Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

nu mi merge orga de lumini

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

7

• niq_ro

2

• Yo4You

1

• rony2006

1

Top autori în acest subiect

cablajul pare bun la prima vedere ( de abia am venit de la munca si nu l-am studiat chiar in amanunt).ai incercat si cu un microfon dinamic? sau alt tip de microfon in afara de tipul celor cu condensator?

Link spre comentariu

inca ceva : pe site zice ceva de modificat valorile la niste rezistente si condensatori parca! in josul paginii sunt date niste informatii! in loc de microfon pune o casca ( e posibil sa se comporte ca un microfon dinamic)

Link spre comentariu

salut ,Trebuia sa montezi mai intai IC2 si ledurile ,apoi verifici daca functioneaza - aplici pe pinul 14 un semnal de AF dreptunghiular de la un astabil ,printr-o dioda cu catodul pe pinul 14 (semnal pozitiv cu frecventa de 0,5...7Hz).Ledul aprins se stinge si se aprinde urmatorul si tot asa ,este o schema de lumina dinamica sau"curgatoare ".Sau,mai simplu, izolezi pinul 14 al lui 4017 de schema cu LM 358 ,conectezi un rezistor de 4,7k la pinul 14 si cu celalalt capat al rezistorului atingi scurt plusul sursei de alimentare.La fiecare atingere ledul apris se stinge si se aprinde altul .Simulezi un impuls de clock pozitiv de frecv mica . Apoi stiind ca functioneaza partea schemei cu 4017 treci la partea cu LM 358 si microfon !

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

testarea lui 4017 se face prin conectarea la pinul 14 (clock input) a unei rezistente de 10..47k catre masa (la CMOS-uri nu se lasa in aer intrarile) si se pune un buton fara retinere intre pinul 14 si plus... cand butonul este neapasat pinul 14 este la masa (O logic), iar cand se apasa butonul trece la 1 logic.eu zic sa masori si tensiunea la pinul 14 cu schema completa, ca sigur e undeva intre nivele si apoi vedem cum trebuie sa modifici... masori cand e liniste si apoi cand faci zgomot, apoi pui rezistenta aia de o 10..47k intre intre pinul 14 si masa (pin 8) ..apoi incearca cu rezistenta intre intrare (pin 14) si plus (pin 16)

Link spre comentariu

ce te face sa crezi ca ti-am scris tie? citeste mai atent de ce am explicat cum sa probeze partea cu 4017-le..se poate folosi un mic difuzor in loc de microfonul ala, da' trebuie scos R1... si cel mai bun mod de a testa pentru inceput e sa lovesi in membrana, apoi vezi daca e destul de sensibil... daca nu trebuie marita valoarea lui R5 sau, mai bine, inseriat cu un semireglabil de 1M ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări