Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

formule de calcul transformatoare toroidale

Mircea Bartic

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

8

• Mircea Bartic

5

• RealAlex

2

• kai

2

Top autori în acest subiect

Pana la urma cum se boboineaza un astfel de traf?

bine si cu grije.... 8) ...sau... cu mana....nu inteleg intrebarea...faci calculele cum scriam eu mai sus, si pe urma faci calculul sa vezi daca iti incape toata sarma, si te apuci de bobinat....
Link spre comentariu

Pai de ce nu intelegi ? :d Am intrebat, am vrut sa intreb mai bine spus despre procedura de a pune spirele pe tor :P ( mi se pare imposibil din acest motiv am intrebat).

Link spre comentariu
  • 8 ani mai târziu...

unde 95% :?: :?: :?: ca sursele in comutatie au >90% :!: :!: :!: vezi ca confunzi....nu cat scaote..cat consuma in fct de cat scoate...!!!!masori puterea in secundar, si in acelais timp o pasori pe cea din primar...si faci diferenta....si ai sa fii surprins!!! :wink: arata-mi mie un traf cu randament de 95%...... 8) de fapt arata-mi unu cu randament de 90%...ca nici dinala nu e!!!!! 8)

Sunteti foarte sigur?Hai sa dau un exemplu concret.Pe un invertor de 5000w (48dc-220ac) a fost masurat curentul de intrare.1: fara sarcina la iesire.Acelasi montaj consuma 5A cu un traf E+I si ~450mA cu un traf toroidal.2: La o sarcina rezistiva de ~3000W~74A cu traf. E+I si ~63A cu toroidal.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări