SirRoger Postat Aprilie 16, 2008 Partajează Postat Aprilie 16, 2008 Ma poate ajuta cineva cu schema unui oscilator ( sau poate stie cineva un circuit integrat specializat) care sa genereze semnal dreptunghiular in domeniul 0,5-12Hz ? Poate imi da cineva o idee si cum sa emit semnalul generat ca si semnal electromagnetic, nu acustic.Multumesc, Link spre comentariu
vsurducan Postat Aprilie 16, 2008 Partajează Postat Aprilie 16, 2008 Ma poate ajuta cineva cu schema unui oscilator ( sau poate stie cineva un circuit integrat specializat) care sa genereze semnal dreptunghiular in domeniul 0,5-12Hz ? Poate imi da cineva o idee si cum sa emit semnalul generat ca si semnal electromagnetic, nu acustic.Multumesc,LM555, LM556, TBA315 astea au etaj de putere care pot comanda direct bobina, problema este ca pentru bobina se poate sa fie nevoie de o purtatoare (KHz) care sa fie modulata cu vre-o 6 Hz, (acolo se intampla ceva cu undele alfa din creier), dar se poate sa mearga si direct totul depinde de cat de deschis este pacientul la astfel de tratament (care are substrat stiintific suficient de solid).Nu cred ca dreptunghiul este benefic, as incerca sinus. Armonicele impare (si cele pare pentru ca factorul de umplere rar se poate regla fix la 50%) sunt extrem de puternice pana la ordinul 5-9 la unda dreptunghiulara. Link spre comentariu
SirRoger Postat Aprilie 17, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2008 multumesc, o sa incerc!Era un articol, intr-o revista Tehnium inainte de `89, cu o schema care prelua undele alfa din creier,unde alfa care modulau un semnal de vreo 400Hz, parca avea titlul ,, Stimulator cerebral", fenomenul de bioaferentatie inversa.Are cineva revista respectiva, macar sa-mi spuna numarul revistei?Multumesc, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum