Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena 6btv

feri.visky

Postări Recomandate

Am cumparat o asemenea antena: http://www.new-tronics.com/main/html/ba ... _band.html. Problema este ca ar trebui sa o montez pe bloc, pe acoperisul casei liftului. Blocul are 10 etaje, eu stau la 8.

Cum rezolv problema radialelor (contragreutati) ? Nu se poate considera suprafata de beton armat echivalent cu suprafata solului? Nu am cum sa pun atatea fire, minimum doua per banda, la 45 grade si sa nu fie nici paralele...

In forum, ce am citit eu, era descrisa montarea pe sol cu si fara radiale, intinse sau ingropate. Si evident fiecare isi lauda experimentul...

Sta cineva la zece cu asemenea antena sau cu experinta in antene...?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• feri.visky

4

• yo3ihg

2

• Yo4You

1

Top autori în acest subiect

Ca orice vertical in sfert de lungime de unda are nevoie de un plan de masa cat mai bun.Daca acoperisul blocului are o armatura metalica, aceasta ar putea functiona ca plan de masainsa adaptarea si randamentul antenei nu pot fi prezise si ramane doar calea masuratorilor directe.Unii au obtinut rezultate bune chiar si cu sisteme de radiale repliate la intamplare in functie deconditiile locale.

Link spre comentariu

am auzit pe cineva ca a folosit tabla de pe bloc si totul acordat cu un transmatch.antena asta vad ca nu vine cu radiali, probabil se gasesc in set separat.eu stau la 9 si am antena cu radiali bobinati (scurtati), montati la 120 grade fata de elementul radiant

Link spre comentariu

antena este montata la o inaltime de un metru jumate (pe casa liftului), toata antena e genu "limited space", adica in loc de un fir drept e un fir infasurat pe o bara din fibra de sticla

Link spre comentariu

Se pare ca si poza atasata confirma valabilitatea radialelor repliate la intamplare.Eventual pot fi lasate sa curga si peste marginea blocului.

Ceea ce vad eu in poza este o antena de frecventa mare din cauza radialelor scurte... Dar la mine pentru band ade 80m im trebuiesc radiale de cca. 20m (x2).Nici in forma indicata pe schita nu vad cum pot rezolva situatia...Poate asa cum ai zis: sa curga si peste marginea blocului...Vezi : Elevated Mount!!!!
Link spre comentariu

Nu ma refeream la poza lui Vlad, ci la schita din manualul antenei unde seobserva o repliere in zigzag. In final dupa aceasta repliere un SWR-metrupoate spune daca solutia este viabila.Efectele asupra diagramei de radiatie sunt greu previzibile, important estedaca raportul de unde stationare este acceptabil. Montarea pe casa liftuluimi se pare foarte inspirata, la unele blocuri accesul neavenitilor pe aceastastructura nu este posibil...

Link spre comentariu

Puteti face radiale din teava de aluminiu sau cupru in lungime lambda/4 din frecventa care vreti sa o receptionati in cazul de mai sus 80metrii deci doua tevi cu lungimea de 10metrii dispuse in cruce.Avand in vedere ca nu atarna pe toate gardurile tevi de asemenea lungime puteti incerca sa le faceti din ceva sarma de alumniu intinsa cu izolatori la capetele lor si ancorate de ceva sa fie intinse si sa aibe unghiul de 45grade.Sunt fel si fel de variante incercati sa dezbateti problema pe 3705Khz seara mai sunt si altii cu idei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări