Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CAD

radue

Postări Recomandate

Cam ce unelte CAD se ridica, sau ma rog, incearca sa ajunga la standardele AutoCAD-ului in lumea linuxului ?M-ar interesa sa pun asa ceva pe gentoo, care eviedent sa fie capabil de 3d.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

4

• izua

2

• radue

1

• florint

1

Top autori în acest subiect

• 1 an mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator bogdanval

QCAD merge bine în loc de ACAD. DXF-urile sînt compatibile 100% între ele.

da, ... merge.... dar poti desena ceva cu el? Eu m-am chinuit de mi-au sarit capacele... mi s-a parut "peste mina" rau de tot!!!... :sparge: Din cauza asta nu am renuntat definitiv la windou$... asta si un omolog pentru proiectare arhitectura -gen archicad- (hai sa zic ca in 3d m-as fi descurcat cu blender...) dar.... sa-l vad si pe asta cum lucra.... :dl.e. acu'l instalez.... :d
Link spre comentariu

DWG-urile nu merg, ?tie dor DXF-uri. Evident c? modul de desenare e diferit de ACAD îns? mie mi s-a p?rut u?or de folosit. Am desenat un reductor cu el ?i a mers foarte repede.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Linuxul e platforma cea mai puțin suportată pentru CAD, fie el proiectare mecanică sau CAD/EDA.Softurile la nivel de proiectare 2D ar fi BricsCAD și QCAD, ca alternativă pentru AutoCAD.La nivel 3D nu știu nimic ca alternativă pentru chestii serioase, solidworks, solidedge, nx, etc, și am căutat. Dacă găsești/scrii așa ceva, să ne anunți.La nivel de EDA, ar fi KiCAD ca alternativă pentru Eagle. Asta dacă consideri Eagle un program serios de proiectare electronică. Pentru programele mai apropiate de EDA, stil altium dxp, nu am găsit alternativă.Cam tot ce înseamnă proiectare pretențioasă nu are suport pe linux.Ca offtopic, dacă ai gentoo, de ce ai x11 instalat? E cam aiurea.. :p

Link spre comentariu

@tvicol: e vorba de proiectat chestii (ca asta de exemplu), nu un simplu desen. inkscape-ul e mai mult de desen vectorial 2D, aici trebuie să poți obține proiecții și secțiuni rapid din modelul tău.

pentru cine nu cunoaște, inkscape are modul de import și export dxf, cam problematic, dar face ok unele chestii.

@ratza: cum ziceam mai sus, eagle nu mi se pare cel mai bun program de eda/ecad, dar e cel mai răspândit.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...

Eagle are variantă pentru Linux.

Are dar nu este free. Eu folosesc EAGLE (Easily Applicable Graphical Layout Editor), Version 5.11.0 for Linux, Light Edition sub Ubuntu 11.04 si este serios limitata.Vad ca acum a aparut EAGLE 6.0.0. dar limitarile sunt mentinute pentru versiunea light.Daca gasesc un partener sa dezvoltam subiectul, pls un pm.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări