Vizitator andrei_vaslui Postat Mai 4, 2008 Partajează Postat Mai 4, 2008 salut!rog pe cineva sa imi spuna si mie ce trebe sa fac la ipa400 ca in loc de led de 3 mm sa pun led de 5 mm ....ptr ca dak pun asa de 5 mm nu se aprinde deloc ....stie careva cat sa pun in loc la rez aia de 5.6 k ???multumesc Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Mai 4, 2008 Partajează Postat Mai 4, 2008 salut!rog pe cineva sa imi spuna si mie ce trebe sa fac la ipa400 ca in loc de led de 3 mm sa pun led de 5 mm ....ptr ca dak pun asa de 5 mm nu se aprinde deloc ....stie careva cat sa pun in loc la rez aia de 5.6 k ???multumesce ledu bun?eu am pus si de 5 si de 10 mm si merg ambele la fel de bine Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 4, 2008 Partajează Postat Mai 4, 2008 poate l-ai pus invers.Ledurile sunt diode => conteaza polaritatea. Link spre comentariu
Jimmy Postat Mai 4, 2008 Partajează Postat Mai 4, 2008 poate nu intra amplifu in clipping deloc :smt005 Link spre comentariu
Vizitator andrei_vaslui Postat Mai 4, 2008 Partajează Postat Mai 4, 2008 ma scuzati ....ledurile nu erau bune ...am pus altele si merg ....dar problema e alta ....o placa intra la volum mic in clip iar ailalta intra normal ...la volum mare ....nuj care o fi problema ....placa aia care imi intra acuma la volum mic in clip am alimentato la 90V o mers oleaca dupa care so ars 3 finali .....iam schimbat si acuma nu se mai regleaza bine curentu de mers in gol .....dau aproape la maxim din semireglabil si pe grila mosurilor am vreo 3 .90 V dar pe rez alea de putere nu am absolut nimik chiar dak dau din semireglabil la maxim ....se regleaza tensiune pe grile dar pe rez alea si putere nu imi apare nimik ...si nici nu se incalzesc deloc finalii si intra si repede in cliping pe cand cealata placa merge perfect ....finalii se incalzesc am tot cam vreo 3.80 V pe grile si pe rez alea de putere am cam 3 4 mV .....ce poate fi oare ??:(:(:( Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 4, 2008 Partajează Postat Mai 4, 2008 daca ai supraalimentat amplificatorul,probabil a cedat ceva prin el(si nu e vorba numai de finali,si celelalte piese pot sa cedeze,ca amplificatorul nu e facut sa mearga supaalimentat :toimonster: )respecta tensiunile de alimentarept 90v foloseste ipa 800verifica toate piesele din amplificator,ca sa gasesti problema Link spre comentariu
Nemesis Postat Mai 10, 2008 Partajează Postat Mai 10, 2008 amplificatorul nu e facut sa mearga supaalimentat :toimonster: )respecta tensiunile de alimentarept 90v foloseste ipa 800 Depinde de piesele cu care e facut. Eu daca de ex n-am avut mje-urile din schema si am pus BD-uri de 4 sau 500v (nu mai stiu exact), si bc-uri alese si ele de tensiune mai mare, ma pot arunca si la supraalimentare......bineinteles in limitele permise de ansamblul etaj final-sarcina . Acum vreo saptamana am avut de adaugat ceva in cutia amplificatorului meu cu ipa400 si am masurat de curiozitate tensiunea de alimentare .......era +/-86v.....ca deh....era la amiaza si reteaua electrica nu era prea incarcata .Are normal tot 4 perechi de finali si il folosesc asa de 2 ani pe 8 ohmi.......si unde mai pui ca abia asta vara am vazut ca un modul avea 2 finali de pe aceeasi ramura cu rezistente de sursa de....22ohmi in loc de 0.22 :smt033 . Sunt si eu de parere ca-i mai simplu si mai bine sa faci direct ipa800 decat sa faci ipa400 sa mearga la +/-90v........dar (din cate tin minte) stiu ca andrei_vaslui avea traful si modulele de ipa400 si de aia vrea sa incerce ipa400 la +/-90v.Asadar , se poate supraalimenta....numai "sa-l tina" tranzistoarele.............verificat datasheet-urile si....daca este cazul, schimbat tranzistorii necorespunzatori cu altii adecvati . Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 10, 2008 Partajează Postat Mai 10, 2008 ipa 800 nu e ca ipa 400,doar ca are alti trz si mai multi finali? Link spre comentariu
Nemesis Postat Mai 10, 2008 Partajează Postat Mai 10, 2008 Are si o pereche de prefinali in plus dar in rest e la fel. De aia am zis ca daca ai deja module de ipa400 gata facute sau macar cablaje si ai grija ca tranzistorii sa suporte tensiunile necesare, poti alimenta ipa400 la fel ca si ipa800 . Chiar m-am uitat acum pe schema si pe net la datasheet-uri............MJE350 si MJE340 ambele au Vce 300v iar bc546....65v . Asadar , doar q4 si q5 trebuie avut grija sa suporte acolo 80 sau pt mai multa siguranta chiar 90v intre colector si emitor ....in rest.... restul pieselor ar suporta si alimentarea la +/-90v, evident ca pe o sarcina de minim 8 ohmi . Merg bineinteles si BC546 masurati sa aibe tensiunea de strapungere intre C si E , cum am zis, de minim 80-90 v (cum am facut eu de altfel). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum