Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sincer ma gandeam ca au putin creier..

Vizitator occult

Postări Recomandate

Vizitator occult

Salut pentru toti si tot forumul. Ma numesc Iulian si locuiesc si invata in Portugalia in clasa 12 deci pe sfarsite cursul Electronica si am nevoie de putin ajutor.

Cum sunt pe sfarsitul cursului ca ultim test trebuie sa prezint un project. Nu mam gandit ca construirea unui robot poate avea dificultati. Am vrut un robotel mobil simplu doar cu un senzor de proximitate (in cazul in care un zid se aproprie de el"). Am cautat intai un senzor gandindu-ma ca este mai dificil de gasit si montat. Am gasit un circuit care profanu´ putea sa citeasca ce inseamna ( http://br.geocities.com/krebyy/sensor_proximidade.JPG ).Foarte simplu lam facut (cu un semestru in urma) dupaia am avut nevoia de un H-Brigde pentru motoare. Cu profu´ am gasit intro carte dea lui mai veche un circuit simplu si bun. Am legat un motor simplu de 3v sau mai putini la H-Bridge ca sa il testez.5v la intrarea circuitului si cu ajutorul potentiometrului motorul incepe sa mearga deci e totul bine. Problema am gasito in legarea senzorului intre 5v si H-Bridge. Senzorul functioneaza perfect. Lam testat normal cu un LED la iesire. Aplic 5V la intrarea senzorului. La iesire iese 5v dar foarte putini Amperi... asta inseamana ca aporape 20mAmperi intra in H-Bridge pentru a pune in functionament un motor care consuma pe putin 100mA??? :smt021 :smt021 :smt022 Exista vreun conversor de 5v in 5v dar care creste destul Amperii?? :bananaparty: Ah si am uitat sa spun ...Mda Mortughezii(P) nu gandesc nici putin... nici macar profu´ nu are nici o idee...

Sau cel putin cunoaste cineva un senzor de proximitate cu ajutorul IR foarte simple si care poate fi legat direct la robot? :smt013

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jimmy

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

din cate stiu eu, la o punte H, motorul nu e alimentat din semnalul care comanda puntea, asa ca n-ar trebui sa ai nici o problema. cu semnalu de la senzor tu trebuie doar sa comanzi deschiderea tranzistorilor din puntea H, si cred ca 20mA sunt suficienti. eventual foloseste tranzistoare Darlington pt punte.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări