Vizitator raptile Postat Mai 4, 2008 Partajează Postat Mai 4, 2008 Am si eu de facut un proiect si nu stiu de unde sa incep. Am putin material, este cel care il pun aici. proiectul trebuie predat 13 mai 2008. Va rog ajutati-ma. Enuntul problemei suna cam asa: Se va proiecta un transformator de mica putere care va avea 2 infasurari secundare ce vor alimenta2 retele rezistive diferite:a) Secundarul 1 cu tensiunea de .... volti alimenteaza o retea cu urmatoarea configuratie (se vaindica la fiecare student o retea rezistiva cu rezistoare fixe liniare de putere ? minim 5 elemente );b) Secundarul 2 cu tensiunea de .... volti alimenteaza o retea rezistiva formata dintr-un resistor deputere si un element rezistiv neliniar (bec, termistor), la temperatura ambianta de 20 grade Cc) Tensiunea de intrare in circuitul primar 220V/50Hz si/sau 110V/50Hz;si am urmatoarele date: U1 =220V, U21=24V, Retea secundar 1:1 A, R1=270ohm,R2=220ohm, R3=180 ohm, R4=130 ohm, R5=39ohm< U22= 24 V, Bec-24V, R=1,2, Tepm ambientala 80 grade Link spre comentariu
Jimmy Postat Mai 4, 2008 Partajează Postat Mai 4, 2008 chiar in pdf-u ala ai toate formulele ce-ti trebuie.ai tensiunile pt infasurarile trafului.iti trebuie un traf alimentat la 220V si cu 2 secundare identice de 24V.trebuie sa mai stabilesti puterea consumata de rezistente si bec, care ii banal la nivel de clasa a 7-a cand stii legile lui ohm si kirchhoff.dupa ce-ai stabilit puterea utila, mai rotunjesti putin in sus, ca sa ai marja de siguranta, si poti sa afli sectiunea miezului care-ti trebuie. in general, puterea maxima suportata de un miez este egala cu sectiunea miezului la patrat.dupa ce ai aflat sectiunea, calculezi nr de spire/volt, apoi cate spire iti trebe in primar si secundare, grosimea sarmei din bobine, in functie de o densitate medie de curent/mm patrat, si eventual factorul de umplere al ferestrei, in functie de ce miez de tole alegi. informatii despre trafuri mai gasesti si la sectiunea alimentatoare, de pe forum, in topicu "TOTU DESPRE TRAFURI"spor la treaba ;)EDIT: ce vrea sa insemne: "Retea secundar 1:1 A" ca fiecare infasurare secundara tre sa debiteze 1 amper? daca da, problema se simplifica si mai mult, pt ca deja poti sa deduci puterea utila care ii de 48W. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum