diaconuliviu Postat Februarie 22, 2005 Partajează Postat Februarie 22, 2005 Acuma putin offtopic,...cu obtin din ce 13v ai acumulatorului de pe masina o sursa de alimentare simetrica de +-6v ?Cu o sursa chopata care sa scoata +/- 6V; daca folosesti alta solutie(cum ar fi doua stabilizatoare "inseriate") o sa ai cadere de tensiune pe jonctiuni si nu mai ai +/-6 ci mai putin, mai ales in cazul in care motorul e oprit. Link spre comentariu
notchman Postat Februarie 22, 2005 Partajează Postat Februarie 22, 2005 Mai facusem eu o data o mica treaba cu 2 condensatoare de 2000micro, legate cu masa comuna(sau inseriate !?!? asta nu mai stiu ) , si 2 resistente in serie pe iele parca , ..iar masa o luam dintre iele ...Nu mai poci gandi acuma ptr ca am avut o zi ca draqu de incarcata si nu prea mai imi merge memeaca.........O sa caut pe acasa prin vraful de cd'uri cu scheme........cand o sa am timp...Mercic de raspuns oricum. Link spre comentariu
diaconuliviu Postat Februarie 22, 2005 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2005 da, dar atunci nu mai ai =/- 6V permanent ci doar o tensiune diferentiala +/- "jumatatedintensiuneadincircuit"; adica daca motorul e oprit, o sa ai +/- 6V si scade, cu motorul in functiune, 7..7,5V functie de cit incarca.Va trebui sa si stabilizezi. Si prin asta o sa mai scada din iesire. Link spre comentariu
nelu F Postat Februarie 23, 2005 Partajează Postat Februarie 23, 2005 Daca nu este nevoie de separare galvanica intre iesirile de +/-6V si masa masinii, respectiv + baterie cea mai simpla solutie este cu un TDA2030 sau (ceva mai slab) TDA 2006. Iesirea amp.-ului este masa flotanta, +baterie este +6V, caroserie -6V. Tensiunile nu sunt stabilizate, sunt egale cu 1/2 Vbaterie. Curentul solicitat trebuie sa fie max. 0,5A (chiar daca in foaia de catalog curentul max de iesire pt TDA2030 este de 3,5A, el este curent de varf). Link spre comentariu
notchman Postat Februarie 23, 2005 Partajează Postat Februarie 23, 2005 Mie asta imi trebe nu sa fie fix =_6v, ci daca la borne am 14v, atunci poate sa fie +-7, si asa mai departe, dar sa suporte cel putin 2A Link spre comentariu
nelu F Postat Februarie 23, 2005 Partajează Postat Februarie 23, 2005 Atunci poti folosi un uA 741 cu o pereche de Tz la iesire, un PNP si un NPN cu Ic de min 5A. Operationalul il legi ca repetor de tensiune (A=1), intrarea neinversoare o legi la un divizor rezistiv 1/2. Link spre comentariu
notchman Postat Februarie 24, 2005 Partajează Postat Februarie 24, 2005 Io am cam ramas un urma la capitolul electronica .........Daca ma poate ajuta cineva cu o schema , postata aici , sau pe mail "[email protected]", ia's fi recunoscator.......... Link spre comentariu
Vizitator Gabriel92 Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Salut am si e o schema electronica de genul asta .... intra 12 v si scoate 6 v ... am piese tot... am pus in functiune schema dar imi trebuie teorie pentru ca este un proiect pentru sfarsit de an si nu stiu unde sa caut am cautat pe google dar nu gasesc decat preturi adaptoare preturi cd players etc :( .... sper sa ma ajutati voi ...poate stiti site-uri unde pot gasi ceva descriere sau rol despre schema Aici este schema realizata de mn in Paint .... scuze dak nu am postat bine ! Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Ce ai postat tu nu se poate numi schema. Foloseste varianta lui nelu F (cea cu operational), este cea mai eleganta si buna solutie. Link spre comentariu
doru tv Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 un integat sursa 6v la 1A[7806] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum