Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare profi 6 ohm ,banda larga

kokoelectro

Postări Recomandate

Caut de multa vreme difuzoare profi (s-au semiprofi) pentru banda larga mai exact pentru o boxa de centru pentru un sistem Home cinema Denon

dar sa fie si la 6 ohmi si nu ma decid de vreo juma de an .

Am mai avut un sistem tot de la denon un AVR 23xx si foloseam pentru centru o boxa cu 9 difuzoare de la Tesla 4W/6ohm

din cele eliptice cu care se facea sonorizarea la cinematografe pentru voce si se auzeau extraordinar de bine dar am avut un incendiu si nu a mai ramas nimic intreg.

Am gasit astea http://www.supravox.fr/anglais/haut_par ... 15_RTF.htm

si-mi trebuiesc patru dar la 6 ohm adica cate doua in paralel apoi serie sa ajung tot la 6 ohmi.

Pentru inalte am luat deja unul de-asta http://www.supravox.fr/anglais/haut_parleurs/tg1.htm

si nu pot sa ma hotarasc la cele de voce si sunt pus pe investitii

Sfaturi daca stiti pe altundeva poate mai ieftine si nu neaparat de la supravox dar sa fie de banda larga si peste 95 dB

si maxim 18-22 Cm

Nu ma intereseaza forma, boxa o calculez dupa ce le cumpar

Multumesc

PS: Fara hi end please ca nu au nimic din ce vreau eu (cred) :smt022

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

8

• kokoelectro

5

• wangine

5

• Electron

2

Top autori în acest subiect

Da am vazut pe la Ciare dar tot la 8 ohmi la banda larga .

Vreau pe 6 ohmi pentru ca sistemul care-l am acum merge foarte bine pe 6 ohmi mai ales pentru boxa centrala pe care 80% este vocea.

Asta e sistemul care-l am acum http://www.sono.ro//index.php?main_page ... ts_id=2211 .

si pe 6 ohmi pentru boxa centrala se aude extraordinar .

Pentru ca sistemul il folosesc doar pentru centru si surround ,FL si FR sunt conectate la alta statie mult mai fidela dupa parerea mea Wangine WFA-220 putin inbunatatita si mai veche .

Pentru sub folosesc un difuzor de la beyma 18G550 rebobinat dar sper sa nu-l mai ard :smt003

Acum ca stiti caracteristicile poate puteti sa mi dati sfaturi ce si cum .

Am vazut ca suporta si 4 ohmi dar ?? astept parerile voastre

Sarbatori fericite in continuare :bananaparty:

Link spre comentariu

Nu inteleg de ce tii neaparat sa pui un difuzor de 6 ohmi. In primul rand aceste difuzoare sunt rare, iar in al doilea rand impedanta unui difuzor variaza in limite largi odata cu frecventa si temperatura bobinei mobile. Orice amplificator solid-state e conceput sa lucreze pe impedante cat mai mici, deci poti sa-i pui si de 4 ohmi daca de 8 nu vrei. Fidelitatea de care vorbesti tu tine mai mult de calitatea difuzorului decat de impedanta sa.

Link spre comentariu

Difuzorul de la beyma a fost ars cu schema atasata mai jos.Nu tin neaparat sa folosesc de 6 ohmi daca nu e prea mare diferenta dar am fost impresionat cum se aude pe o boxa cu dif de 6 ohmi .Puteam sa ating de 0 dB la volum fara o distorsiune si chiar putin pe plus.Cu cele de 8 ohmi pe la -6dB la volum deja se simte ceva in neregula plus un volum putin mai scazut fata de 6 ohmi (logic nu ) .Sincer cu 4 ohmi nu am incercat ca nu am dispus de difuzoare dar daca voi spuneti ca e bine si cu 4 dati-mi un link ceva de unde sa cumpar .Sa fie peste 93-94 dB si intre 18- 22 cm de banda larga desigur.Pentru inalte am deja cumparat unul de la supravox si asa e stiu ca se aud extraordinar dar nu prea am vazut nici pe 4 ohmi .Multumesc pentru sugestii deocamdata si sarbatori fericite in continuare .Si vam spus nu conteaza pretul calitatea ma intereseaza dar sa pot cumpara si din ****** asta de Romanie :smt035

Link spre comentariu

kokoelectro, nu vreau sa-ti stric placerea de a asculta Denon-ul, dar el e facut de fapt ptr 8 Ohmi, e un obicei la ei sa se laude si cu puterile la impedante mai mici, faptul ca au trecut acolo cea mai joasa ca fiind numai 6 Ohmi fata de 4 cit bagau de regula, inseamna ca atita poate si nu-l forta ca ai ce repara dupa aia. Pune de 8 Ohmi ca sa ai si distorsiuni mai mici.

Schema postata mai sus e periculoasa, nu o mai folosi.

Link spre comentariu

kokoelectro, nu vreau sa-ti stric placerea de a asculta Denon-ul, dar el e facut de fapt ptr 8 Ohmi, e un obicei la ei sa se laude si cu puterile la impedante mai mici, faptul ca au trecut acolo cea mai joasa ca fiind numai 6 Ohmi fata de 4 cit bagau de regula, inseamna ca atita poate si nu-l forta ca ai ce repara dupa aia. Pune de 8 Ohmi ca sa ai si distorsiuni mai mici.

Schema postata mai sus e periculoasa, nu o mai folosi.

Cred ca am sa-ti ascult sfatul cu 8 ohmi ca deja sincer ma-am cam plictisit tot cautand dupa cai verzi.Cred ca am sa iau doua supravoxuri 215 RTF si gata am rezolvat problema.

De ce e periculoasa schema mea? O folosesc de 2 ani si nu am ars decat un difuzor si este doar pentru canalul de bass. Te referi la tensiunile de iesire?

Stiu ca sunt cam mari dar mufele sunt de tipul speakon si la sub si la statie si o folosesc pentru ca nu mai trebuie sa o dau la maxim, deja la jumatate din volum e de ajuns si poate prea mult bassul .

Multumesc mult pentru sfaturi chiar sunteti baieti de treaba pe forumul asta .

:smt052

Link spre comentariu

La schema respectiva, ma refeream la tensiunile mari de alimentare, ea fiind la origine mult mai jos proiectata si supravoltata ulterior de un mester, adaugind si un pogon de trz finali ca sa tina. Schemele simple la tensiuni mari de alimentare sint periculoase. Asa mai ma jucam si eu pe vremuri, luam un amplif si maream tensiunile ca sa obtin putere mai mare, la un moment dat pleznea chiar daca schimbam trz din el cu unii avind Uce mai mare, problema raminea nerezolvata in privinta redimensionarii celorlalte piese, treaba destul de delicata. Asta se vede imediat dupa cum e rezolvat etajul de intrare.Oricum cred ca ai avut noroc pina acum. Bafta!

Link spre comentariu

Multumesc frumos Zal pentru incurajari :supz: Schema nu e modificata de mine e copiata de pe o statie mai veche si era cu Mj-uri 13005 parca ,eu nu am schimbat decat finalii in schema(nu-mi place prinderea celorlalti), tensiunile erau la fel si era facuta de fabricaDeocamdata nu am avut probleme, cand voi avea sa fii sigur ca am sa renunt la ea mai sunt si alte scheme.Dupa parerea mea am considerat ca un final functioneaza mai bine daca merge mai mult in tensiune decat in curent de aceea am folosit-o(poate gresesc nu stiu sigur). :smt017 Oricum imi place forumul asta (acum am vorbit de pe userul unui bun prieten ca ma disperau niste difuzoare si eram in mare cumpana)Chiar acum am sa ma inregistrez si eu aici :yawinkle: La mai bine si multumesc la toata lumea pentru sfaturi, de acum in colo am sa dau si eu cate pot :smt039

Link spre comentariu

Da, am mai desfacut amplifuri facute de diverse fabricute sau ateliere, mai ales aduse dupa '90 de la moldoveni si rusi, dar si unele din vest facute de un fel de Radio Progres-uri de la ei, unele erau cu scheme simple, aproape jucarii, altele insa bine lucrate, cu simt de raspundere si fara zgircenie de materiale. Ideia e ca schemele in general erau copiate dupa alte scule din vest sau adaptate la piesele disponibile. Referitor la ideia cu ampliful care lucreaza mai mult in tensiune decit in curent, Infinity au niste suburi active, de 100W, alimentate direct la 220V redresat cu iesire prin condensator ca la schemele clasice si cu numai 2 trz finali.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări