Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

supraphone cel mai frumos cadou pt un lampar

pusttiu

Postări Recomandate

Il restaurezi si tii un disc mai prost ptr ascultat din an in paste, sau cind vrei sa-l arati la prieteni, nu te pune nimeni sa asculti discurile de colectie cu asa ceva. :smt003

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pusttiu

6

• bogdan69

5

• radianr

3

• feri.visky

2

Top autori în acest subiect

Cu riscul de a starni polemici, bratele astea din bachelita sau plastic "in anii 50" (si doza piezoelectrica care echipeaza 90% din ele...) sunt niste catastrofe ecologice

Crezi??? Stii ca un disc se uzeaza in proportie de 80% la prima citire? Chiar si cu o doza magnetica!! Si mai intreb: acul uzeaza discul sau discul acul??? :yawinkle:
Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Traind din plin "epoca lor de glorie", nu cred CI SUNT SIGUR :smt016

Cu atat mai mult cu cat in epoca mai faceam si un ban (modest...) din bisnitareala cu discuri... :smt004

(Adica imi iesea muzica pe gratis)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

ATENTIE, daca schimbati redresorul cu seleniu cu o punte pe siliciu, nu uitati sa puneti rezistente de compensare in serie, sau sa reduceti tensiunea, caderea de tensiune pe seleniu e mult mai mare decat pe siliciu-si nu demontati redresorul pe seleniu, e otravitor! Unde gasesc un pick-up din acela, gen valiza? Prin targuri au cam disparut...

Link spre comentariu

din pacate inca nu am poze cu ele ... :( lipsa timpului.... le-am testat , ambele sunt functionale ... :) dar tot inclin sa cred ca dozele au fost schimbate...ps : care poate pune [pune cu dozele raman recunoscator...

Link spre comentariu

imi cer scuze ca am uitat de doza. Sunt la Giurgiu unde am aparatul in cauza. Maine dimineata fac o poza cu doza si o pun aici. Acum nu pot pentru ca este in atelier si e in fundul curtii. Chiar am doua doze in plus ,dar din pacate nici una cu ac. nici macar cea de pe brat nu are ac. Daca vrei iti trimit una si tie si mai cauta si tu poate gasim niste ace pentru ele.

Link spre comentariu

da, asta e doza. Mi-a luat-o inainte radianr. Deliciu , vad ca are si acele cat de cat intacte. radianr nu vinzi doza aia?:) Asa as avea si eu mai mult ghes sa ma apuc de restaurat. In al meu sunt conzii crapati si rupti.

Link spre comentariu

da, asta e doza. Mi-a luat-o inainte radianr. Deliciu , vad ca are si acele cat de cat intacte. radianr nu vinzi doza aia?:) Asa as avea si eu mai mult ghes sa ma apuc de restaurat. In al meu sunt conzii crapati si rupti.

Nu o vand caci este de la pickup-ul meu (automatic, dar este fara amplificator-fabricat in 1957).Adrian
Link spre comentariu

din pacate ieri am desfacut si cutia de la poseta.... (si cineva a schimbat difuzorul,,,,ma asteptam sa fie unul din aceala cu magnetul in fata....firele de la difuzor au fost lipite direct de el fara sa mai treaca prin mufa de pe plasa aceea pe care e scris supraphon.....) la fel si doza este schimbata ...in bratul oroginal este pus o doza din aceea ruseasca ....care are un brat pt a schimba de pe 33 pe 78..... pls care are o poza cu difuzorul original si o poza cu bratul original si poate sa o posteze...vreau sa il restaurez cit mai aprope de realitate. cine are un difuzor din acela cu magnetul in fata in vreau eu ....contra lampi sau altceva chiar si chas....

Link spre comentariu

din pacate ieri am desfacut si cutia de la poseta.... (si cineva a schimbat difuzorul,,,,ma asteptam sa fie unul din aceala cu magnetul in fata....firele de la difuzor au fost lipite direct de el fara sa mai treaca prin mufa de pe plasa aceea pe care e scris supraphon.....) la fel si doza este schimbata ...in bratul oroginal este pus o doza din aceea ruseasca ....care are un brat pt a schimba de pe 33 pe 78..... pls care are o poza cu difuzorul original si o poza cu bratul original si poate sa o posteze...vreau sa il restaurez cit mai aprope de realitate. cine are un difuzor din acela cu magnetul in fata in vreau eu ....contra lampi sau altceva chiar si chas....

Am gasit pe net si poate iti este de folos: http://www.grammofoon.com/frameset.htm?&ContentFramecauta la Supraphon GE080
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări