiune cade pe tranzistori, curentul e limitat la cat a fost reglat... si puterea disipata e mare. deci situatia trebuie evitata. cu toate astea sursa functioneaza foarte bine. eu de exemplu am ma adaugat ceva la ea: comparator cu histerezis si releu care comuta pe priza mediana a transformatorului functie de tensiunea de iesire. asa scade disipatia. Despre asta am vrut sa zic nu limiteaza automat curentul la 0 in scurt Si o intrebare : Se poate face o modificare pentru a nu se incalzi atit de mult tranzistorii in sarcina Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 29, 2008 Partajează Postat Iunie 29, 2008 pai singura modificare pe care o poti face e sa ai grija ca tensiunea de intrare sa nu fie cu mult mai mare decat cea de iesire, sa mentii disipatia mica.cum ziceam eu, priza mediana, sau mai multe prize de tensiune.sau sursa in comutatie la intrare...eu am testat asa. dar nu m-am obosit sa gasesc o metoda incat sursa in comutatie sa aiba iesirea variabila functie de iesirea celei liniare, sa mentin o tensiune mica pe tranzistori. banuiesc ca la intrebarea ta... un raspuns ar fi fost sa ii pui pe radiator mai mare/adaugi racire activa. Link spre comentariu
Vizitator vallywally Postat Iulie 1, 2008 Partajează Postat Iulie 1, 2008 Ofer si eu o solutie corespunzatoare titlului topicului dar mai aparte; schema se afla la pagina 472 a cartii pe care am uploadt-o la adresa urmatoare: http://www.uploadjockey.com/download/1544826/ee2.pdf Cartea are mai multe scheme utile(23mb) .Schema nu are si cablaj si are la baza integratul 723.Mai am si alte volume... Link spre comentariu
Vizitator Twinsen Postat Iulie 6, 2008 Partajează Postat Iulie 6, 2008 Am scos schema de cablaj a sursei din conex, cu photoshop, din schema amplasarii componentelor.Sper ca nu are greseli.Poate cineva sa imi spuna care ar trebui sa fie dimeniunile ei?Sau are cineva schema in format digital? probabil la o calitate mai mare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 6, 2008 Partajează Postat Iulie 6, 2008 Faptul ca prima schema nu limiteaza curentul atunci cand e in scurt (fara intoarcerea caracteristicii) este de fapt un avantaj pentru ca la nevoie poti folosi sursa pe post de generator de curent constant.Cat despre puterea mare disipata de tranzistor la scurt nu prea conteaza pentru ca oricum nu stai cu montajul alimentat daca vezi ca ai scurt! Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 6, 2008 Partajează Postat Iulie 6, 2008 am eu un PCB facut in orcad. mai difera din cateva puncte de vedere: mi se pare ca nu are stabilizaoturl de 5V, puntea e altfel, a fost adaptata la piesle pe care le aveam, in rest e foarte inspirata dupa varianta de la conex.daca e cineva interesat, pun maine un pdf cu cablajul, nu am tot ce trebuie acum.atasez o poza cu sursa gata. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 7, 2008 Partajează Postat Iulie 7, 2008 dupa cum spuneam, schema, cablajul si amplasarea, pentru cine e interesat. cablajul e tiparit prin transparenta, numai bun pentru transfer de toner, rezolutie 600dpi.atentie, pe schema e un releu pus la partea de alimentare in alternativ, avea rol de trecut pe priza mediana. nu apare pe cablaj, alimentarea sa face simplu printr-un conector cu 2 pini. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum