Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nustiu cum sa activez UDMA-ul

Blacksmith

Postări Recomandate

Dupa cum se vede, programul zice ca Max. UDMA Transfer Mode : UDMA 6 (ATA-133) ... dar Active UDMA Transfer Mode : UDMA 0 :smt005

Sa fie prost programul sau chiar sint in mod UDMA 0 ?

In BIOS arata ca Hard-urile sint setate pe UDMA-100 ... :smt017

(unitatile de CD de ce or fi pe UDMA66 ?)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

5

• Dr.L

3

• junior

2

• Blind

2

Top autori în acest subiect

In Bios poti seta orice DMA doresti insa in Win , daca apar cateva erori sucesive de citire ( cel mai probabil cablurile proaste) nu mai da drumul la DMA6 (ATA133) ci scade uneori chiar la NoDMA .Singura solutie este fie reinstalarea WINXp fie pui registrii astia:"REGEDIT4[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0001]"MasterDeviceTimingModeAllowed"=dword:ffffffff"SlaveDeviceTimingModeAllowed"=dword:ffffffff[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0002]"MasterDeviceTimingModeAllowed"=dword:ffffffff"SlaveDeviceTimingModeAllowed"=dword:ffffffff"PS: Salvezi intr-un fisier numit DMA.reg si faci dublu click pe el.

Link spre comentariu

START / Control Panel / System / Device Manager/ primary controller si secondary controller. Este posibil sa fie setata optiunea PIO only. Nu e nevoie sa reinstalezi nimic. Cu registri ramane de vazut cu cine se va bate cap in cap. Daca Optiunea de mai sus scrie tot in reg aia e ok.Bafta!CostelP.S. - probabil la instalare nu a gasit cablul IDE de ATA 100. De ce nu ai setat hardurile pe Auto?

Link spre comentariu

In Device Manager arata asa :

Posted Image

Ce inseamna Primary IDE Channel si Secondary IDE Channel ? :smt017

Se refera la Cablu 1 si Cablu 2 sau la Master-Slave ?

Ca sa vedem care setare d-aia la ce unitate corespune ....

Pai hardurile sint pe Auto.

Am incercat si cu codul ala de registri si tot UDMA0 imi zice.

Link spre comentariu
Primary se refera la primul controller ( sa zicem cablu IDE , desi nu e prea corect). Ai pe el un dispozitiv master si unul slave). Daca sun unitati optice atunci e normal sa fie doar UDMA0/Mode2.
Link spre comentariu

Am numai cabluri de 80 , si la hard-uri si la cd-roameAm reusiiiiiiiiiit !!! :supz: Am pus cite un hard si un cd-rom pe fiecare cablu si acum vede amindoua hardurile pe ATA-100 iar cd-roamele pe ATA-66, asa cum e si normal.Se pare ca hardurile nu se intelegeau intre ele pe acelasi cablu. :smt021

Link spre comentariu

Pai daca merge banuiesc ca e corect :smt003 Cica la capat e MASTER si la mijloc e SLAVE ... asa am auzit si io :-S (pina acu eu am crezut ca e invers)

Link spre comentariu

Daca nu ai jumperii pusi sau sunt pusi pe CS (cable select) si ai panglici de 80fire (la cele de 40 NU functioneaza chestia asta) la mijloc ai sclavul iar la capat masteru'

Unde scrie ca cei doi conectori nu sint conectati pe aceleasi fire?Unde scrie ca unul este slave si celalalt master?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări