Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

despre ciocane de lipit

Vizitator dj_luchian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

5

• yo9hnf

2

• Dr.L

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Sfat din partea meaNu umbla cu asa ceva ca poti sa te acidentezi grav

cred ca Vasile vorbeste din experienta ! :smt005 dj_luchian ce putere are ciocanul ? si ce vrei sa faci cu ell ca parca astea au puteri mari ,la componente electronica nu isi are rostul ca le prajesti :smt005 . daca e de putere mare se foloseste pentru lipituri masive (cutii de tabla, radiatore , rezervoare ...)sau te referi la letcon ? eu am letconul inseriat cu o dioda F407 si diret la 220V ( am mai pus si o bobina + un con care nu le vad rostul dar am zis sa pun si eu mai multe piese ca prea era simplu rau ) . foloseste un variator de putere.
Link spre comentariu

Faci exact ca la pistolul de lipit cand ii pui alta ansa noua. Bagat in sacaz si apoi putin cositor in partea "activa" ca sa-i zic asa, adica varful.Sa stii ca eu am un letcon de 5 LEI de un an si aproape jumatate si merge ok. Cand s-a dus varful, i-am pus o sarma de vre-o 2.5 (cred) de Cu .Succes!

Link spre comentariu
Vizitator dj_luchian

corectati-ma daca gresec : ciocanul de lipit dezvolta aceeasi putere pe o durata mai mare de timp spre deosebire de pistol care dezvolta atat timp cat este apasat butonul

Link spre comentariu
Vizitator dj_luchian

si cam ce am in vedere ca sa nu-l stric?(din ce am vazut in diverse tutoriale ii curat varful pe un burete umed pun niste fludor pe varf si trec la lipit)as dori sa stiu cam cat se foloseste ca sa nu se supraincalzeasca stiu ca intrebarile mele par de incepator deoarece sunt incepator in ale electronicii si nu vreau sa-l stric

Link spre comentariu

Daca vrei sa nu se duca asa repede rezistenta din el, incearca sa faci un variator de tensiune (pentru 220V), si astfel nu o sa stea, intre lipituri, la putere maxima. Adica il dai la 220V,de ex, lipesti, si mai cauti niste fire prin sertar - atunci il dai de ex. la 100V (repet, exemplu ) , iar cand gasesti firele, il dai inapoi la maxim. Oricum, domnul Vasile are dreptate, s-a ars, l-ai aruncat . Rezistenta daca ar fi sa o schimbi te costa mai mult decat el.Faceai un fel de comparatie intre letcon si pistol : letconul ramane cald si dupa ce l-ai scos din priza , pentru ceva timp ( timp in care se raceste treptat ), si deci mai merge utilizat putin, dar ansa pistolului se raceste foarte repede.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări