Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor de semnal CRT la LVDS ( LCD-uri laptop )

Vizitator fricosu007j

Postări Recomandate

Vizitator bobogti16v

O intrebare de incepator daca imi permiteti.... cum pot sa folosesc iesirea unui laptop vga pe un monitor 7" care are doar intrare RCA? Am incercat sa folosesc tv-out laptopului se vede pe monitor dar foarte mic... am incercat si la rezolutie mica, nu reusesc sa vad iconitele .... vreau sa folosesc un laptop cu monitorul defect ca si car-pc pe un monitor 7" care are doar intrare video RCA.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 156
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Traxxx

10

• apollo11

10

• iulicuta2000

6

• Dr.L

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator magnetikus

O intrebare de incepator daca imi permiteti.... cum pot sa folosesc iesirea unui laptop vga pe un monitor 7" care are doar intrare RCA? Am incercat sa folosesc tv-out laptopului se vede pe monitor dar foarte mic... am incercat si la rezolutie mica, nu reusesc sa vad iconitele .... vreau sa folosesc un laptop cu monitorul defect ca si car-pc pe un monitor 7" care are doar intrare video RCA.

E normal sa se vada mici iconitele din windows. Ecranul e mic si are si rezolutia mica, in plus, totul e limitat la calitatea PAL (presupun ca asta scoti pe tv-out).

Insa un car-pc nu trebuie sa afiseze neaparat un desktop de win, cu iconite & stuff.

Iti trebuie un UI facut special pentru asa ceva, ti-as recomanda sa incerci windows mediacenter edition, si sa folosesti o telecomanda.

Ma refer la asta (e facuta ptr a fi afisata pe un TV, si controlata cu telecomanda de pe canapea):

Posted Image

Daca imaginea e afisata pe toata suprafata ecranului, atunci totul e ok, si mai bine de atat nu poti obtine.

Poti face niste poze cu imaginea de pe ecran, sa o postezi aici?

Link spre comentariu
Vizitator magnetikus

Salutari din nouDaca modulu lcd din dvd nu a fost bun .. adica prea complicat pt mine mai am un leptop pe acasa care merge cnd vrea el intrebarea este dk pot folosi tft`u la ceva un monitor ar fi bine venit deoarece am un ctr .. serie panou lcd leptop HSD150PX11

Cu ecranul ala s-ar putea sa ai sanse. Incearca sa afli mai multe despre el (cauta datasheet).Daca zici ca ai controller, pune niste poze cu el pe forum, sa vad cam ce stie.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator magnetikus

Am si eu un panou cu exact aceleasi caracteristici ca si al tau, chiar daca e alt producator, si e doar de 10".

Caracteristicile sunt: interfata LVDS de 18bit (3 canale ptr date si 1 ptr clock), rezolutia de 1024x768 (XGA).

Datasheet aici

Lucrez la o solutie pentru panoul de care ziceam, daca o sa mearga, va fi buna si ptr panoul tau.

Am obtinut o placa de la un monitor LCD, are intrari VGA si SVIDEO, si iesiri TTL pentru panoul LCD.

Ce incerc sa fac acum e sa cuplez la iesirile alea TTL un modul transmitator LVDS cu care sa servesc panoul de care ziceam.

Nu e f complicat, insa trebuie sa fac cateva zeci de lipituri...

O sa pun poze cand e gata.

P.S.

Poate va ajuta sa stiti cam cu ce lucrez eu, ca sa va faceti o idee despre necesarul de piese.

- panoul, cel mai bine e sa fie compatibil cu cele de mai sus (eventual sa fie 24bit nu 18)

deci daca stiti din start ca e de 1024x768, mai puteti spera.

alte rezolutii din gama wide-screen sunt mai greu de pus la punct (cel putin ptr mine)

poate un 1280x1024 ar mai avea sanse

- electronica dintr-un monitor LCD defect.

eu am avut norocul sa gasesc asa ceva intr-un targ de vechituri. : )

un monitor LCD de 14 sau 15" defect daca puteti cumpara pe bani marunti, profitati de ocazie.

cu monitoare de mai mult de 15" nu are rost sa va complicati

atentie, cand zic electronica ma refer la cam tot ce e in monitor in afara de panou

* placa de baza a monitorului

* invertorul (o placuta cu trafuri de inalta tensiune/frecventa pe ea)

* placuta cu push-butoanele

* alimentarea (asta o puteti rezolva si din alte surse, de obicei e 12V @ 3-4A)

- daca monitorul defect avea un panou cu intrari TTL si panoul din laptop e cu LVDS, va trebuie transmitator LVDS

( eu am o placuta cu un SN75LVDS83 pe ea )

- daca e invers, va trebuie un receptor LVDS

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator magnetikus

Am o veste buna si una proasta.Vestea buna e ca am reusit sa obtin o imagine pe ecran, vestea proasta e ca am "indoit" putin ecranul din greseala, am ramas fara el.Atasez singura imagine pe care am reusit s-o fac cu ecranul in stare de functionare.Vedeti in partea stanga a imaginii am o placuta cu cateva zeci de fire, e placuta din postul de mai sus.A fost mult de lucru, plus accidentul suferit de ecran, concluzia ar fi ca nu prea merita efortul.Merita doar daca esti pasionat si ceea ce urmaresti este sa inveti ceva nou.Daca vrei sa gasesti o utilizare buna pentru un panou LCD dintr-un laptop, cel mai bine e sa-l scoti la vanzare, obtii astfel un banut si un posesor de laptop se va bucura sa si-l vada reparat.Toate cele bune!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator magnetikus

modelul este SHARP LQ12S56 a ramas de la un laptop dell,se poate face ceva din el?

Din pacate nu, panoul tau este de 800x600 si nu prea exista placi ptr asa ceva.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

salutAm un display tip CYVMR5800 de la un GPS PanasonicM-ar interesa dispunerea pinilor de la intrare in display ptr ca ,conectorul de intrare este taiatOare l-as putea folosi cu un laptop conectat pe RGB?va multumesc

Link spre comentariu
Vizitator magnetikus

salutAm un display tip CYVMR5800 de la un GPS PanasonicM-ar interesa dispunerea pinilor de la intrare in display ptr ca ,conectorul de intrare este taiatOare l-as putea folosi cu un laptop conectat pe RGB?va multumesc

Am atasat un pdf care pare sa fie schema conectorului acestui monitor.Am luat-o de pe un forum in limba poloneza unde autorul vroia sa rezolve acelasi lucru ca si tine.AiciDin pacate n-a reusit. Rezolutia aparatului este de 234x400, mi se pare imposibil de setat un laptop la rezolutia asta.Ce cred eu, este ca trebuie sa identifici intrarea video complex daca are asa ceva, si sa-i servesti acolo semnal din iesirea S-Video a laptopului, (daca are, bineinteles).Mi se pare singura varianta rezonabila, in cazul asta n-ar mai conta rezolutia, ar trebui sa-si rezolve monitorul singur de-interlacing si scalarea ptr surse video complex.Succes!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări