Vizitator cosmincol Postat Mai 2, 2008 Partajează Postat Mai 2, 2008 Va salut!Am si eu nevoie de quartzuri pentru a pune pe picioare un RTM, daca prin sertarele la vreunui coleg se gaseste asa ceva dati-mi un mesaj. Cuarturile pot fi pentru canalele mai intens folosite 145225, 145525. De cand a disparut ROMQUARTZ nu prea mai ai pe unde sa faci comanda pentru ele.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
florinnn22 Postat Mai 2, 2008 Partajează Postat Mai 2, 2008 Mesaj postat de iancu ion Data: Wed 30 Apr 2008 22:23:13 (ora Romaniei) vind cuarturi orice valoare Pret informativ: 10 LEI Adresa E-mail: ian@ yahoo.com Telefon de contact: 0748235056 mie unu mi-a fost sila sa scriu mail sa intreb daca face cuarturi la comandadaca ei legatura cu respectivu te rog frumos sa-mi spui si mie daca face cuarturi la comandapentru rtm4 sal modifici gasesti foarte multe detalii in revista radiocomunicatii si radioamatorismin numerele din 96 care le gasesti online pe hamradio.ro la sectiunea revista, inclusiv cum sa modific sursa de alimentare ca sa scapi de convertizor. o alta metoda pentru rtm ar fi sa faci o scala numerica si sa folosesti diode varicap in loc de cuarturi iar cu scala urmaresti frecventa. o alta idee de a mea, dar pe care n-am testat-o si care costa scump ar fi sa folosesti dds precum ad9850, la rtm in emitator merge si ad9832 care costa vreo 40ron dar la receptor iti trebuie un ad9850 care costa vreo 80ron fara tva Link spre comentariu
florinnn22 Postat Mai 3, 2008 Partajează Postat Mai 3, 2008 scuze, anuntul este de pe radioamator.rom-am uitat mai bine la anunt, si mai are inca un anunt cu adresa de mail la misto probabil o fi crezut ca este obligatorie adresa de mail Link spre comentariu
Vizitator cosmincol Postat Mai 4, 2008 Partajează Postat Mai 4, 2008 Multumesc pentru mesaje, am contactat persoana respectiva dar nu are cuarturi cu valorile respective. Valorile sunt de 6.5141 si 44.84166 pentru un canal si pentru celalalt de 6.063541 si 44.94166 Link spre comentariu
florinnn22 Postat Mai 5, 2008 Partajează Postat Mai 5, 2008 cel mai simplu pana la urma iti tragi un dds cu ad9850, atentie este foarte greu de lipit e capsula tssop de 28 de pini si cablajul de facut la el numai metoda foto iese bine. si il controlezi ori din pc ori cu un pic 16f84, solutia asta te costa cam 90ron ad9850. sau cel mai ieftin vfo-ul. Link spre comentariu
Yo4You Postat Mai 5, 2008 Partajează Postat Mai 5, 2008 AD9851 ala merge mai sus pana in VHF cu AD9850 poate sa faca pana in 6metrii.EU recomand sa isi faca omu o sinteza cu PIC16f628 si MC145151 sau daca e talentat la constructii ar pute face chiar un VFO chiar in 133,3-135,3Mhz stabilitate foarte buna daca se folosesc componente de calitate cu deriva termica redusa , ecranaj foarte bun sarma de cupru argintata trimeri argintati , detaliu de constructie in teelvizoarele vechi TEMP sau ce erau cu selector rotativ de canale .Chiar m-am uitat in asa ceva si constructia era in aer in tabla groasa de fier , bobinele facute pe carcase cu miez de alama etc.Sa nu bag aberatii sa ma corectati daca nu functioneaza: un oscilator hartley ptr 133,3-135,3Mhz.Am construit la 7-10Mhz un hartley si impresionant sta si ultima unitate de herti nemiscata. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Mai 6, 2008 Partajează Postat Mai 6, 2008 Poate ca solutia asta nu este asa complicata.[attachment=0]2m fm transceiver.rar[/attachment] Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 6, 2008 Partajează Postat Mai 6, 2008 Colegul nostru are nevoie de cristale pentru un echipament deja existent, adica un RTM, care fie vorba este un aparat care bine reglat ii va da satisfactii. Sinteza o poate folosi pe receptie numai. La emisie ii trebuie un oscilator pe o frecventa mult mai mica ( :24 ) pentru a folosi montajul original. Modulatia ( de faza ! ) generind o MF mica, se face la iesirea oscilatorului, inainte de multiplicatoarele de frecventa. Nici folosirea unei sinteze pe frecventa de lucru cu modulator propriu MF nu este tocmai o solutie, deoarece in amplificatorul de emisie se face inca o dublare de frecventa ! Deci vorbind strict la obiect, quarturile ramin cea mai buna solutie !Cele bune, Emil Link spre comentariu
Vizitator cosmincol Postat Mai 6, 2008 Partajează Postat Mai 6, 2008 Asa este, quarturile cred ca este o solutie foarte buna, m-as complica foarte mult cu alte scheme gen sinteza de frecventa si la cat trafic este in banda de 2m FM nu cred ca merita efortul. Daca nu o sa gasesc quarturi mai bine am sa fac un transverter care sa-l pun la un TS 430 pe care il am, si cu ajutorul lui pot lucra si SSB, am inteles ca se lucreaza mai mult cu acest mod de lucru. Link spre comentariu
hmisy Postat Iunie 4, 2008 Partajează Postat Iunie 4, 2008 Buna.I-mi poate spune cineva de unde se poate procura MC145106?Multumesc 73. YO6PUI Link spre comentariu
vio2007 Postat Iunie 4, 2008 Partajează Postat Iunie 4, 2008 Salut, intra pehttp://www.dioda.ro/Cauta_Componenta.html si vezi ca are la magazinul E-Piese ,dar e bine dai un telefon la ei sa te informezi direct . Link spre comentariu
hmisy Postat Iunie 4, 2008 Partajează Postat Iunie 4, 2008 OK mersi.Am si trimis un mail.73! YO6PUI Link spre comentariu
hmisy Postat Iunie 6, 2008 Partajează Postat Iunie 6, 2008 Din pacate raspunsul de la e-piese a fost "ne pare rau dar nu apare pe stoc la furnizor". Mai stie cineva o sursa de unde s-ar potea procura MC145106 sau MC145151. Sau stiti vreo schema de sintetizor pe banda de 2m cu piese care se gasesc la noiin comert? 73! YO6PUI Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum