Extasy2525 Postat Aprilie 25, 2008 Partajează Postat Aprilie 25, 2008 Din lipsa de un generator audio mam gandit sa imi fac eu unu, dar am intampinat o problema. In montaj se foloseste un integrat TTL 74HC13 si eu nu il gasesc de cumparat, gasesc doar 74HC132, 74HC138 si 74HC139. Cu ce model pot inlocui acel integrat sau daca se pot face modificari pentru a utliza altul. Am postat si schema sa va faceti o idee. Link spre comentariu
vio2007 Postat Aprilie 25, 2008 Partajează Postat Aprilie 25, 2008 Salut,Circuitul pe schema este 413 , un trigger schmitd care se alimenteaza la 5V iar la iesire ofera semnal compatibil TTL .Este echivalent cu CDB 413 ,74LS13 ,74HC13 ,sunt compatibile functional si pin -out (are doua porti , fiecare poarta are patru intrari si o iesire) . Circuitul 74HC132 este tot un trigger schmitd ,dar difera de 74HC13 prin faptul ca are patru porti , cu cate doua intrari si o iesire fiecare,deci alt pin-out .Folosesti doar o singura poarta- intrarile conectate impreuna ,iesirea si pinii de alimentare , pinii nefolositi se leaga la masa .Daca vrei CDB 413 sau 74LS13 i-ti pot face cadou dupa sarbatori 2buc. Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Aprilie 25, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2008 Eu mam uitat doar dupa 74HC13 si 74LS13 si nu am gasit niciunu. De CDB413 nu stiam si lam gasit de cumparat ....e 0.30 ron ....cred ca tear costa mai mult sa il trimiti decat sa ma duc eu sa mil cumpar. Multumesc mult pt sfaturi si pt intentia de a il trimite. Link spre comentariu
Yo4You Postat Aprilie 25, 2008 Partajează Postat Aprilie 25, 2008 mai simpla era o aplicatie audio pe PC "generator sau chiar un analizator vezi rmma". Link spre comentariu
Depanatoru Postat Aprilie 27, 2008 Partajează Postat Aprilie 27, 2008 Generatorul are nivelul perfect constant in toata gama ( 0,1Hz pana la 1MHz ) , distorsiuni mici fara alte "zgomote" specifice calculatorului , poate genera semnal dreptunghiular si triunghiular , este "portabil" :smt003 , etc. Placa de sunet e o jucarie in comparatie , ce-i drept ceva are avantajul softului configurabil usor , dar in rest e ca si cum ai compara mere cu pere. Nimenea care lucreaza serios in audio nu foloseste placa de sunet ca si generator audio.P.S. Daca Extasy2525 vroia numai semnal sinusoidal nici nu incepea discutia , integratul ala e formator de semnal TTL , ce legatura are cu un generator soft de calculator ? :smt017 Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 27, 2008 Partajează Postat Aprilie 27, 2008 Extasy2525 vrei sa faci neaparat acea schema??? viewtopic.php?f=66&t=29002sunt sute de scheme cu componente mult mai accesibile si unele chiar mai simple ,cu performante ceva mai modeste e adevarat ! Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Aprilie 27, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2008 Am vrut un montaj cu o gama mai larga de frecvente si din cate am gasit si eu pe google..la asta mam oprit. Ceva mai dificil a fost sa gasesc un afisaj cu led pt generator ...un frequency counter care e cam mare zic eu ca are 5 afisaje cu led http://www.qsl.net/dl4yhf/freq_counter/ ... unter.html dar o sa il fac. Link spre comentariu
Blind Postat Aprilie 27, 2008 Partajează Postat Aprilie 27, 2008 Gata cu off-topicurile legate de generatorul de semnal. Omul vrea ceva hardware, de sine statator. Plus de asta, e mai comod sa schimbi cativa tranzistori/integrate in caz ca il parlesti in loc sa schimbi o placa de sunet sau mai rau, sa schimbi o placa de baza de laptop (sau sa cumperi o placa de sunet pe usb).So..scheme, recomandari, sfaturi sau...abstinenta. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Aprilie 27, 2008 Partajează Postat Aprilie 27, 2008 Am vrut un montaj cu o gama mai larga de frecvente si din cate am gasit si eu pe google..la asta mam oprit. Ceva mai dificil a fost sa gasesc un afisaj cu led pt generator ...un frequency counter care e cam mare zic eu ca are 5 afisaje cu led http://www.qsl.net/dl4yhf/freq_counter/ ... unter.html dar o sa il fac.E bun frecventmetrul ala , l-am construit si eu. Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Aprilie 27, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2008 Daca ai facut montajul ala poti sa imi spui si mie cum functioneaza? Din cate am citit pe site puntul clipeste cand frecventa redata este in KHz si cand punctul sta aprins frecventa este data in MHz....sau cum functioneaza el defapt. Butonul Prg. din schema ce rol are? PIC-ul se programeaza in timp ce este pus in montaj si trebuie apasat pt a fi programat?Later edit: cred ca am inteles cum exprima frecventele....am citit mai jos in pagina la Display ranges. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Aprilie 28, 2008 Partajează Postat Aprilie 28, 2008 Daca ai facut montajul ala poti sa imi spui si mie cum functioneaza? Din cate am citit pe site puntul clipeste cand frecventa redata este in KHz si cand punctul sta aprins frecventa este data in MHz....sau cum functioneaza el defapt. Butonul Prg. din schema ce rol are? PIC-ul se programeaza in timp ce este pus in montaj si trebuie apasat pt a fi programat?Later edit: cred ca am inteles cum exprima frecventele....am citit mai jos in pagina la Display ranges.E "autoranging" ,stie singur cum sa afiseze frecventa , punctul clipeste la KHz si sta aprins la MHz. Butonul ala este pentru reglarea offsetului , daca nu afiseaza exact frecventa sau se foloseste in alte aplicatii. De fapt nu e nevoie de el , montajul e exact ca si un frecventmetru industrial ( l-am comparat ) , deci eu nu am pus , daca trebuie totusi reglat se poate face scurt cu o sarma , oricum se presupune ca numai o data se ajusteaza , la punerea in functiune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum