poiuyt Postat Aprilie 22, 2008 Partajează Postat Aprilie 22, 2008 Salut am si io 2 boxulitze micutze facute de mine cu niste chinezarii 200lrbh si 2 tweteri noname filtre un cond nepolarizat pt taiere pe la 4000Hz.Cutie de 23l 37X25X25 difuzoarele puse pe fatza de 37X25 si 2 porturi de bass de 36X165.Amplificare 2 ipa60 corector de ton traf de 24-24-0, 3.7A 2conzi de 4700uF si 2 de 2 de 10.000uF in redresare.Problema imi apare cand bag semnal in ambele boxe 1) bassul se aude mai incet cand am semnal in ambele boxe dardaie toata camera dar bassul nu se aude mai mult se simte nu e huruit .Cand bag semnal intr-o singura boxa oricare bassul se aude frumos (acceptabil).De la ce apare acest fenomen de anulare a bassului mentionez ca nu am inversat polaritati pls help (poate sa fie de la transformator sa nu-mi dea curent calumea ??? dar s-ar arde finalii zic io ) Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 22, 2008 Administratori Partajează Postat Aprilie 22, 2008 Sunt defazate, inverseaza difuzoarele. Jafurile sunt marcate aiurea sau ti defazat semnalul Link spre comentariu
poiuyt Postat Aprilie 22, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2008 daca erau in defazaj vedeam ca pe melodie imi arunca la unu din difuzoare membrana in fatza si la celalalt in spate si am mai facut un experiment am am inversat polaritatile si boxa cu polaritatile inversate se auzea jalnic nici nu puteam sa dau volumul la maxim ca incepea sa caraie si sa urle tweterul :smt010 :smt021 Link spre comentariu
adircf Postat Aprilie 22, 2008 Partajează Postat Aprilie 22, 2008 verifica cu o baterie polaritatea difuzoarelor :yawinkle: daca pui plusul bateriei la borna plus a difuzorului, membrana trebuie sa iasa in afara. daca se intampla asa, e ok polaritatea. daca "intra in difuzor" e inversata polaritatea.eu am patit dupa ce am dus un oarecare difuzor la rebobinat. moshu' a inceput invers bobina. :smt031 Link spre comentariu
cipa_maria Postat Aprilie 22, 2008 Partajează Postat Aprilie 22, 2008 eu am patit ceva asemanator cu niste difuzoare de 8 inchi dibeisi... amplificatorul mergea de minune cu oricare alte boxe... cand le puneam cu bornele legate normal se auzea fara bass si intram repede in clip; daca legam una invers era totul ok... chinezii fabrica paranormalul :smt005 Link spre comentariu
Noobsound Postat Aprilie 25, 2008 Partajează Postat Aprilie 25, 2008 masoara 10 difuzoare chinezesti eftine vezi ce diferente de impedantza ai ca o sa te sperii Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Mai 14, 2008 Partajează Postat Mai 14, 2008 masoara 10 difuzoare chinezesti eftine vezi ce diferente de impedantza ai ca o sa te speriiDAca asta ar fii singura problema. :prayer: Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 Daca zici ca sigur nu sunt difuzoarele de joase legate in antifaza atunci inseamna ca sursa amplificatorului e subdimensionata si nu duce 2 canale.Cu o boxa merge acceptabil ca ai consum mai mic, cu doua boxe consumul creste si sursa nu mai face fata asa ca se aude jalnic mai ales in spectrul de joasa frecventa (intr-o melodie maximul de energie se disipa in spectrul de joase, in cel de inalte energia necesara este de vreo 10 ori mai mica) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum