Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum pot sa scot dintr-un traf de 50v, 40v

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Daca e vorba de 40Vcc, faci o sursa reglabila sau chiar fixa ptr tensiunea dorita si dimensionata pe curentul necesar. Daca e vorba insa de 40Vca, pe linga solutia mai nasoala a scoaterii unor spire din secundar, mai poti sa folosesti un reostat sau un montaj cu o punte, trz si putometru, care daca nu ma insel arata asa: Posted Image

Link spre comentariu

Solutia asta imi aminteste de vechile stabilizatoare de tensiune alternativa, are avantajul reglajului continuu.Din punct de vedere energetic insa, in cazul de fata tot solutia mai nasoala a scoaterii unor spire din secundar este de preferat, intrucat se evita elementul disipativ si randamentul nu e afectat. Ar mai fi o solutie cu PWM, dar se complica si nu renteaza.

Link spre comentariu

Solutia asta imi aminteste de vechile stabilizatoare de tensiune alternativa, are avantajul reglajului continuu.Din punct de vedere energetic insa, in cazul de fata tot solutia mai nasoala a scoaterii unor spire din secundar este de preferat, intrucat se evita elementul disipativ si randamentul nu e afectat. Ar mai fi o solutie cu PWM, dar se complica si nu renteaza.

:offtopic2 de ce nu se implica nimeni in constructia unor stabilizatoare in comutatie ?? pentru mine sunt destul de complicate (nici nu pre am experimentat :smt005 ) dar daca se deschide un subiect gen " stabilizatoare in comutatie din x volti in x-y volti " cred ca iese ceva ! sau nu ? :smt005
Link spre comentariu

Cea mai simpla solutie este adaugarea unei rezistente in serie cu primarul transformatorului.Insa la ce vrei sa folosesti transformatorul?In functie de aplicatie se pot gasi mai multe solutii.

Nu e buna, cind variaza consumul variaza si tensiunea, la fel si in cazul condensatorului serie cu primarul. Astea sint bune numai la consumuri constante gen ciocan de lipit.
Link spre comentariu

Varianta lu` @zal cu puntea e cea mai buna imi amintesc ca si eu am folosit asa ceva la un automat ca nu aveam releu si va spun ca functioneaza 100%Mai exista o solutie scoti din spire , o alta solutie un stabilizator cu zener si cativa tranzistori de putere , o alta solutie un variator pe primarul trafului insa devine complicata treaba deoarece se poate schimba frecventa de 50Hz , iar ultima solutie alt transformator.

Link spre comentariu

nu merge un condesator mare in serie cu primarul(sa mai scada tensiunea) si in secundar stabilizator? ori cel de ca ori de ccmai era o solutie,pt cc,intre punte si condesator sa pui un triac,care se deschide cand tensiunea pe condesator atinge limita inferioara si se inchide cand tensiunea atinge limita superioaradupa condesator e bine sa fie un stablilizator cu trz si zenner,ca tensiunea pe iesire sa fie fixain principiu orice sursa in comutatie(cu elementul de stocare condesator-ca mai sus- sau bobina) merge pt cc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări