Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio comanda ! æ

Stefan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

5

• Stefan

5

• mecaboy

4

• MiniTehnicus

3

Top autori în acest subiect

• 3 ani mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
Vizitator fullspeed_momo

salutare, spuneti-mi, as putea modifica un radio dintr-o jucarie telecomandata sa receptez semnalele radio din banda cb de 27 mhz? multumesc.

am uitat sa spun receptorul lucreaza in 27.145 mhz si eu as vrea sa receptionez semnalele radio sa le transform audio si sa pot regla frecventa in jurul a 27.225
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Schimbi cristalul de quartz cu altul care este pe noua frecventa.Se poate conecta in serie sau paralel cu cristalul de quartz un condensator variabil sau semireglabil de 15-30pF pentru reglarea frecventei +/- 2-3KHz in jurul frecventei de baza( asa numitul acord fin sau RIT).Sau construiesti un VFO (un modul de oscilator urmat de un etaj buffer cu un tranzistor care sa inlocuiasca oscilatorul cu quartz.Ce mai trebuie schimbat este partea de decodare, trebuie sa ai AM si FM.In functie de receptor trebuie sa mai adaugi un decodor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări