Arcer Postat Februarie 24, 2005 Partajează Postat Februarie 24, 2005 Salut, ma intereseaza o modalitate de a face un ceas sa-si regleze ora automat, ca sa nu intarzie si sa nu grabeasca deloc. O solutie ( presupun ca numai pt Ardeal ) ar fi receptionarea emitatorului DCF-77 din Germania. In concluzie: stie cineva unde as putea gasi in Romania un circuit integrat receptor de DCF-77, adica UE2125 sau U4221B sau AK2127 sau UE2124 sau altul echivalent; sau direct un modul receptor de DCF-77, cum e cel de la Conrad: http://www1.conrad.de/scripts/wgate/zco ... area_kz=LM ... sau o schema de receptor pe 77KHz cu componente pe care sa le gasesc. Mentionez ca eu am citeva quartz-uri chiar pe frecventa asta. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Februarie 24, 2005 Partajează Postat Februarie 24, 2005 Am si eu o intrebare: ceasul care sa se sincronizeze pe acest semnal exista?... Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Februarie 24, 2005 Partajează Postat Februarie 24, 2005 Si o schema pentru DCF77... Link spre comentariu
Arcer Postat Februarie 28, 2005 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2005 Ceasul l-am facut cu microcontroller si cu cipul de ceas M41T56, care din pacate grabeste/intirzie. Schema ta cu UE2125 o am si eu, si inca alte 10 scheme, dar circuitul UE2125 sau altul echivalent nu-l gasesc in romania. M-ar interesa unde gasesc aceste cipuri sau daca ar putea sa-mi spuna un radioamator mai experimentat cum pot sa-mi fac un receptor pe 77KHz cu alte piese (acum exista chiar si AO care merg la frecventa asa ), in conditiile in care am "pe stoc" quartzuri de aceasta frecventa. Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Februarie 28, 2005 Partajează Postat Februarie 28, 2005 Ai incercat sa folosesti functia de calibrare de la M41T56? Vezi http://www.icbase.com/pdf/add/st/AN-103-00013en.pdf Link spre comentariu
norad Postat Martie 10, 2006 Partajează Postat Martie 10, 2006 Semnalul de sincronizare DCF-77 se receptioneaza si in Moldova, nu numai in Ardeal, insa numai seara (noaptea) sau cand e innourat. Stiu asta pentru ca am un weather station (ceva ieftin) care are sincronizare DCF-77. Dezavantajul e ca arata ora Europei Centrale si nu am posibilitatea sa sa fac ceasul ca sa arate ora locala. Chiar daca il reglez manual, atunci cand apare semnalul, se sincronizeaza dupa CET.Presupun ca, daca as face o antena de cativa metri lungime din sarma, as putea sa receptionez semnalul de 77 KHz si ziua. Link spre comentariu
Vizitator bili Postat Aprilie 12, 2006 Partajează Postat Aprilie 12, 2006 Cel mai simplu sincronizezi computerul de pe internet si apoi prin seriala ce dispozitiv vrei. Parerea mea! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum