Vizitator fricosu007j Postat Aprilie 17, 2008 Partajează Postat Aprilie 17, 2008 stie cineva, detine cineva vre-un tip de informatie cum as putea construii un convertor video din CRT sau DVI in LVDS, sau de unde as putea achizitiona asa ceva, am citit cateva forumuri si .. nici o sansa spun ei .... e prea complicat, obectu' arata cam asa. exista si niste specificatii tehnice pe acolo .. http://uk.kontron.com/downloads/datashe ... oLCD_5.pdf Blind edit: Pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare vizitati pagina 3 a acestui sticky, postul lui ceteras Link spre comentariu
bogdan exit Postat Aprilie 21, 2008 Partajează Postat Aprilie 21, 2008 Salut! Si eu vreau sa fac tot o chestie d-asta. Mie mi-ar trebui sa bag semnal de la un sistem wirless ccd camera sa-l pun pe un quadrokopter si am gasit asa ceva. Uita-te si tu sa vezi ce parere ai? http://blog.makezine.com/archive/2006/0 ... nitor.html Link spre comentariu
Vizitator fricosu007j Postat Aprilie 21, 2008 Partajează Postat Aprilie 21, 2008 asta e ce imi trebe si mie ... are VGA RCA Tuner in ..si LVDS out ...dar ..de unde naiba o cumparam ... am auzit ca cei care se ocupa de service notebook-uri ar putea procura asa ceva ... ei le folosesc la testarea lcd-urilor ...fara sa mai stea sa le monteze ... deci pe direct .... so .. whoo cann heeelp us ! pls reply .. Link spre comentariu
bogdan exit Postat Aprilie 21, 2008 Partajează Postat Aprilie 21, 2008 am sa caut acuma mai bine dar cred ca poti sa te duci la un service autorizat de calculatoare ca acolo ei poate sa faca comenzi sau incearca pe e-bay Link spre comentariu
fenobarbital Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 Este o firma in Oradea care aduce 2 astfel de tip-uri de module. Modulele par a fi un fel de KIT de reparatie "universal" pentru monitoare LCD-TFT. Au numai intrari D-SUB 15. Un modul cu 2 cip-uri Realtek, cu iesire RSDS (cred) si unul cu cip Genesis, cu iesire LVDS (CON30 pini), De curiozitate am cumparat si eu unul, insa este neinsotit de documentatie, (ca toate chestiile made in china) si m-am cam blocat in a identifica pinii conectorului LVDS, a Kit-ului si intrarile modulului TFT care-l am (are si asta ceva CPLD). In poza apar si cabluri, dar bineinteles ca in oradea se vind fara. Link spre comentariu
bogdan exit Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 de unde leai luat ca am gasit si eu ceva de genul Link spre comentariu
fenobarbital Postat August 26, 2008 Partajează Postat August 26, 2008 De unde ai tu poza cu ele; numai ca am intentionat sa nu fac reclama magazinului. Link spre comentariu
bogdan exit Postat August 27, 2008 Partajează Postat August 27, 2008 stii cumva care e diferenta dintre ele se poate face ceva unde ai ajuns cu proiectul ai identificat ceva Link spre comentariu
fenobarbital Postat August 27, 2008 Partajează Postat August 27, 2008 Pai diferenta esentiala este ca unul dintre module este cu iesiri RSDS iar celalalt este LVDS; sint 2 bus-uri mai folosite la panelurile TFT-LCD; din cite am vazut standardizarea asigura de cele mai multe ori posibilitatea inlocuirii panelurilor provenite de la mai multi producatori, uneori mai apar diferente la cablul panglica, partea proasta este ca acestea sint nedocumentate de cele mai multe ori si atunci va trebuii sa identifici singur semnalele si aici incepe distractia. N-am mai inaintat pentru ca am constatat cu stupoare ca panelul care-l aveam (HOSIDEN, cu LVDS) si-l credeam bun este spart. Momentan nu mai am numai modele mai vechi, incompatibile. Inca ceva; daca va luati astfel de module sa stiti de la bun inceput ca ele functioneaza doar cu paneluri de monitoare LCD; deci exclus sa le folositi la paneluri de 7"" din rame fotografice sau TV-DVD portabile, intucit acestea au interfata analogica. (Ce frumos ar fi fost un astfel de controler si un ecran de 7" o placa ITX in masina...) Link spre comentariu
Vizitator leveliq Postat August 30, 2008 Partajează Postat August 30, 2008 Salutare, am nevoie de acest montaj: http://www.elforum.info/download/file.php?id=19630&t=1 pentru un monitor LCD, poate stiti unde il pot gasi in Romania, o firma, persoana etc. :weedman: Link spre comentariu
UltimateW Postat August 30, 2008 Partajează Postat August 30, 2008 daca nu stiti unde gasesc si eu asa ceva :smt017 miar trebui pentru un laptop la care e defect invertorul. Link spre comentariu
Vizitator ceteras Postat Septembrie 9, 2008 Partajează Postat Septembrie 9, 2008 eu am facut un asemenea montaj, m-am chinuit mult si am avut mult noroc.daca mai e cineva interesat, pot reveni cu detalii, poze, documentatii si ce va mai poate folosi sa reusiti. daca nu stiti unde gasesc si eu asa ceva :smt017 miar trebui pentru un laptop la care e defect invertorul.Daca e defect invertorul, de ce sa nu incerci sa-i gasesti inlocuitor? Link spre comentariu
fenobarbital Postat Septembrie 9, 2008 Partajează Postat Septembrie 9, 2008 @ceteras, pai, te rugam frumos, esti invitatul nostru. Link spre comentariu
Vizitator ceteras Postat Septembrie 12, 2008 Partajează Postat Septembrie 12, 2008 ok. abia azi am vazut ca mi-ai raspuns, n-am primit pe mail alerta. o sa-mi adun ceva documentatie si o sa fac poze, si o sa revin pe saptamana viitoare. Ideea de baza e ca am avut display-ul LCD de 14" din ceva laptop, un controller LCD luat dintr-un monitor de 15" defect, si a trebuit sa fac niste adaptari ca sa mearga impreuna. controllerele astea sunt cam scumpe si greu de gasit, deci merita sa incerci numai daca poti gasi unul dintr-un monitor defect (cu ecran spart sau alte probleme decat electronica). daca aveti prieteni la un service care se ocupa de monitoare lcd, intrebati-i daca au asa ceva. Exista cateva diferente intre displayurile de monitor LCD si cele din laptopuri, deci nu va grabiti sa cumparati un controller pana nu stiti daca panoul LCD de laptop poate functiona cu el. Eu am ceva controllere de 15" acasa, daca aveti panouri LCD, dati-mi modelul, eventual datasheet-ul daca aveti, sa va spun daca se pot potrivi, sau ce aveti nevoie ptr ele. Alta abordare interesanta este daca ai un monitor LCD defect, cu problema pe partea electronica (controllerul) si panoul bun. Daca gasesti o electronica similara sau compatibila, se poate rezolva. Eu am "reparat" un monitor in situatia asta, adaptand la el o electronica de la alt tip de monitor, si improvizand montarea ei in locul celei originale. A meritat, ptr ca un monitor defect care urma sa fie aruncat se mai poate folosi. Daca vreti, o sa documentez si cazul asta. Pana atunci, ar fi o buna idee sa studiati urmatoarele: - trebuie sa cunoasteti cat de cat chipurile transmitter/receiver LVDS: http://www.national.com/mpf/DS/DS90CF364.html http://www.national.com/mpf/DS/DS90CF363B.html http://www.national.com/mpf/DS/DS90CF388A.html http://www.national.com/mpf/DS/DS90C387A.html Chipurile astea sau echivalentele lor se folosesc destul de des, si ideea de serializare a bitilor prin LVDS o puteti intelege studiind datasheeturile lor. De asemenea, cautati documentatia pentru panoul LCD pe care-l aveti. Propun ca daca nu aveti experienta in electronica si totusi vreti sa faceti un monitor din ceva panou LCD, sa publicam pe forum poze, documentatii, si instructiuni, dar si voi sa scrieti despre problemele intalnite pe parcurs si cum le rezolvati, incat oricine vrea sa faca asa ceva sa aiba la dispozitie toate datele (eventual sa stie daca merita sa se implice in asa ceva). Eventual, daca cineva de pe forum se pricepe bine la programat microcontrollere, putem incerca sa proiectam un controller (genul compus dintr-un MCU, un chip dedicat ptr interfata VGA-LCD, si multi jumperi pentru configurare). Acest controller urmand sa fie universal, sa facem mai multe si poate iesim mai ieftin. am un prieten care are scule ptr lipit cu aer cald, care ne-ar putea ajuta la asamblare. Omul are atelier de reparatii lcd/laptopuri etc. Link spre comentariu
Vizitator ceteras Postat Septembrie 13, 2008 Partajează Postat Septembrie 13, 2008 Am facut niste poze, pentru inceput macar sa demonstrez ca instalatia functioneaza.Ar fi interesant sa fotografiez si modificarile operate pe placa panoului LCD, care era initial un panou de 18bit/pixel, si l-am adaptat sa poata accepta semnalele emise de controller, care trasmite 24bit/pixel.Asta presupune sa demontez panoul din nou, si la ora asta nu ma simt in stare, dar o sa va arat si asta.Nu prea stiu cum sa continui prezentarea mea, pentru ca nu am idee ce nivel de cunostinte si dotare cu aparatura etc aveti voi cei care sunteti interesati (daca stiam de forumul asta de mai demult, nu era problema ca va cuosteam).O abordare de la zero i-ar plictisi pe cei care stiu deja bazele, o abordare care expune toate detaliile tehnice i-ar putea plictisi pe cei care doar vreau sa lege o placa de panou si sa le conecteze la computer...Ce cred eu:1- ar fi bine sa scriu cat mai detaliat totul, pentru ca informatia sa ramana si pe viitor cand cineva mai cauta pe tema asta.2- ar fi grozav sa avem o solutie universal valabila, pe care sa o poata aplica toata lumea, adica oricine sa-si poata face sau cumpara o placa adaptor vga(sau dvi) la LCD. Dupa cum ati vazut pe placile mele, un chip face toata treaba, mai raman un microcontroller si circuitele de alimentare.Astept parerile voastre. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum