Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme instalare controller PCI SATA

Adi Florin

Postări Recomandate

Salutare!Am luat un controller PCI SATA cu 4 porturi. Are chipset Silicon Image SiI3114 si nu reusesc sa instalez sistemul de operare pe hdd-ul legat la el. In hartia cu care a venit controller-ul zice ca atunci cand intrii in setup sa apesi F6 ca si cum ai vrea sa incarci un driver pentru SCSII. Buuun..., numai ca atunci cand ii zic sa ia driver-ul de pe discheta (ca doar de pe discheta vrea setup-ul facut de Bil...) zice ca nu poate sa-l citeasca din cauza ca sistemul de fisiere nu este cunoscut...Mentionez ca acest controller a venit cu un CD cu driver-e, dar nu are aceeasi structura de directoare ca cea descrisa in hartia cu care a venit... In fine, am copiat driver-ul pe discheta si am obtinut mesajul pe care l-am descris mai sus.A instalat cineva sistem de operare pe un HDD SATA legat la un controller PCI? Ati intalnit problema asta pana acum? Aveti idee ce as putea face?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Adi Florin

4

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

problema e de la chipset,cauta pe gogu dupa el,cred ca vede nativ doar hdd sata1(adica e cam vechi) si pt sata 2 are nevoie de driverevezi ca exista un windows(winlite parca) care are diverse drivre d-astea sata incluse in else mai poate si modifica o versiunea a windowsului ca sa bagi driverele in ea(cu nlite parca)cauta cu gogu despre cele de mai sus

Link spre comentariu

Am incercat, am bagat driver-ul in kit, dar degeaba... zice ca nu exista hdd pe care sa instaleze sistemul de operare. De mentionat faptul ca daca se booteaza de pe alt hdd ide, harddisk-ul sata e foarte functional...Alte idei?

Link spre comentariu

As incerca cu un adaptor hdd sata -> ide de genul http://www.conectica.ro/display/1-63-76 ... __IDE.html (sper sa nu se considere publicitate... vroiam doar sa arat adaptorul). Cu acest adaptor ar trebui sa il vada imediat chiar si in BIOS, nu? Deci nu ar mai trebui instalate niciun fel de drivere si kitul de instalare vindows ar trebui sa nu mai faca gura... Ce parere aveti?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări