Vizitator xplovibe09 Postat Aprilie 27, 2008 Partajează Postat Aprilie 27, 2008 :weedman: am plecat de la ideea ca vreau un radio vechi, am reusit sa intru in legatura cu cineva care ma poate ajuta cu un radio vechi din multele modelepe care le aredar mi-am dat seama de fapt ca mi-as dori ceva "custom"eu sunt practic neinitiat in cele ale letconului / electronicii dar am un unki care asta face de 40 de ani sau mai bine....si un coleg din liceu care acum stie bine de tot cu electronica si cu care m-am vazut chiar ieri dar nu mi-am dat seama sa deschid subiectul.....deci as avea cu cine sa lucrez ) eu unul m-ash apuca sa si invat dar termin cu licenta anul asta si nu prea am timp de nimic altceva....bun.....ce-as vrea eu.....ceva custom made adica totul facut de la 0, un radio simplu, cu absolut toate frecventele (UL, UM, US, UUS, si chiar si FM)care sa fie foarte senzitiv (adica sa prinda cat mai mult posturi si cat mai bine), si eventual cu chestii gen "vu-metru" old-skool pe el si tot felul de led-uri exact acolo unde trebuie, ce sa mai facut special sa arate exact asa cum mi-ar placea mie....daca l-ash face eu de la 0 personal as fi in control, dar deocamdata depind de inceputul acesta....sfaturile voastre, pe care o sa le preiau, analizez si o sa le pasez celor 2 prieteni *(unkiul care este cam ocupat de obicei si prietenul meu din liceu care si el e ocupat dar m-ar ajuta si cred ca i-ar placea idee, chit ca radioul va fi terminat in 3 luni sa zicem) )este un proiect cool zic eu si pt. ca toti suntem pasionati, fiecare cu cate ceva, o sa iasa way cool....bagati tot ce doriti, sfaturi, idei, pro, cons, de ce-uri, etc etc....si cheers la toti cei care scriu pe forumul acesta, de care nu am stiut pana acum, cred ca pot sa pierd ore in sir sa ma uit pe-aici ) Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 29, 2008 Partajează Postat Aprilie 29, 2008 Pentru un proiect asa de "cool" ar trebui sa ai un pic de experienta in domeniu... Daca vrei sa inveti serios ia-o incet... aparate dupa scheme simple, care sa functioneze si sa inveti ceva... Cum stai cu fizica, electricitatea, electronica? Trebuie o baza teoretica... Dar daca vrei sa construiesti totul in 3 luni (sic!) atuci pleaca de la vechituri de la piata etc. colecteaza diferite module (radiofrecventa, audio, surse CC, difuri etc.) din care apoi faci un aparat de radio "cool" cu cate LED-uri vrei, intrerupatoare, comutatoare, butoane etc. la kg. Sper ca nu te-am dezamagit... Vezi cateva aparate interesante si poti descarca catalogul expozitiei aici: http://proradioantic.ro/index.php?id_stire=20 Link spre comentariu
baza Postat Aprilie 29, 2008 Partajează Postat Aprilie 29, 2008 pentru xplovibe09 UUS e aproximativ egal FM in termeni populari. ( de fapt FM e un termen impropriu folosit de multa lume dupa '89 cind se face referire la domeniul UUS ( OIRT sau CCIR ) si se refera la tipul modulatiei folosite in transmisiunea radio pe unde ultrascurte pentru cele 2 benzi alocate posturilor de radiodifuziune. ) Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 29, 2008 Partajează Postat Aprilie 29, 2008 Inainte de a pilota trebuie sa inveti sa mergi pe jos. Parerea mea. Incepe cu ceva simplu, ca sa poti intelege fenomenul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum