mesterica Postat Aprilie 14, 2008 Partajează Postat Aprilie 14, 2008 Va salut. Poate sa ma ajute cineva, va rog frumos, caut o schema usor de facut, cu tranzistoare, de indicator de icarcare automata cu LED sau cu beculet, ptr. un acumulator cu plumb si gel-acid, de 6V/4A. Am incercat o metoda simpla, cu un LED pus in paralel pe o rezistenta de val. mica, sub 1 ohm, da nu indica real, chiar si cand s-a incarcat complet tot mai lumineaza putin. va multumesc. :yawinkle: Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 15, 2008 Partajează Postat Aprilie 15, 2008 Merge foarte bine cu led. Nu te complica. Ce tensiune scoate incarcatorul? Posteaza o schema, fa-o cum poti, chiar si in Paint, ca sa discutam pe concret. Pune valorile adevarate, masurate, pe schema, nu banuieli :)Cirip Link spre comentariu
niq_ro Postat Aprilie 15, 2008 Partajează Postat Aprilie 15, 2008 poti face montajul de e prezentat la http://www.niqro.lx.ro/baterie1.htm dar folosesti un releu de 5-6V Link spre comentariu
mesterica Postat Aprilie 16, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2008 Va salut. am gasit o schema, destul de interesanta, c-am "stufoasa" ce-i drept :rolleyes: , si cu vreo doua integrate, si am modificat nitel doar o rezistenta(cea de "masurare" curent, de 0,2 ohmi, am pus una una de 0,47 ohmi, ca sa scada curentul de limitare ptr. incarcare). Functioneaza foarte bine, e si fiabila, o recomand cu "toata increderea"! :yawinkle: O pun aici, ca sa o vedeti, poate va intereseaza(sau poate...nu! :drinkers: este cu un integrat deosebit, special, foarte eficient si fiabil, cu LM350K; :supz: eu am facut o sursa reglabila de putere, de 10A cu acest integrat,bine si cu vreo 3 tranzistoare KD503 puse in paralel si echilibrate cu cate o rezistenta de control pe emitor,si functioneaza ireprosabil,perfect. si e si foarte simpla schema,cu piese putine,ieftine si la indemana oricui. bye,va pup. :yawinkle: Link spre comentariu
mesterica Postat Septembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2010 se poate inchide. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum