Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatorul meu cu 6P3S

danzup

Postări Recomandate

Asta inseamna un amplificator cu lampi , sunetul este mai spatial , mai clar , se aud sunete care inainte ( pe tranzistoare ) nu se auzeau .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 127
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danzup

33

• papelyno

16

• Depanatoru

13

• mișa

13

Top autori în acest subiect

@cirip :tensiunile acum : Ua= 258V1= 114V2= 172V3= 115V4= 108V5= 172V6= 115V

Mie mi se par okei. Ai un pui de negativare, acolo, sa se simta lampa la largul ei :rock: .Bafta!Cirip
Link spre comentariu

O scula utila pentru montat socluri de panou

Mai exista o varianta mai scumpa cu rulmet.

Cam astea sunt marimile pe care le folosesc uzual.

Trebuie sa mai achizitionez o presa de 28mm pt a putea monta si soclurile octale un pic mai mari ( ca si cel folosit de Danzup )

socluri

Intreb si eu pe Danzup de unde a luat tabla de Al si daca a trebuit sa cumpere toata coala. Pune te rog si niste preturi.

Link spre comentariu

Am luat o bucata de tabla de la Mr.Bricolage ( au si de cupru au si aluminiu cu alte modele ) dimensiunea este 500mm x 250mm si a costat ( daca imi aduc aminte bine ) 20Ron . Au si alte marimi mai . Profilul de aluminiu tot de acolo .

Link spre comentariu

sere, unde se gasesc presele alea? Se cumpara de undeva din magazine de scule? Exista si un "burghiu" in trepte pana pe la 30 mm diametru insa costa cam 300 lei. Arata ca un " con" facut in trepte.

Link spre comentariu

Bogdan 69, eu am cumparat astfel de burghiu cu 140 lei , este de productie ceha in documentatie scrie ca este din titan si dupa parerea mea isi merita toti banii !

Link spre comentariu

sunt convins ca-si merita banii. O sa caut si eu ceva mai serios asa ceva in Bucuresti. Sunt sigur ca exista si mai jos de 300 lei. Pana acum am vazut prin Hornbach si pe la Practiker. Daca intereseaza pe cineva in Hornbach se gaseste orice fel de foi de tabla, plasa cu gauri rotunde, dreptunghiulare, in floare si cum va mai trece prin cap. De aluminiu, cupru, otel, inox, galvanizata etc. Diverse profiluri. Nu sunt scumpe fiind la suprafete mici, cam 1 m^2. Tot acolo puteti lua orice fel de placa de PAL, MDF, HDF, tego, blat de bucatarie, PFL (si nu imi mai vin in cap acum) la orice suprafata. Nu conditioneaza sa iei o placa sau jumate sau alta suprafata minima. Ultima oara i-am pus sa-mi taie 4 buc de 10/50 cm si o bucata de 20/50cm. Nu au comentat absolut nimic. Singurul lucru e ca se scumpeste metrul patrat cu vreo 5 lei( nesemnificativ la suprafete mici). In pret sunt incluse si taieturile, oricate ar fi.

Link spre comentariu

Am vazut ! Sunt super dotati ... de acolo am sa iau tabla pentru viitorul proiect !Pontul cu Hornbach vroiam sa-l dau si eu dar ai fost mai rapid . :smt003

Link spre comentariu

Mersi ca ai postat schema :smt006 , o s-o incerc si eu , sper ca in curand. Cati pasi are atenuatorul ? Ca o observatie( sugestie) , impedanta de intrare e destul de mica pe anumite pozitii , cel mai putin 45Kohmi parca , daca sursa de semnal e ceva tot cu lampi ar putea fi o problema. Ma rog , cine are nevoie poate recalcula atenuatorul.

Link spre comentariu

Da sunt pe net cel putin 10 variante de atenuator cu diferite impedante .

O mica cautare pe google si sunt si cel putin 5 site care au calculator online de rezistente in functie de ce vrea fiecare !

64 de pasi de la 0db la -63db .

L-am conectata direct fara condensator si vad ca nu se plange ... chiar nu am observat nici o modificare in sunet doar foarte, foarte, putin crescut zgomotul de fond .

Dar asta e usor de inlaturat mai ales ca acum e pe masa fara ecranaj si cablaj ingrijit !!!

Adica as face un proiect comun sa facem cablaje profesionale ! Ar fi super !

Sursele de semnal cu care am testat sunt : CD,DVD , tuner si receptorul digital tv .

Nu am testat la intrare ceva cu impedante mari ! Se poate monta pe respectiva intrare un buffer cu ECC83 sau asemanator .

Link spre comentariu

[quote

Sursele de semnal cu care am testat sunt : CD,DVD , tuner si receptorul digital tv .

Nu am testat la intrare ceva cu impedante mari ! Se poate monta pe respectiva intrare un buffer cu ECC83 sau asemanator .

Apropo...ma gandesc ca dupa ce repar radio DUX stereo pe lampi...cu 4 ECL 82 in final sa introduc semnal radio dintr-un tuner sau receptorul digital tv......

Care dintre cele doua sursa de semnal e mai buna tunerul sau digi tv????

Link spre comentariu

Sunetul pe digital tv se aude la calitate CD ( calitate = foarte bine ) !!!Si eu am ramas surprins ce bine se aude ....Tunerul radio = calitatea depinde foarte mult de post ... unii super , altii excrecabil !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări