Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatorul meu cu 6P3S

danzup

Postări Recomandate

• Răspunsuri 127
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danzup

33

• papelyno

16

• Depanatoru

13

• mișa

13

Top autori în acest subiect

Dar nu poate fi diferential cu intrare pe catod , catozii trebuie uniti si acolo conectata sursa de curent :smt009 . E ca la tranzistoare , emitorii sunt uniti , si bazele sunt cele doua intrari , altfel cum :smt017 ?De fapt ,schema cu modificarea postata de tine inainte nu este defazor , iesirile sunt in faza , cu amplitudini diferite . Eu zic sa te concentrezi pe circuitele existente , toate circuitele "bune" cu tuburi au fost deja inventate , cel mult mai sunt posibile mici inbunatatiri.

Link spre comentariu
danzup, hai sa te mai necajesc si eu un pic. Trafo de iesire e cel din cartea ''Stereofonia ptr. radioamatori'' de C. Luca si I. Presura, Ed. Tehnica 1971, refolosit si modernizat in Tehnium. Problema e ca a fost conceput ptr amplif ultraliniar cu EL34, adica priza G2 la 43%, pe cind 6P3S (6L6G) are priza la cca 20%. Folosind cite 2 tuburi 6P3S in paralel, priza se modifica la 25%. Daca-l folosesti simplu, fara prizele de ultraliniar e perfect.
Link spre comentariu

danzup,La o schema de defazor de genul asta ma refeream.Dupa parerea mea, avantajul schemei asteia fata de schema originala e ca ai excursie mai mare de tensiune in anozii defazorului, deci le dai mai tare in goarna finalelor.Cirip

Link spre comentariu

Hei! danzup!Greseli face oricine! Faptul ca unii pun uneori problema gresit in a te corecta nu trebuie sa te descurajeze. Ei de fapt vor sa nu apara erori pe forum (si se dau si un pic mari dar asta e omeneste). Eu zic ca e bine sa invatam de la cei care stiu, indiferent daca se dau mari sau nu.(nu e vorba de cirip cind discutam de dat mare)Spune-ne si noua rezultatele finale. De asemenea as fi foarte curios sa aflu ce a pierdut danzup din calitatea sunetului bobinind G2 la 43% nu la 25%. Nu e o intrebare capcana ci efectiv vreau sa stiu.Succes la toti

Link spre comentariu

Referitor la constructia carcasei, cum ai facut gaurile pentru socluri? Pentru ca ma confrunt si eu cu problema asta si nu am gasit un burghiu cu diametrul necesar. Iar ca sa dau gaura langa gaura cu un burghiu mai mic si apoi sa dau la pila nu renteaza, nu e pentru mine solutia asta, sunt un perfectionist.

Link spre comentariu

Tuburile 6c33c au dispersii destul de mari, personal din 6 buc noi nu am reusit sa imi fac 2 perechi, asa ca am renuntat la ele . Ar fi bine sa incerci sa l-e testezi la un curent de 100mA , nu au o liniaritate prea grozava, ele fiind proiectate pt. circuite de stabilizare . Amplificatorul tau PP araa super ,sint sigur ca suna la fel , felicitari

Link spre comentariu

In mod normal, daca e un amplificator pentru ascultat muzica nu e importanta inperecherea lampilor (sau a tranzistorilor) pentru ca reactia negativa va face ca tot sistemul sa se comporte liniar. Imperecherea e absolut necesara doar in cazul amplificatoarelor care nu au reactie negativa si in cazul amplificatoarelor care urmeaza sa functioneze neliniar - pe distorsiuni.

Link spre comentariu

danzup,La o schema de defazor de genul asta ma refeream.Dupa parerea mea, avantajul schemei asteia fata de schema originala e ca ai excursie mai mare de tensiune in anozii defazorului, deci le dai mai tare in goarna finalelor.Cirip

Dupa ce nu cunosti bine circuitele mai vii si cu pareri maestre ? Ceva calcule daca nu cerem prea mult. Cat despre "datul in goarna" , nu dupa tensiunea maxima se judeca un defazor , la tuburi urmarim calitatea nu cantitatea.La etajul diferential , pe rezistenta comuna e o cadere de tensiune de zeci de volti , chiar peste 100V , deci nu se poate pune grila triodei a doua la masa. Pentru o cadere de tensiune de aprox. 2V cat trebuie pentru polarizarea grilei unei triode de semnal ar trebui o valoare de aprox. 1K fata de aprope 100K in cazul obisnuit , deja rezistenta nu mai poate fi considerata sursa de curent constant , rezulta un etaj diferential cu caracteristici foarte proaste.
Link spre comentariu

Am vazut odata un amplif mono in contratimp cu 8 x 6P41 (parca...), unde lipsea una, fiind explodata si soclul strapuns. Ampliful mergea foarte bine in 3 cu 4 lampi, asemeni si amplifurilor cu trz unde la gramada nu mai conteaza imperecherea.

Link spre comentariu

Totusi se recomanda imperecherea , daca faci un amplificator pe lampi vrei sa obtii maxim de calitate , altfel tranzistoare sunt destule :smt003

Link spre comentariu

Super ca ne-am animat un pic la discutii !

Sa raspund pe rand :

@Electron : am luat din bricostore asta : http://i26.tinypic.com/141i4iv.jpg

@zal : ai dreptate teoretic dar ai vazut ca am pus rezistente si alea reduc din influenta

si mai ales acum la ascult pentoda si suna bestial !!! foarte placut !!! de fapt numai asa le ascult acum ( misterele electronicii aplicate )

@misa : :supz:

@depanatorul si @cirip : chiar daca toate sunt deja inventate de ce sa nu incercam si altceva ? apropo voi ati vazut ampliful ala rusesc mamouth OTL cu iesire pe catod ?

@cirip :tensiunile acum : Ua= 258V

1= 114V

2= 172V

3= 115V

4= 108V

5= 172V

6= 115V

Si pentru ca merge ampliful bine ridic un pahar de vin pentru toti lamparii de pe forum !!!! :drinkers:

later edit : bineinteles ca o sa-mi fac si set imperecheat ! Mie imi place sa experimentez ... chiar si scheme mai traznite ! De asta iubesc electronica .

Link spre comentariu

Primul cu 6SN7 e foarte interesant !

Am sa incerc si eu asa ceva .

Azi m-am tot gandit daca sa va spun patania sau sa tac ... na ca acum stiti si voi ce bine se impaca vinul cu lampile !

Apropo de amplificatoare ascult acum pe ele Silver - Cross roads si sunt uimit ! Este pentru prima data la mine in casa cand parca pune instrumentele si pe instrumentisti si cantareata cu mana frumos de la stanga la dreapta ! ii scoate asa frumos in fata , ...Niciodata acasa la mine nu am avut senzatia asta pe care o ai cand mergi prin targ si asculti scule de alea scumpe rau !

Se cheama ca am reusit sa fac un amplif bun ?

(Deci nu se compara cu altele .....nu-mi vine sa cred !!!)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări