Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatorul meu cu 6P3S

danzup

Postări Recomandate

Vizitator viobio

merge la 420v,eu am facut un final pentru chitara si de un an functioneaza fara problemeamplificatoarele,Doina Delta si Doina Sigma (fabricate la noi) se alimentau la 420.......460vacelasi lucru se intimpla si cu EL34,amplificatorul meu PP ,XINDAK MT3 are anodica finalului 460v

La EL34, 500V e tensiune normala de lucru dupa foaia de catalog. 800V ar fi maxim cu semnal de intrare. Nu se poate compara cu 6p3s din acest punct de vedere.Desi am lucrat cu 6p3s niciodata nu mi-a fost clar cum e cu tensiunea maxima. In catalog e una iar in diverse proiecte e alta. Aceeasi treaba si cu 6p3s-e. Poate ne lumineaza cineva si cu 6p3s-e. Asta are parca Uamax 250V dupa catalog si am vazut proiecte cu lampa la 400V. De asemenea eu am constatat ca merge fara probleme si timp indelungat la 390V.
da misa asa este dar rusii nu au prea dat date despre Uamax la 6p3c si c-e mai bine ne uitam in graficele de functionare ,care sunt publicate in cataloage,in general odata cu cresterea tensiunii anodice,creste si tensiunea de negativare si scade intensitatea care poate circula prin tub
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 127
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danzup

33

• papelyno

16

• Depanatoru

13

• mișa

13

Top autori în acest subiect

Cum sa nu fie dat Uamax pentru 6P3S ? Ba chiar caracteristicile parca sunt copiate dupa 6L6 .420V chiar daca e peste maxim cred ca e OK , dar 460V deja parca e prea mult ... Cel mai mult conteaza ca tensiunea G2 maxima sa nu fie depasita .

Link spre comentariu

Cum sa nu fie dat Uamax pentru 6P3S ? Ba chiar caracteristicile parca sunt copiate dupa 6L6 .420V chiar daca e peste maxim cred ca e OK , dar 460V deja parca e prea mult ... Cel mai mult conteaza ca tensiunea G2 maxima sa nu fie depasita .

90% corect,dar incercand sa gasesc o explicatie pot spune asta:-constructiv 6L6 seamana absolut perfect cu 6P3S,daca nu ar avea emblema in ruseste pe 6P3S nu ti-ai da seama.-in catalog datele nu sunt tocmai identice:Ua=360V(6L6),Ua=250V(6P3S),Ug2=270V(6L6),Ug2=250V(6P3S)...si a.m.d...-nu mai spun de 6L6GC care seamana constructiv identic cu 6P3S-E si are Ua=500V (6L6GC) si Ug2=410V(6L6GC).....!!!!!!explicatia??....cred ca numai fosta CORTINA DE FIER facea diferenta,licenta si toate cele...cine nu stie cat de multa tehnologie au furat rusii(?!?!)....asa ca: 6P3S este o lampa care "suporta" datele de catalog ale lui 6L6,parerea mea.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

toate Doina Delta care au trecut pe la mine ,aveau Ua460v,depinde si cit este si Ra al trafului de iesire
Link spre comentariu

Cred ca acestea sant limitele lui 6p3s, peste 400v se schimba des tubul !
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

6L6GC, adic? 6P3S ?i derivatele sînt primite ca ajutor de r?zboi de la americani, împreun? cu alte l?mpi. Unele diferen?e de materiale ?i construc?ie au ap?rut între timp, iar faptul c? ru?ii nu trec tensiunile maxime ci pe cele tipice (ce naiba, sînt cataloage întregi la care caracteristicile sînt date la 250V ptr sute de l?mpi), nu înseamn? c? unele exemplare nu ating acele tensiuni.Practic o gr?mad? de l?mpi pe soclu octal au primit ru?ii atunci, plus cîteva diferite (807 de exemplu).

Link spre comentariu

Atunci cind tensiunea de alimentare a unui etaj final cu 6p3s(6p3s-e) este mai mare de 265_270v trebuie sa mentinem doar tensiunea pe g2 finale la 250_265v,ca si exemplu presupun Ua=400v situatie in care Ug2 ar trebui sa fie Ug2=250v_max.270v pt ca tubul sa nu sufere si sa nu apara emisia secundara(la anod) bineinteles in situatia in care avem Ua=400v curentul in anod trebuie sa fie cifrat la cca 50mA sau mai putin dupa caz,deasemeni se modifica si Ra sau Raa in functie de Ua ,Ra sau Raa cresc si ele atunci cind Ua este mai mare decit valoarea din foaia de catalog.Pina la un Ua de cca 270v Ug2 poate avea aceasi valoare,desigur in cazul tensiunilor inegale Ua Ug2 devine ceva mai complicat realizaea UL...Un etaj final push-pull in clasa B(chiar si in clasa AB2) echipat doar cu doua lampi 6p3s(6p3s-e)poate furniza cca 50W-sinus(deloc neglijabil) cu un Raa corespunzator si un Ua=400-450v,Ug2=250V,Ug1=-25v(sau o idee mai mare).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări