Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tip incinta pt eminence tonker mai nou delta 12LF

AlpHso

Postări Recomandate

Tocmai am dat comanda de doua difuri eminence tonker http://www.eminence.com/pdf/tonker.pdf si nu stiu ce incinte sa le construiesc. Ma bate gandu la doua vtp-uri ca sa aiba mai mult bas.Sau ar merge mai bine un horn back loaded ce l-am vazut pe alt forum dar e asemanator cu incinta construita de domnul vtp.Am citit nu mai stiu pe unde ca un difuzor ca sa fie bun pt incinta horn trebuie sa aiba raportul fs/Qts > 90 de aceea cred ca ar merge in incintele astea dar totusi astept parerile voastre.

Si inca o intrebare: la ce frecventa sa tai aceste difuzoare? eu ma gandesc la 4-5 khz cu un filtru de ordin II.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AlpHso

8

• Noobsound

3

• radue

2

• felixx

1

Top autori în acest subiect

sper ca realizezi faptul ca detzii 2 difuzoare de chitara nu? la un fs de 89 HZ si 0.8 mm x-max nu vei avea bass in nici un fel de incinta. banuiesc ca vrei sa le folosesti la auditzii nu pentru chitara Nu cred totusi ca ai facut cea mai buna alegere in alegerea difuzoarelor in cazul asta. din graficul difuzorului peste 2.2 KHZ reiese ca are o cocoasa de aprox 8 DB ceea ce e foarte mult in zona mediilor va suna strident. Cu un sistem simplu pe 2 cai nu ai putea sa tai la o frecventa de aprox 2 KHZ ca sa eviti cocoasa decat daca ai folosii un driver cu iesirea de 1"

Link spre comentariu

stiu si eu ce este un fs in jur de 90 hz. Oricum pentru ,,audiofilii,, ce asculta manele si nu fac deosebirea dintre un sunet reprodus de un cd player bun si un mp3 dat jos de pe luigykent si rulat pe winamp nu prea are importanta 90hz cu 40 hz. Si nu este exclus sa folosesc un subwoofer impreuna cu aceste dufuzoare. Cat despre cocoasa aia se vor ocupa filtrele de aceea v-am cerut parerea in legatura cu filtrele.

Link spre comentariu

Ieri am facut un tratament cu bere pt rinichi :partyman: si nu prea am vazut ce comand. Dar am vorbit azi cu baietii si in loc de tonker i-mi trimit 2 difuzoare Eminence delta 12 Lf http://www.eminence.com/pdf/delta-12lfa.pdf care cred ca o sa-mi satisfaca cerintele.Tot mai astept pareri despre incinta si filtre.. Si Noobsound ai dreptate difuzoarele alea nu erau cea mai buna alegere..

Link spre comentariu

o alegere mult mai inspirata in alegerea difuzoarelor. ai putea face 2 incinte VTP dar ..daca bine tin eu minte sunt uriase pentru difuzor de 12". ai o cocoasa pe grafic dar cred ca intr-o incinta cu material fonoabsorbat se va liniariza. Filtre nu stiu daca te poate ajuta cineva decat dupa ce ai sa postezi eventual sugestii de driver sau de tweeter pe care ai vrea sa il folosesti. Ai putea gasii ceva tot pe la eminence daca esti fan ceva din seria de tweetere APT.

Link spre comentariu

ca twetere am deja doua bucati din astea http://www.eminence.com/pdf/apt80.pdf driverul folosit este http://www.eminence.com/pdf/apt50.pdf . cat despre incinta :smt017 stau pe ganduri. Boxele vreau sa le folosesc la mici sonorizari si o sa am probleme cu transportul dar parca prea fain arata doua ,,frigidere,, din alea. Eu am doua incinte vtp facute de mine iar basul se aude mult mai clar decat la incintele originale bas reflex care costa cateva sute de euro.De aia inclin spre doi monstri din aia.

Link spre comentariu

poti posta proiectul vtp 12" aici te rog? eu il aveam pe undeva dar nici cum, nu il mai gasesc. pentru sonorizari chiar nu e recomandat..asta ti-o pot spune sincer intrucat eu cu sonorizari ma ocup

Link spre comentariu

acesta e proiectul

http://i10.tinypic.com/2zp713s.jpg

In afara volumului de ce nu ar fi recomandat acest proiect? Ce proiect mai teapan crezi ca ar merge cu aceste difuzoare? Am simulat acest difuzor cu winisd si pt a avea un raspuns liniar in domeniul joaselor incinta ar trebui sa aiba 120 litri acordata la o frecventa de 41 hz bas reflex ceea ce nu e deloc compacta si usoara..

Link spre comentariu

Ala e back loaded horn, nu vtp.Eminence-ul ala are paramteri cam nasoli pt bass reflex. Din parametri numai o incinta inchisa buna iese, sau una bassreflex enroma ( asta ai observat ).Puteai sa iei si tu altvceva.Pe viitor, t bassreflex cauta difuzoare cu Qts cat mai aproiat de 0.31, fs in jurul frecventei de acrodare, sau mai mic si Vas cat mai mic.

Link spre comentariu

Deci pana la urma tot la incinta horn back loaded raman. Din simulari incinta inchisa care sa aiba un bun raspuns pe bas nu-mi iese (cred ca din cauza programului sau a berii..).Am ales EMINENCE pt ca am ceva cunostinte care au pus o vorba buna sa-mi faca oferta la aceste difuzoare.Iar cu 140 euro nu prea cred ca gasesc ceva mai bun decat aceste difuzoare si tweterele de mai sus. Totusi de ce zici ca incinta inchisa e recomandata din moment ce are EBP=100? :smt017

Link spre comentariu

Are Qts-ul prea mare pt bassreflex.Pt bassreflex se recomanda un Qts intre 0.2 si 0.4 Ideal este 0.3; daca qts este mai mare atunci va aparea o cocoasa in raspunsul in frecventa, si se obtine un bas bubuit, cel putin dintr-o incinta mica, iar un difuzor cu qts prea mic are nevoie neaparat de egalizare pt a scoate ceva bas ( apare opusul cocoasei in raspunsul in frecventa ).EBP nu este o regula.Se pare ca te-ai convins si tu din simulari ca pt un difuzor cu Qts mare ai nevoie si de un bassreflex mare pt a avea un raspuns in frecventa mai liniar.Totusi, trebuie sa ai in vedere si faptul ca simularile sunt una si realitatea poate sa difee destul de mult.

Link spre comentariu

Deci acest difuzor pt horn nu este bun zice Noobsound care se ocupa de sonorizari; radue zice ca are Qts prea mare; din simulari nu merge nici in ruptul capului o incinta inchisa .Intr-un final nici un tip de incinta nu este buna :smt022 .Cred ca producaturul cand a facut acest difuzor a cautat o solutie sa-l faca in asa fel incat sa nu mai fie nevoie de incinta, sa-l folosesc fara nici o lada. Poate daca intrebam de combinatia hp 15W + pht aveam zeci de raspunsuri legat de incinta, cum ar merge difuzorul ca subwoofer :smt005 , fullrange sau satelit. Dar ce sa-i faci Hp_ul e la putere in Romania.

Link spre comentariu

De fapt pentru ce aplicatie ai comandat amaraciunile astea?Sunt difuzoare de chitara, mai mult sau mai putin bass, fara pretentii!!!Nu se pune problema unei incinte de casa, cum nu sunt prea potrivite nici pentru sonorizari in 2 cai!!!Indiferent ce se spune, nu sunt utilizabile peste 500 Hz in alta incinta decat cea pentru chitara.

Link spre comentariu

boxele le-am luat in primul rand pt ca am avut o reducere la ele si nu am vrut sa bag bani multi in ele pentru ca eu nu scot nici un profit de pe urma lor. De folosit le voi folosi la mici sonorizari unde nu are o asa mare importanta calitatea sunetului. In nici un caz nu le voi folosi in casa, pt casa am alte difuzoare mici dar destul de performante. Cat despre aceste boxe nu am prea mari pretentii de la ele, tot ce vreau e o incinta in care sa faca multa galagie si sa scot tot din ele de aceea inclin spre hornuri...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări