Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

router wireless cu rol de server stocare si print

Blind

Postări Recomandate

• 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu stiu la altii cum se intampla, insa cred ca e o chestie generala si sincronizata la routerele asus. Atat routerul de acasa cat si cel de la scarbiciu manifesta aceleasi probleme in aceeasi perioada; in cazul de fata, e activa doar conexiunea catre un radio online, restul paginilor refuzand sa se incarce. Ca sa readuc lucrurile la normal (macar pentru o perioada) trebuie sa scot cablul de alimentare din router pentru 15-20 de secunde.VooDoo sincron...

Link spre comentariu

Am mai auzit de probleme cu viteza de transfer la Asus, rezolvate cu update de firmware. La un moment dat am avut si eu probleme cu routerul meu (d-link, ping mare si loss ~20%) , dar am gasit repede vinovatul : un montaj facut de mine, cu o parte radio nu prea stabila care tot intra in autooscilatie.

Pe de alta parte poate fi vreo problema pe partea externa (probing, throtling). Mai nou aparut ceva gandaci pentru routere (udhcpc.env), desi nu cred ca e cazul aici.

Link spre comentariu

am intalnit si eu probleme gen voodoo la routere. :da am folosit in special sweex-uri si toate au fost/sunt proaste.la actualul router un update de firmware a mai rezolvat din probleme dar tot mai "pica", si nu prea se rezolva cu restet sau scoaterea de sub alimentare iar alteori cred ca este si cde la provider pentru ca isi revine subint si uneori merge mult prea bine :rade: am mai fost si cazuri in care dein 20 de site-uri mergeau dor 2-3, mergea messul iar pe elforum puteam intra doar din Debian (si acolo cu mare greutate)

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Telenovela continua: Am fost astazi sa ridic routeru'... mi-l da, imi spune ca a fost resoftat, rupe foaia de service si dau sa plec. Imi cad ochii pe o priza si-mi zic... hai sa il incerc. Bag in priza... guess what? Manifesta exact acelasi defect cu care l-am adus in service. :nebunrau: In 2 zile tre' sa imi aleg alt model. Ceva idei?PS: Nu am fost un caz singular, din e imi spuneau astia, mai multe wl500-gp-uri au ajuns la ei in service.

Link spre comentariu

nici eu n-am citit cu multa rabdare topicul dar am intalnit o problema ciudata in acelasi domeniurouterul (dlink) era conectat utp la print server, file server si workstation-ul meu... in rest reteaua si laptopurile erau dhcp-uri wireless securizate (mac + wep).problema era ca dimineata aparent aleatoriu incepea sa faca figuri... in cele din urma prin eliminare am ajuns la concluzia ca un telefon zapp al unuia din agenti cand venea la birou crea probleme routerului. cand pleca sau stingea telefonul problemele persistau. mentionez ca erau vreo 8-10 telefoane identice in firma... doar la venirea unuia singur din ele incepeau problemele. dupa ce i-au schimbat telefonul la agent nu au mai fost probleme (de 3 ani). am testat telefonul si functionau corect toate facilitatile. explicatia insa a ramas un mister important e ca s-a eliminat cauza :nas:mentionez ca telefonul era zapp h150 in caz poate isi explica cineva ce s-a intamplat

Link spre comentariu

Imi cer scuze daca poluez topicul, dar nu am vrut sa deschid altul. Intentionez sa achizitionez un router wireless pentru laptop si sa conectez si computerul, pe cablu. Am tot studiat cam ce model sa aleg si stau in cumpana intre linksys si d-link, dar am vazut si ceva asus ce imi face cu ochiul. Am la dispozitie 200lei pentru un router 802.11b/g. Din cate am observat sunt si cu 2 antene..si cu 3 dar sunt numai N si ajung la viteze de 150-300mbps, mi-ar fi placut un N, dar din pacate placa laptopului dell nu stie de N. Asadar ramane in ecuatie un router de 54Mbps, si din cate am citit, pe B ar avea maxim 11Mbps, iar pe G 54Mbps. Acum am o nedumerire, eu am internet FiberLink de la RDS, abonamentul cu 30Mbps, iar din 1noiembrie o sa am abonamentul de 50Mbps si as vrea sa am aproximativ aceasi viteza pe wireless ca pe cablu. :jytuiyu Avand in vedere ca, cei 50Mbps se impart la 8 va rezulta o viteza maxima de 6.25Mb/s, dar avand in vedere ca momentan (pe abonamentul de 30) am o viteza maxima de 7Mb/s (30:8=3.75mb/s) cand copiez torrente interne de la useri cu fibra, anticipez ca la abonamentul de 50Mbps voi avea o viteza de ~12Mb/s :jytuiyu asadar daca routerul are o viteza maxima de 54Mbps va fi posibil sa am o viteza maxima de 6.75Mb/s? Un candidat ar fi D-link DIR-300, are un prieten versiunea non-wireless si e cam instabil, tot ii cade netu (tot fibra rds) http://www.dc-shop.ro/prod-18281-Dispoz ... %20SPI.htm

Asus WL-520G (nu sunt sigur daca suporta PPPoE) http://www.dc-shop.ro/prod-18702-Dispoz ... 20125M.htm

ASUS WL-AM604G (vad ca stie si ADSL) http://www.dc-shop.ro/prod-19296-Dispoz ... 1b%20g.htm

Linksys WRT54GC http://www.emag.ro/routere_wireless/rou ... ?ref=vp_ap

Despre Trendnet si Edimax ce parere aveti? Multumesc.

Link spre comentariu

Daca iti permiti, ia-ti MIMO (3 antene), nu conteaza ca laptopul tau nu suporta N. Vei avea semnal mult mai bun fata de cel cu o singura antena. Testat de catre mine. Diferenta e uriasa intre wl-500gp si dir-635. dlinkul are semnal mult mai bun si bate calumea in toata casa. Asus-ul nu facea prea bine nici la mine in camera. Daca ai 300 lei disponibili, ia-ti kitu' pe care mi l-am luat si eu. Iti vor da si adaptor usb ce stie N ;)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări