pusttiu Postat Aprilie 15, 2008 Partajează Postat Aprilie 15, 2008 am primit de ziua mea (contra cost ) ) 2 pick-puri supraphone integral pe lampa : - unul cu difuzor electromagnetic si carcasa din lemn din acela gri la culoare - unul din aceala stil poseta, cu difuroul sau tot ampul in capac am marea rugaminte daca poate cineva sa puna niste poze cu aceste aparate ca sa stiu cum ar fi trebuit sa arate. aparatele sunt in stare buna, dar necesita putina cosmetiza ( in sensul ca unul nu mai are chestia aia din cauciuc pe care pe pune discul , iar la celalalt este stricata incuietoarea de la valiza etc... saritp ep ici pe colo un buton, desprinse niste fire... ) inca ns daca sunt functionale, caut shemele electrice apoi intru la depanare..care are un link ....ms anticipat ps : raman recunoscator celui care poate pune o poza cu dozele initiale ale aparateleo, acestea par a fi schimbate... :( am si un un supraphone fara amplificare si poate in recilez pt a remedia pe acestea revin cu poze din timpul restaurarii... sper sa am toate lampile din el si sa nu fiu nevoit sa caut Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 15, 2008 Partajează Postat Aprilie 15, 2008 Posteaza exact tipurile,producatorul etc., sigur vom gasi pe cineva... Link spre comentariu
pusttiu Postat Aprilie 15, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2008 firma este : supraphon modelul nu stiu, pt ca nu are nici o tabla pe el pe care sa scrie ceva...daca era as fi scris aici. unul din ele , cel care e ca o poseta are scris firma supraphon pe un materia textil , in capac acolo unde este si difuzorul. mai multe detalii nu pot da, o sa pun poze cu ele. Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 15, 2008 Partajează Postat Aprilie 15, 2008 Este cel mai bun lucru... Apoi vom vedea... si identifica sculele.... Merita sa te apuci de o colectie audio (magnetofon, pick-up, patefon, gramofon etc.) Link spre comentariu
bogdan69 Postat Aprilie 15, 2008 Partajează Postat Aprilie 15, 2008 Daca e ca cel din poza ai si schema atasata. Si eu am unul primit de la un user cu promisiunea ca-l restaurez. Inca asteapta la rand. Link spre comentariu
pusttiu Postat Aprilie 16, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2008 bogdan69 ms pt poza si schema , asa este unul din ele. poate pui o poza si cu doza, cit mai detaliata... la mine pare a fi schimbata... aseara tarziu am descoperit si modelul si anul (sub platan este o tabla pe care este stantat totul,,,,de la model pina la an si serie.) acum sunt la munca , o sa le postez mai tarziu... ps: daca are cineva un cauciuc care il pot pune pe platan sunt interesat sa-l cupar sau ofer lampi la schimb..... ps2 : cind le-am desfacut par identice in interior , ambele au o lampa... ce scoate intre 2-4w dupa ceea ce zice pe carcasa. Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Aprilie 16, 2008 Partajează Postat Aprilie 16, 2008 Eu am un pick-up supraphon stereo de 1.5 w cu tot cu boxe si cap dublu.Eadevarat ca l-am facut bucati desi arata foarte bine numai ca mirosea a tigan... Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 16, 2008 Partajează Postat Aprilie 16, 2008 poate pui o poza si cu doza, cit mai detaliataPoza nu am, dar pot sa-ti spun ca era cilindrica si lunga, cu doua ace, unul pentru 45 rpm (bulina verde) si unul pentru 78/rpm (bulina rosie). Doza se misca cu totul rotind tumburusul randalinat din capatul bratului.Nu cred sa mai gasesti asemenea doze! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 16, 2008 Partajează Postat Aprilie 16, 2008 Si celalalt arata asa? Link spre comentariu
pusttiu Postat Aprilie 17, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2008 da ovidanie, dar schema nu ai ?? sau e identica cu cealalta?si o poza cu acu nu poti pune? Link spre comentariu
bogdan69 Postat Aprilie 17, 2008 Partajează Postat Aprilie 17, 2008 Iti fac eu poza cu doza, dar o pun in weekend pentru ca nu il am in Bucuresti. Link spre comentariu
Vizitator michael Postat Aprilie 17, 2008 Partajează Postat Aprilie 17, 2008 pusttiu Deci ai 2 "monoblocuri" :smt004 Lampile sunt ECL82 echiv. rusesti sunt 6FI3PI. Poti incerca sa schimbi rederesoarele cu seleniu, sa pui condensatoare mai noi si mai mari - 50-100 uF. Din pacate traf-urile de iesire sunt modeste ca performante. Am avut un Suprafon dar care era stereo; desi cutia era din lemn cam ordinara. Acum este transformat intr-un mic radio 1V2; un traf este la iesire iar celalalt este in alimentare (CLC) Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Aprilie 17, 2008 Partajează Postat Aprilie 17, 2008 da ovidanie, dar schema nu ai ?? sau e identica cu cealalta?si o poza cu acu nu poti pune?*Ala nu e ac, ci tractor de arat discuri :smt010 Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 17, 2008 Partajează Postat Aprilie 17, 2008 Ala nu e ac, ci tractor de arat discuri :smt010Pe brat, in spate linga ax, ai un arc si un tirant subtirel sau o piulita de reglare a presiunii acului pe disc, daca slabesti arcul, creste apasarea si invers. Vezi ca se modifica si timbrul sunetului cu apasarea. Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Aprilie 17, 2008 Partajează Postat Aprilie 17, 2008 Cu sau fara arc, tot un mecanism primitiv ramane, eu nu asi pune pe asa ceva un disc la care tin... :smt009 (decat daca vreau sa nu il mai am...)Cu riscul de a starni polemici, bratele astea din bachelita sau plastic "in anii 50" (si doza piezoelectrica care echipeaza 90% din ele...) sunt niste catastrofe ecologice... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum