Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator pentru un generator

Parakiosu2

Postări Recomandate

Salutam si eu un generator de 5.5 kw si unul de 11 kwCum pot stabiliza curentul ca ma dispera cand pun muzica in diferite locatii fara curent de la tata electrica.Astept idei scheme .orice informatie e bine venita.in principiu as vrea pentru cel de 5.5 dar nu strica nici pentru cel de 11.merci anticipatscuze daca sa mai discutat dar recunosc ca mio fost lene sa cautsa-mi fie rusine 5 minute :partyman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• Parakiosu2

1

• yo9hnf

1

Top autori în acest subiect

adica ce vrei sa stablilizezi? generatoarele nu sunt stabile?daca sint generatoare fara magneti permanenti(adica cu magnet electric) pui pe iesire un traf,care are roul de a masura tensiunea,de la traf printr-un divizor rezistiv un comparator care comanda intensitatea campuiui magnetic(variaza tensiuena pe magnetul electric) si cam atatca schema,foloseste-o pe cea de la releele de incarcare auto(cu niste modificari)mai poti folosi si un stabilizator de 220v

Link spre comentariu

Salut !Am si eu o intrebare .Grupul electrogen este format dintr-un motor pe benzina(motorina) care invarte un generator electric nu monofazat?Pai tensiunea de la iesire nu ar trebui sa fie constanta (in gol cel putin )? ca ma gandesc ca si turatia e constanta . Adica poate o avea ceva pe partea de motor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări