Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AV800 cu probleme

Vizitator andrei_vaslui

Postări Recomandate

• Răspunsuri 59
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

omule, daca nu pui ceva in loc de superdioda aia nu e bine.Ar fi indicat sa o montezi, la fel si prefinalii. Reactia nu o mai iei de pe iesire ci dintre prefinali. In cazul in care intre prefinali ai doar o rezistenta pui in locul ei 2 de valoare jumatate din aia originala si reactia o iei dintre ele.Dupa cum ai facut e si normal sa nu mearga.

Link spre comentariu

ca sa nu mai deschid alt topic in legatura cu av800 credeti ca ar fisuficient pt 2x av800 un radiator de 22cm x 26cm cu talpa groasa de 1cm si aripiorele de 2,5cm si inca ceva este vreo problema daca irf-urile (finalii) nu sunt pe aceeasi placa cu componente si daca nu are nimic at trebuie fir ecranat pt poarta??????

Link spre comentariu

de fapt ceea ce ma ingrijoreaza pe mine ar fi talpa care e destul de groasa 1cm si intradevar se va incali greu dar si mai greu va fi de racit , in schimb va disipa mai bine caldura pe toata suprafata radiatorului . radiatorul trebuie sa il cumpar si nu as vrea ceva care sa imi dea batai de cap dupa ce la-m cumparat, de fapt el va fi capacul amplificatouluiinca ceva ar mai fi ...cam cat de tare se incing prefinalii la put maxima, ce radiatoare ar trebui pt ei???? :smt017 :smt011

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

salutare. am facut av 800 totul ok tens din pdf sunt bune insa nu pot regla offset-ul ,si nici nu prea am inteles prea bine cum,eu am nasurat tens in cc pe rez vatate din sursaa finalilor siaceasta este zero,iar daca modific din semireglabil (multitura)nu se intampla nimic ,nu se modifica nici o valoare vreau sa mentionaez ca at cand ii dau semnal totul e ok ampliful merge cu o singura problema ca la volum mic se aude tare distorsionat si se mai aude inca un bazait suparator in ritmul muzicii pe inalte ceva de genul "tzzzzzz" . Chestia asta se aude bupa ritmul bassului .diful nu e devina ca am probat pe mai multe boxe si e aceeasi problema . Toate astea se intampla pana pe la vreo 10w ,ca dupa aceea nu se mai aude. Singura modificare in schema esta ca in loc de 2sc1306 si 2sa3298 pe care nu i-am gasit .am folosit c5171 si A1930 .nu vad care este problema. va rog sa ma ajutati nush ce sa mai fac ,am filtrat si cu 10000 uf si nimica . inainte de a alimenta la +/- 90v am alimentat amplifu la +/-50v cu o singura pereche de finali si aveam aceeasi problema at am crezut ca poate nu este suficienta alimentarea si numarul de finali , apoi am alimentat la +/-90 si cu toti finalii si la fel acelasi lucru si toto nu se regleaza offset-ul .AJUTOR :prayer: :smt022 :smt011

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salutare, inviu acest topic deoarece doresc sa realizez si eu un AV800 (doar ca in loc de 14 finali pentru inceput voi monta doar 6).Intrebarea mea este daca schema ce o posed si cablajul sunt in regula. Stiu ca superdioda este bine sa fie fixata fizic de radiator, insa pe cablajul in cauza aceasta este pozitionata destul de departe de radiator.Inca ceva... cu ce pot inlocui IRF9610, IRF610, 2SC2240, 2SA1306 si 2SC3298? Ceva mai uzuali, eventual sa fie pe stoc la Mivarom, deoarece de acolo intentionez sa achizitionez mai multe componente.Multumesc anticipat tuturor.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări