Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor de semnal CRT la LVDS ( LCD-uri laptop )

Vizitator fricosu007j

Postări Recomandate

Vizitator eXistenZ_Tg

deci zici ca sansele sant mici , si nu e nici o sansa sa se inventeze ceva?am gasit pdf-ul lui , poate ajuta la ceva[attachment=0]LB070WV3-SD01.pdf[/attachment]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 156
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Traxxx

10

• apollo11

10

• iulicuta2000

6

• Dr.L

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dupa cum vezi in pdf [daca ai aruncat un ochi] are numai data clock sync...etc deci semnale digitale.Numai sa gasesti un convertor pentru lcd...si sa nu mai folosesti acele placi...dar slabe sanse

Link spre comentariu

Imaginea ajunge la panou prin integratul ala Philips, insa inainte de el, trece prin MAX9244, care cf datasheet e un receptor LVDS (deserializator).Microcontrollerul are rol de initializare/configurare a circuitelor, controlul stralucirii etc.Nu e ce ma asteptam eu sa fie, insa daca vrei sa studiezi mai departe, iti recomand sa scoti partea de schema cu MAX9244, vezi unde duc intrarile din integrat (la conectorul ala mare cu 10 pini, cred eu).Pinii RxIN si RxCLKIN te intereseaza, vezi datasheetul (il gasesti sigur).S-ar putea ca placa asta sa accepte si rezolutii de 1024x768, in cazul in care chipul philips ar face un downscale.Deci teoretic ai putea sa legi placa la un laptop, in loc de ecranul lui, sau la o electronica de monitor LCD numai daca acestea sunt de max 1024x768 (XGA).Bafta!

Link spre comentariu
Vizitator eXistenZ_Tg

multumesc de sfat si idei , pe mine ma interesa in special sa ii dau semnal video de la un player media sau de la camera de aia sa vezi cand dai cu spatele

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

asta stiu nu am vrut sa mai deschid altul.displayul asta se foloseste si la laptopuri,dar totusi nu am ce face cu el si vreau sa experimentez...si vreau sa va invit sa veniti cu idei..

Link spre comentariu

Salutare

Intamplator am gasit acest link http://www.adwiens.com/projects/electronics/11/index.html

Am un laptop stricat si as vrea sa salvez cate ceva din el. Oare pot folosi lcd-ul de la laptop sa il folosesc ca monitor pentru un desktop?

Inca nu am avut timp sa dezmembrez laptopul sa vad cate fire are.

Poate mai este cineva interesat de acest subiect.

Eu nu prea am inteles schema(partea de jos din pdf)

LCD_VGA_Interface.pdf

Link spre comentariu

eu zis sa salvezi ceva din el in alt mod (il vinzi pe bucati ) daca nu sunt componente foarte antice poate ai noroc (eu nam avut) mia ramas lcd 14,1 un dvd rom toshiba aproape nou un ram 256 sd ram placa de baza si carcasa rastu am vandut bafta

Link spre comentariu

Am revenit cu ceva informatii lcd e lp150x08 a3, pcb e de lp150x08 a2O sa verific placa de baza sa vad ce conexiuni sunt intre mufa ce conecteaza lcd-ul si iesirea vga pentru un alt monitor

post-35313-13982930461_thumb.jpg

post-35313-13982930462_thumb.jpg

post-35313-139829304628_thumb.jpg

post-35313-139829304639_thumb.jpg

Link spre comentariu

Displayul de la laptop, ca si cel dintr-un monitor LCD desktop, comunica pe bus LVDS cu placa de baza.Un monitor desktop are o interfata pe placa, LVDS-VGA.Un chip video de laptop are iesiri directe separate pt VGA si LVDS...Nu se merita sa construiesti/adaptezi o interfata; parerea mea. Incearca sa vinzi ce se poate din el; un ecran de 15", chiar 4/3, tot mai valoreaza ceva...Pe VGA culorile si semnalele de sincronizare se transmit separat; fiecare pe firul lui.Pe LVDS semnalele se transimt serial, pe 3 perechi de fire (plus o precehe de fire pt semnalele de ceas), eventual pe 2 canale la modelele nu prea vechi; stralucirea pt fiecare culoare este transmisa pe 6 biti.Pe o aceeasi pereche de fire se transmite informatia referitoare la 2 culori, intercalata eventual cu semnalele sincro H si V; totul intr-o ordine prestabilita si controlata prin semnalele de ceas...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări