Eugenn Postat Aprilie 19, 2008 Partajează Postat Aprilie 19, 2008 Am vazut multe scheme de receptoare pentru DCF77 si alte emitatoare standard de timp, folosite mai ales in Germania, majoritatea pe unde lungi. As vrea sa stiu daca se pot receptiona in Romania, avind in vedere si perturbatiile de la surse in comutatie, televizoare..., ca si banda de 80m este destul de afectata.Daca mai cunoasteti alte standarde de timp sau frecventa (utile pentru etalonarea scalelor digitale, frecventmetrelor) mai apropiate de noi, va rog sa le postati. Multumesc Link spre comentariu
BodoRF Postat Aprilie 19, 2008 Partajează Postat Aprilie 19, 2008 O statie cu semnal puternic la noi este RWM.Mai exista statii de timp si frecventa standard si in SUA.Au indicativele WWV, WWVH, WWVB pe frecv. 2.5, 5, 10, 15, si 20 Mhz.Alte statii CHU (Canada) 3.330, 7.335, si 14.670 Mhz YVTO (Venezuela) 5Mhz BSF (Taiwan) 5MhzLocation : Russia, Moscow 55 degr. 44' North , 38 degr. 12' EastStandard frequencies : 4996, 9996 and 14996 kHzRadiated power : 5kW on 4996 and 9996 kHz; 8kW on 14996 kHzPeriod of operation : 24 hours per day, except 08.00-16.00 msk for maintenance as below: on 4996 kHz : 1st wednesday of the 1st month of quater; on 9996 kHz : 2nd wednesday of the 1st month of the quater; on 14996 kHz : 3rd wednesday of each odd month;Coverage : 20 degr. - 120 degr. East 35 degr. - 75 degr. NorthTime signals A1X are given every second of 100 ms duration with a fre-quency of 1 Hz. Minute pip is extended to 500 ms. Link spre comentariu
Yo4You Postat Aprilie 29, 2008 Partajează Postat Aprilie 29, 2008 In 80metrii ce este pe 3758Khz???? se aude secundar de ceas. Link spre comentariu
Eugenn Postat Aprilie 29, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2008 Ar putea fi o baliza sau o perturbatie locala. Am auzit si eu odata niste impulsuri la 1s, pe un radio FM si am descoperit ca erau de la timerul unei masini de spalat ) Nu stiu de ce se auzeau la 100MHz.Altceva ciudat, in benzile de radiodifuziune US (nu mai retin frecventa) am auzit odata un sunet periodic ca de orologiu/ cutie muzicala foarte puternic si distorsionat, asociat cu salturi de frecventa - sigur nu era ora exacta de la BBC.Totusi DCF77 se receptioneaza in YO? Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 14, 2008 Partajează Postat Mai 14, 2008 Da! In Arad, la etajul 8! Am un ceas si o statie meteo cu sincronizare radio... Link spre comentariu
norad Postat Iunie 19, 2008 Partajează Postat Iunie 19, 2008 DCF77 se receptioneaza si in orasul Iasi (am incercat atat la casa cat si la bloc - etaj 3 din 4).Se receptioneaza in timpul serii, noptii pana dimineata devreme. In timpul zilei am receptionat DCF77 cand cerul a fost acoperit aproape in totalitate de nori (inainte de ploaie).Aceste observatii au fost facute pe o statie de vreme Majestic (probabil productie Italia) prevazuta cu receptie DCF77.Nu are posibilitatea alegerii fusului orar; va indica ora Europei Centrale. Adica, daca in timpul zilei, in lipsa semnalului, reglez ora dupa Bucuresti, cand este receptionat semnalul, revine la ora CET.Rezultate excelente in ceea ce priveste receptia am obtinut la 3 Km de granita cu Republica Moldova. Rar lipseste semnalul in timpul zilei.In oras, probabil apar ecranari in timpul zilei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum