Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema alarma MAAT

unGuru

Postări Recomandate

Am nevoie de schema de conectare pentru o alarma MAAT mai veche (~10 ani). Nu stiu modelul exact (pe cablaj apare ceva gen "Altech Auto" (cei care produc alarmele MAAT) si indicativul "NET-8605". Telecomenzile au doar doua butoane, o telecomanda fiind neagra si una maro (gen "furnir"). Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• unGuru

8

• niq_ro

3

• rimache

1

Top autori în acest subiect

Nu are nimeni o astfel de schema, macar a unui model asemanator? Alarma n-a mai raspuns (dintr-odata) la semnalele transmise de catre telecomenzi si am vrut sa-i fac niste verificari la "bancul de proba". Din pacate, am constatat ca nu mai am manualul si in afara de +12V si GND nu pot descifra altceva de la cablajul respectiv..PS: Am nevoie doar de schema de conectare (semnificatia pinilor) nu de toata schema electrica.

Link spre comentariu

Multumesc anticipat, poate reusesti s-o gasesti! Cei care mi-au instalat-o (acum vreo 9 ani!) nu mai exista, iar pe unde-am mai trecut nu mai aveau "arhiva"!

Link spre comentariu

Din pacate, cred ca nu e modelul acela. Alarma pe care o am are un conector principal cu 12 pini si unul cu 3 pini (senzorul de soc). Cam astea am obtinut la o prima vedere a cablajului: 1: (+) 12V2: iesire releu3: colector tranzistor TIP32C4: anod 1N41485: (-) GND6: anod 1N4007 (probabil e vreo intare)7: rez8: rez9: rez10: catod 1N400711: rez12: catod 1N4007Poate iti suna cunoscut sau ai vreo schema de conectare similara de la vreun MAAT. Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

suna cunoscut ca din aia am pe masina.... momentan nu am timp sa verific legaturile da' mai sapam, pana una alta eu ti-as recomanda sa pui o alarma noua :yawinkle:

Link spre comentariu

suna cunoscut ca din aia am pe masina.... pana una alta eu ti-as recomanda sa pui o alarma noua :yawinkle:

Cind o sa-ti pui tu alarma noua, o sa-mi pun si eu! ;) Now serious.. e vorba de o masina pe care o folosesc mai rar, deci nu se pune problema de alte "investitii"! Plus ca, in calitate de electronist, e o adevarata provocare(!) sa reusesc sa o resuscitez! Poate reusesti sa dai de schema de conectare, acum ca stii ce model este (chiar, ce model este?!)..
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Pulsar

1.Rosu: +ACC (prin siguranta)2.Alb:la becuri semnalizare(prin siguranta)3.Maron:la sirena (fir rosu)4.Violet:la sirena (fir rosu+negru)-firul al treilea al sirenei este masa !!5.Negru: Masa generala6.Orange:contact "Start kill"7.Gri cu Rosu:N.C.8.Alb cu Negru: N.C.9.Galben: Plus prin cheie contact10.Albastru cu alb: Contacte securizate:portiere,capota etc11.Albastru: "Marche arriere"12.Gri: Contact anulareDaca se dovedeste ca este ce ai nevoie voi reveni cu detalii.

Link spre comentariu

Salut!Dupa pinout & colors, este exact ce am eu! Iti multumesc foarte mult, acum m-apuc sa o testez! Aaa, singura diferenta fata de ce ai scris ar fi ca la pinul 4 (violet) eu aveam conectat (de la instalare) LED-ul de semnalizare (status).LATER EDIT: Cind o alimentez, LED-ul de status clipeste, pe pinul care duce la semnalizari am un puls, dar nu raspunde la telecomenzi. Daca simulez o usa deschisa, alarmarea se produce.. deci centrala functioneaza OK, problema ar fi la partea de radio.. n-as suspecta telecomenzile, pentru ca n-a mai raspuns la telecomenzi dintr-odata (la ambele). Exista vreo procedura de "power up" sau de recunoastere/inregistrare a telecomenzilor?

Link spre comentariu

Exista vreo procedura de "power up" sau de recunoastere/inregistrare a telecomenzilor?

Vezi "learning mode" in manualul postat de @niq-ro... :smt003
Link spre comentariu
Vizitator Pulsar

1.Rosu: +ACC (prin siguranta)2.Alb:la becuri semnalizare(prin siguranta)3.Maron:la sirena (fir rosu)4.Violet:la sirena (fir rosu+negru)-firul al treilea al sirenei este masa !!5.Negru: Masa generala6.Orange:contact "Start kill"7.Gri cu Rosu:N.C.8.Alb cu Negru: N.C.9.Galben: Plus prin cheie contact10.Albastru cu alb: Contacte securizate:portiere,capota etc11.Albastru: "Marche arriere"12.Gri: Contact anulareDaca se dovedeste ca este ce ai nevoie voi reveni cu detalii.

Iata detaliile[attachment=0]MAT860.jpg[/attachment]
Link spre comentariu

@Pulsar: Multumesc pentru schita.. asta este, intr-adevar (MAAT GFM 860). Ai cumva manualul de instalare (de "invatare" a telecomenzilor)? Am incercat o varianta (dintr-un manual postat mai sus) dar n-a mers (adica alarma n-a intrat in modul "learning").LATER EDIT: Intre timp, am aflat ca telecomenzile au codul fix(at prin strapuri, pe cablaj) deci nu exista posibilitatea "inregistrarii" acestora din soft. Am incercat sa mai reglez din trimerul ala care fixeaza frecventa radio (cel din centrala de alarma) dar tot nu obtin nici un raspuns de la niciuna dintre telecomenzi. Exista vreun defect uzual al modulului radio, pentru a incerca o depanare rapida?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Pulsar
@Pulsar: Multumesc pentru schita.. asta este, intr-adevar (MAAT GFM 860). Ai cumva manualul de instalare (de "invatare" a telecomenzilor)? Am incercat o varianta (dintr-un manual postat mai sus) dar n-a mers (adica alarma n-a intrat in modul "learning").

Am manualul insa nu se specifica decat cat de desteapta este scula si cate posibilitati de alarmare are.Nimic insa despre o eventuala programare.O schema alactrica a acesteia nu exista si ca sa o extrag de pe cablaj, mi se pare exagerat.Depanarea este interesanta insa la cat de putin costa una noua nu merita pierderea de timp.Daca nu functioneaza una din partile emisie sau receptie deja nu merita sa te mai gandesti la depanare. Cu respect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări