Blacksmith Postat Aprilie 28, 2008 Partajează Postat Aprilie 28, 2008 Dupa cum se vede, programul zice ca Max. UDMA Transfer Mode : UDMA 6 (ATA-133) ... dar Active UDMA Transfer Mode : UDMA 0 :smt005 Sa fie prost programul sau chiar sint in mod UDMA 0 ? In BIOS arata ca Hard-urile sint setate pe UDMA-100 ... :smt017 (unitatile de CD de ce or fi pe UDMA66 ?) Link spre comentariu
junior Postat Aprilie 28, 2008 Partajează Postat Aprilie 28, 2008 In Bios poti seta orice DMA doresti insa in Win , daca apar cateva erori sucesive de citire ( cel mai probabil cablurile proaste) nu mai da drumul la DMA6 (ATA133) ci scade uneori chiar la NoDMA .Singura solutie este fie reinstalarea WINXp fie pui registrii astia:"REGEDIT4[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0001]"MasterDeviceTimingModeAllowed"=dword:ffffffff"SlaveDeviceTimingModeAllowed"=dword:ffffffff[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0002]"MasterDeviceTimingModeAllowed"=dword:ffffffff"SlaveDeviceTimingModeAllowed"=dword:ffffffff"PS: Salvezi intr-un fisier numit DMA.reg si faci dublu click pe el. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 28, 2008 Partajează Postat Aprilie 28, 2008 unitatile optive n-au nevoie de mai multa vitezaasta cu udma se poate seta si din hardware manager(parca)sa faci un back-up al registrilor inainte sa-i modifici Link spre comentariu
pavcostel Postat Aprilie 28, 2008 Partajează Postat Aprilie 28, 2008 START / Control Panel / System / Device Manager/ primary controller si secondary controller. Este posibil sa fie setata optiunea PIO only. Nu e nevoie sa reinstalezi nimic. Cu registri ramane de vazut cu cine se va bate cap in cap. Daca Optiunea de mai sus scrie tot in reg aia e ok.Bafta!CostelP.S. - probabil la instalare nu a gasit cablul IDE de ATA 100. De ce nu ai setat hardurile pe Auto? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 28, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2008 In Device Manager arata asa : Ce inseamna Primary IDE Channel si Secondary IDE Channel ? :smt017 Se refera la Cablu 1 si Cablu 2 sau la Master-Slave ? Ca sa vedem care setare d-aia la ce unitate corespune .... Pai hardurile sint pe Auto. Am incercat si cu codul ala de registri si tot UDMA0 imi zice. Link spre comentariu
junior Postat Aprilie 28, 2008 Partajează Postat Aprilie 28, 2008 Primary se refera la primul controller ( sa zicem cablu IDE , desi nu e prea corect). Ai pe el un dispozitiv master si unul slave). Daca sun unitati optice atunci e normal sa fie doar UDMA0/Mode2. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 28, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2008 pe Primary am 2 harduri :smt005 Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 28, 2008 Partajează Postat Aprilie 28, 2008 cablul ide e d-ala cu 80 de fire sau cu 40?ala cu 80 are firele mai subtiri si mai multe,ala de 40 arata ca ala de floppy(grosimea firelor) Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 28, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2008 Am numai cabluri de 80 , si la hard-uri si la cd-roameAm reusiiiiiiiiiit !!! :supz: Am pus cite un hard si un cd-rom pe fiecare cablu si acum vede amindoua hardurile pe ATA-100 iar cd-roamele pe ATA-66, asa cum e si normal.Se pare ca hardurile nu se intelegeau intre ele pe acelasi cablu. :smt021 Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 28, 2008 Partajează Postat Aprilie 28, 2008 le-ai psu corect master-slave? cablurile de 80 de fire au definite mufele de master si slave,insa nu mai stiu care e care :( Link spre comentariu
Blacksmith Postat Aprilie 28, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2008 Pai daca merge banuiesc ca e corect :smt003 Cica la capat e MASTER si la mijloc e SLAVE ... asa am auzit si io :-S (pina acu eu am crezut ca e invers) Link spre comentariu
Elef Postat Aprilie 28, 2008 Partajează Postat Aprilie 28, 2008 Jumperii de pe HDD-uri erau pusi corect?Cel mai bine iai pune pe cable select. Link spre comentariu
Blind Postat Aprilie 28, 2008 Partajează Postat Aprilie 28, 2008 Daca nu ai jumperii pusi sau sunt pusi pe CS (cable select) si ai panglici de 80fire (la cele de 40 NU functioneaza chestia asta) la mijloc ai sclavul iar la capat masteru' Link spre comentariu
bogdan546 Postat Aprilie 29, 2008 Partajează Postat Aprilie 29, 2008 Daca nu ai jumperii pusi sau sunt pusi pe CS (cable select) si ai panglici de 80fire (la cele de 40 NU functioneaza chestia asta) la mijloc ai sclavul iar la capat masteru'Unde scrie ca cei doi conectori nu sint conectati pe aceleasi fire?Unde scrie ca unul este slave si celalalt master? Link spre comentariu
Blind Postat Aprilie 29, 2008 Partajează Postat Aprilie 29, 2008 Acolo scrie! Acolo am vazut si eu, doar ca nu am postat linkul...nu m-am gandit ca ii e cuiva lene si nu cauta pe net ca sa vada ce si cum. Primul link din search: http://www.pcguide.com/ref/hdd/if/ide/confCS-c.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum