kelloo_bro Postat Aprilie 30, 2008 Partajează Postat Aprilie 30, 2008 Sal!As vrea sa va intreb ce trebuie sa iau in calcul atunci cand aleg locul pentru portul bas reflex?E mai bine sa fie in fata, in lateral, sau in spatele cutiei?Astept pareri! Link spre comentariu
Jimmy Postat Aprilie 30, 2008 Partajează Postat Aprilie 30, 2008 nu stiu sa conteze prea mult locu portului pe incintasingurul lucru de care tre sa tii cont e ca portu nu trebuie sa fie prea apropiat de pereti, mai ales daca portu iasa lung, sa nu fie prea aproape de peretele opus, ca sa n-ai surpriza sa fie partial obturat, si sa se auda aeru cum vajaie Link spre comentariu
kelloo_bro Postat Aprilie 30, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2008 Ok, multumesc!Am crezut ca suna diferit in functie de locul portului! Link spre comentariu
Vizitator mariusradulescu1990 Postat Mai 1, 2008 Partajează Postat Mai 1, 2008 si mai e faza ca portul sa nu fie in dreptul magnetului difuzorului de bass daca portul e pozitionat in spatele incintei :smt020 :smt033 Link spre comentariu
PaulAlex90 Postat Mai 1, 2008 Partajează Postat Mai 1, 2008 si mai e faza ca portul sa nu fie in dreptul magnetului difuzorului de bass daca portul e pozitionat in spatele incintei :smt020 :smt033Ce e cu faza asta? Link spre comentariu
kelloo_bro Postat Mai 2, 2008 Autor Partajează Postat Mai 2, 2008 Pai la multe tuburi de bas portul este in spatele cutiei in mijloc, adica in spatele magnetului!Chiar eu am un asemenea tub!Cu ce influenteaza asta sunetul? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Mai 5, 2008 Partajează Postat Mai 5, 2008 Conteaza unde se pune portul bass-reflex! Daca se pune in spatele incintei, aceasta va fii mult mai sensibila la pozitionarea in camera(adica la apropierea de perete). Solutia cea mai comuna este pozitionarea in fata care asigura o mai usoara integrare in mediul de auditie. Orice solutie poate sa dea rezultate bune daca e bine implementata. Desigur portul nu trebuie pus in colturi sau in calea unor obiecte(cum ar fi difuzoarele) pentru ca atunci va vajai mai tare. Oricum exista incinte in care portul de bass-reflex este pus in spatele difului(si se mai pune si un tub in jurul difuzorului) astfel incat difuzorul sa pompeze aer in tubul de bass-reflex marind astfel spl-ul incintei la rezononta fara a fi nevoie de a mari diametrul tubului si volumul incintei. Cred ca la tuburile de bass cam asta este cazul, dar acestea oricum suna aiurea si nu prea ai unde sa il pui altundeva asa ca nu prea conteaza. Daca e vorba de subwoofer de masina, orice i-ai face tot bubuit si lungit suna. Link spre comentariu
kelloo_bro Postat Mai 6, 2008 Autor Partajează Postat Mai 6, 2008 Ok, am inteles!Dar daca tot veni vorba de bas lung si de bubuit, cum pot creste sau scade basul acela lung, rezonanta aceea care face totul sa vibreze?De exemplu imi place foarte mult basul acela lung din melodia lui Dj Optick su Activ - Surrender.Am observat in in masina se aude mai mult aceasta rezonanta si mai putin basul propriu-zis (beat-ul acela) decat in casa.Am incercat cu mai multe incinte si in masina si in casa si e cam la fel! Link spre comentariu
EmyRulz Postat Mai 7, 2008 Partajează Postat Mai 7, 2008 Nu prea poti sa scapi de acea rezonanta in masina pentru ca volumul este mult mai mic decat in camera si se formeaza foarte usor tot felul de unde stationare. Ti-ar trebui o antifonare calumea a masinii dar asa ceva costa, si nici atunci nu sunt sigur daca o sa obtii ceea ce vrei(nu situ exact pt ca nu am incercat asa ceva). De ex: http://www.be-loud.ro./produse/Accesori ... onorizare/ Link spre comentariu
radue Postat Mai 7, 2008 Partajează Postat Mai 7, 2008 De ce vajaie aerul mai tare can pui portul in colturi ? Vreau si eu o explicatie stiintifica :smt003 Link spre comentariu
kelloo_bro Postat Mai 7, 2008 Autor Partajează Postat Mai 7, 2008 Ok, oricum nu ma deranjeaza rezonanta in masina, la unele melodii imi place, de asta vroiam sa te intreb, ce as putea face sa se auda asa si in casa?In general melodiile cu bas de frecventa foarte joasa se aud mai bine in masina decat in casa, chiar cu aceeasi boxa! Link spre comentariu
radue Postat Mai 7, 2008 Partajează Postat Mai 7, 2008 Chestia cu se aud mai bine e variabila.In masina ai e ca si cum ai da cam 8-9 dB la subbas; dar totdata cu acest castig, calitatea se pierde, basul se lungeste, si suna lung si nasol. Asadar trebuie avut in vedere si acet lucru, adica trebuie luat in calucul si acel gain al masinii. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Mai 7, 2008 Partajează Postat Mai 7, 2008 De acord cu radune. Bassul acela lungit de masina mi se pare foarte departe de realitate si ca nu are nicio legatura cu muzica. Am trecut si eu prin perioada in care imi faceam subwoofere cu difuri de masina in casa, dar acum nu as mai putea sa suport acel sunet. In prezent ma chinui sa imi egalizez cat mai bine raspunsul in fecventa al sistemui in camera prin decuplari(la incinte si cd-player) si am in plan niste bass-trapuri tocmai pt a scapa de reverberatii si de unde stationare astfel incat sa ramana doar ceea ce este pe inregistrare. Daca tie iti place acel bass, pune-ti subwooferul intr-un colt(va creste spl-ul teoretic cu 12 dB fata de centrul camerei) si scoate-i din materilalul fonoabsorbant dinauntru(o sa se auda mai bubuit si un pic mai tare asa, dar mai departe de realitate). Link spre comentariu
kelloo_bro Postat Mai 8, 2008 Autor Partajează Postat Mai 8, 2008 Eu momentan folosesc un tub de bas cu dif Sal AHX 2030 de 8" pe post de subwoofer si zilele acestea i-am schimbat portul pentru bas reflex.I-am pus unul mai mare ca diametru si mai lung.Acum mi se pare ca a scazut basul ca intensitate, dar a scazut si frecventa!Imi place deocamdata cum se aude.Posibilitate sa il pun in coltul camerei nu am, dar oricum nu e departe de colt si e pus sub birou.Chiar daca nu am biroul inchis se aude bine.Ca material fonoabsorbant are un strat subtire de vatelina doar pe pereti.Pot spune ca sunt multumit, doar ca la unele melodii (cum ar fi Candy shop a lui 50 Cent) mi-ar placea sa se auda putin altcumva!Oricum multumesc pentru sfaturi si pareri! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum