Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor de semnal CRT la LVDS ( LCD-uri laptop )

Vizitator fricosu007j

Postări Recomandate

Cred ca U403 (M24C16) contine intr-adevar setarile, sunt sigur ca placa asta e folosita si cu alte panouri.Insa nu cred c-o sa reusesti sa gasesti o asemenea baza de date.Ma gandesc ca daca gasesti un alt monitor, de alta rezolutie, cu acelasi integrat, atunci poti sa te folosesti de diferentele intre cele doua e2promuri ptr a incerca sa creezi un fisier de setari bun ptr panoul tau.Ai datasheetul panoului de 10" ? Ce model e?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 156
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Traxxx

10

• apollo11

10

• iulicuta2000

6

• Dr.L

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Banuiesc, si nu vad de ce sa nu fie asa...si chiar daca e intern, am mufe pe placa pentru eeprom si comunicare tx-rx, celalalte 2 eepromuri sunt pentru dvi si vga..informati pt pc banuiesc(tip etc)@ lcd de 10" e de laptop....:(

post-39305-139829416396_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu e vorba de rezolutie...ma gandesc ca comunicarea este diferita...oricum am de cautat :)Vazusem undeva mai demult un program si intrase intr-un fel de service ca la tv...si avea acolo mai multe despre lampi etc...ma gandesc sa nu poata fi setat asa. Multumesc de interes :)

Link spre comentariu

@Am gasit altu, si sunt si date despre peogramare dar nu prea imi dau seama... http://linfotech.co.uk/schematics/Phili ... _190c7.pdf pagini 20 >

am dat edit si a facut post :qetrwe

Am mai studiat traseele si programare se face prin tx-rx. De la port vga pleaca tx-rx spre procesor si mufa de pe placa pt tx-rx.La mufa vga mai vine si eeprom care nu are legatura cu procesorul, e doar de informatii monitor.

Banuiesc ca acest tabel tine cont de lcd...comunicarea lvds

post-39305-139829416397_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu e vorba de rezolutie...ma gandesc ca comunicarea este diferita...oricum am de cautat :)Vazusem undeva mai demult un program si intrase intr-un fel de service ca la tv...si avea acolo mai multe despre lampi etc...ma gandesc sa nu poata fi setat asa. Multumesc de interes :)

Ba are de-a face rezolutia. Daca ai 3 perechi LVDS (0,1,2) + 1 pereche de clk, aia inseamna comunicarea e un pixel/clock, 6biti per culoare. Pe acest gen de interfata se poate transmite orice intre 800x600 pana la 1280x800 (poate si putin mai mult, nu sunt sigur, asta e maximul pe care-l stiu). Insa nu inseamna ca orice panou cu aceasta interfata va merge plug-and-play.Pentru toate rezolutiile astea, continutul datelor trimise prin interfata LVDS e cam tot ala (RGB, HS, VS, DE), difera frecventele cu care sunt emise, si bineinteles numarul de pixeli ptr un HS/DE si numarul de linii ptr un VS.Nu ai cum sa reprogramezi o placa daca nu stii in primul rand pentru ce panou o reprogramezi.In pdf-ul dat de tine in ultimul post, intr-adevar e ceea ce cautai.Se pare ca trebuie modificate toate trei e2promurile. Exista un DDC analog (ptr intrarea VGA) si unul digital (pentru intrartea DVI). Astea au rolul sa comunice cu PC-ul si sa raporteze ce fel de monitor este cuplat (ce rezolutie maxima duce, nume, producator etc).La cele 2 DDC-uri sunt date aprox si instructiuni cum sa-ti faci singur fisierele pentru diferite rezolutii (pag 24-27).La pag 28 ai rutina ptr update de firmware, insa va trebui sa-ti gasesti un firmware bun ptr panoul tau (ceea ce presupune sa stii ce panou e), si iti trebuie un adaptor numit acolo "DDC2BI_ISP TOOL (3138 106 10396).Plus softul Easywriter oferit de Novatek (producatorul controllerului).Poate gasesti asa ceva la un service autorizat.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am gasit o placa pentru 15" din ce am gasit pe net despre controller video este xga, numai ca mai are un grup de semnal lvds3. Inca o arfimatie, panelul meu este de 14" nu stiu de ce aveam impresia ca ar fi de 10...Atasez link de la controlerul video http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... MZAN3.html , am legat lcd-u pe 0 1 2 si clk dar imi apar dungi, daca misc ceva pe ecran la laptop se observa ca se schimba dungile, am incercat sa mut 2 de la lcd pe 3 de la placa si apar alte saracii :rade: Ma gandesc sa nu aiba ceva lcd...dar nu cred

post-39305-139829424452_thumb.jpg

post-39305-13982942446_thumb.jpg

post-39305-139829424467_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Nu e vorba de rezolutie...ma gandesc ca comunicarea este diferita...oricum am de cautat :)

Vazusem undeva mai demult un program si intrase intr-un fel de service ca la tv...si avea acolo mai multe despre lampi etc...ma gandesc sa nu poata fi setat asa. Multumesc de interes :)

Este vorba de rezolutie si de softul controlerului .

Trebuie reprogramat atat epromul de pe panoul LCD cat si cel din controlerul VGA - LVDS.

Este mult prea complicat ptr regim de amator si fara codul sursa a ceea ce contin eprom-urile alea.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Salutare tuturor si sarbatori fericite :101 Detin un laptop Acer Aspire 5100 a carui placa de baza nu mai misca deloc ... se comporta de parca nu se alimenteaza deloc. La cateva service-uri au zis ca nu au ce sa-i faca asa ca l-am facut bucati :). Are un display generos de 15,4" model B154EW04 V.B REV.02 (datashet-ul este prea mare si nu il pot incarca aici) si ma gandeam sa-l transform in monitor pentru ca am nevoie de unul. Exceptand metoda geniala a chinezoiului de pe ebay mai este o metoda ruseasca dar trebuie sa stii ce si cum........ si anume decuparea modulului de control al LCD-ului de pe placa de baza. Se pricepe cineva sa ne explice - indrume la asa ceva?Am atasat cateva poze cu placa de baza se vede conectorul VGA, conectorul de pamblica pentru LCD si in apropierea conectorului de pamblica este un MAX8774 GTL, cateva RQW130, EZ649....In cazul in care aceasta varianta nu este realizabila ce imi recomandati :).

post-24493-139829548411_thumb.jpg

post-24493-13982954843_thumb.jpg

Link spre comentariu

nu stiu dc ce placa spui tu dar cea despre care vorbesc eu nu este a unui chinezoi ci este cienva din america care le face si sa stii ca ofera suport ok posturi cu diferite modele de lcd care le suporta firmware upgrade pt alte modele iti fa softu la dispozitie , modele care dispun de intrari dvi cat si vga modele cu tv tunner deci omu a facut o munca de calitate acolo si vrea sa scoata si el un profit daca tu crezi ca sunt chinezarii ia un traforaj si decupeaza placa si zine si noua ce a iesit.

Link spre comentariu

nenea script22 nu inteleg de ce te-ai aprins asa... mai in urma este dat si un link in care pe ebay un chinez isi prezinta kiturile pentru lcd-uri si HuiZhou, GuangDong, China ..... e in china nu America uite ca sa te comvingi http://www.ebay.com/itm/LCD-controller- ... 3f20632bd7 nu stiu despre ce link din America zici tu ca eu asta l-am gasit si la asta ma refeream. Nu am contestat calitatea kitului facut de american sau chinez sub nici o forma nu stiu de unde ai dedus tu asta singurul lucru care face diferenta daca intradevar se poate extrage partea de comanda a LCD-ului din placa de baza este de 35-40 dolari care raman in buzunar ..... atat, nimic mai mult.

Sarbatori fericite in continuare :101

Link spre comentariu

nenea script22 nu inteleg de ce te-ai aprins asa... mai in urma este dat si un link in care pe ebay un chinez isi prezinta kiturile pentru lcd-uri si HuiZhou, GuangDong, China ..... e in china nu America uite ca sa te comvingi http://www.ebay.com/itm/LCD-controller- ... 3f20632bd7 nu stiu despre ce link din America zici tu ca eu asta l-am gasit si la asta ma refeream. Nu am contestat calitatea kitului facut de american sau chinez sub nici o forma nu stiu de unde ai dedus tu asta singurul lucru care face diferenta daca intradevar se poate extrage partea de comanda a LCD-ului din placa de baza este de 35-40 dolari care raman in buzunar ..... atat, nimic mai mult. Sarbatori fericite in continuare :101

da poate tu nu iti dai seama ce spui cum sa tai o placa cu traforaju in speranta ca va functiona , pe cablaj pot fi piese cu totul in alt loc decat cel din zona vga care au de a face cu acel controller.eu cred ca ce spui tu nu este posibil si am incercat sa te indrum care un produs gata facut.si eu acm ceva timp mam gandit la asa ceva dar pana la urma am gasit ceva pe ebay gata facut asta e acm 2 3 ani si nu mai stiu linkul alcelui utilizator.http://www.ebay.com/itm/LCD-Controller-Board-DIY-Kit-RTMC1B-VGA-Turn-a-Laptop-LCD-to-a-Desktop-Monitor-/110907056867?pt=US_Server_Boards&hash=item19d29362e3
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări