Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator tda1557Q defect?

laStudiu

Postări Recomandate

Am legat la un kit de amplificare cu circuit TDA1557Q un difuzor de 3W, am setat volumul mai mic l-am testat putin dupa care l-am lasat legat. Dupa vreo 6 ore nu a mai mers sunetul; am testat amplificatorul, am schimbat difuzorul cu unul de 1W si am vazut ca scoate sunet dar in cateva secunde s-a infierbantat difuzorul. Am pus un difuzor de 20W si in 20s s-a incalzit magnetul la vreo 30 de grade fara sa-i dau nici un semnal. Am pus mana pe radiatorul de la amplif si el era caldicel, dar mentionez ca nu i-am dat nici un semnal de intrare si intrarea era legata prin semireglabil de 50K si rotita pe valoarea maxima. Deci concluzia mea este ca ampliful este defect. Vreau sa intreb daca este un defect obisnuit acesta si ce as mai putea testa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• laStudiu

3

• Dr.L

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

posibil sa si oscileze la amplificarea luirepeta testele cu intrarile legate la masa,daca tot la fel face,e dus(probabil prin supraincalzire)

Am legat ambele intrari la masa si am obtinut: Out1 + (3,5V), - (6,8V); Out2 + (10V) - (1V). Cam ciudat.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări