Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ipa400 supraalimentat

Vizitator andrei_vaslui

Postări Recomandate

Vizitator andrei_vaslui

pot sa alimentez ipa400 stereo la + - 91 V ???dak da ce avantaje as avea si ce schimbari ar trebui sa fac ???radiatoarele trebuie ceva mai mari ???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipa_maria

5

• Dr.L

2

• zal

1

• GooD of BaSS

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

vei avea avantajul de a-l arde! fiindca de la +-70vcc cat e recomandat pana la +-91vcc e cale lunga!!!totusi daca te tine sa incerci vezi ce tensiuni pot suporta tranzistorii tai (toti)!in 8 ohmi esti aproape de limita tranzistorilor finali iar in 4 ohmi o depasesti, de bridge nici nu mai incape vorba.daca reusesti sa ne comunici :rock:

Link spre comentariu
Vizitator andrei_vaslui

nu vreau sa il pun nici in bridge nici pe 4 omi .....doar pe 8 omi pe niste sateliti .....am trafu gata facut si de asta ziceam ....

Link spre comentariu

pai nu gandesti corect! nu iei cate un tranzistor si il alimentezi la +-91v ... treaba se gandeste la nivel de ansamblu; poti incerca in felul urmator: pui pe fiecare ramura de alimentare cate o rezistenta de 20ohmi/5w si alimentezi un singur modul fara nimic conectat la iesire si curentul de repaos la minim, apoi pui degetu` pe fiecare tranzistor si vezi daca se incalzeste foarte tare.. daca da pune-i radiator; daca iese fum din rezistentele de pe alimentari opresti toata operatiunea si te apuci de rebobinat traful!

Link spre comentariu

Nu face nici o experienta ca plingi dupa el, diferenta de peste 40V nu poate fi suportata de semiconductori si aici nu e vorba de trz finali.

Link spre comentariu

am presupus ca daca tot a scris pe forum vroia sa incerce (in cazul in care nu a incercat deja :smt003 )nu e solutie mai riscanta decat daca pune direct... :partyman:

Link spre comentariu

salutare. vreau sa fac si eu ipa400 si cand am facut comanda pt irfp uri am fost intrebat daca sa fie irfp 240 simplu sau irfp240PBF si la fel pt 9240 .mi sa mai spus ca acest PBF inseamna plumb free .are asta vreo influenta asupra performantelor mosului sau a intregului amplificator. inca ceva in una din schemele de pe net scria ca se poate mari puterea la 800 w in 4 ohmi daca se dubleaa nr de finali ,daca e asa at trebuie marita si alimentarea,ca de asta nu scria nimic .daca da pina la cati volti. multumesc.

Link spre comentariu

trebuia sa incepi altfel : vreau sa fac ,si eu IPA 800 ,si nu era nici o problema :yawinkle: Nu inteleg ,de ce vreti voi ,sa modificati ceva, ce a fost proiectat intr-un anume fel , la o anumita tensiune ,ceea ce inseamna ,piese cu tensiuni maximale mai mici ! Din start apuca-te de IPA 800 alimenteaza la +/-90V pune nr de finali 2X7 buc. ,trafo toroidal , filtraj s.a.m.d. daca vrei ceva adevarat . Parerea mea ,e sa faci ceva ,ce stii ca functioneaza si la altii .Numai bine alex mm :smt006

Link spre comentariu

@good-nu,pb free nu influenteza comportarea mosului,de ceva timp se incearca scoaterea plumblui din electronica,d-aia sunt pb-free

Link spre comentariu

si dupa cum vezi,acum are probleme :smt021 si unii trz pot ceda daca depasesti cu 5% soa,altii daca depasesti cu mai mult :rolleyes: ,e ca la loterie,d-aia trebuie sa respecti limitele

Link spre comentariu

vei avea avantajul de a-l arde! fiindca de la +-70vcc cat e recomandat pana la +-91vcc e cale lunga!!!

totusi daca te tine sa incerci vezi ce tensiuni pot suporta tranzistorii tai (toti)!

in 8 ohmi esti aproape de limita tranzistorilor finali iar in 4 ohmi o depasesti, de bridge nici nu mai incape vorba.

daca reusesti sa ne comunici :rock:

si eu ce am zis? :smt003

vorbeam din experienta nu din calcule; era posibil sa ma insel sau nu!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări