Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dioda Laser

milet

Postări Recomandate

Vizitator yuliano_02

De unde ati cumnparat diodele laser ca nu prea au la magazine obisnuite electronice.O schema pentru 0.5W sau pentru 1W pentru laser aveti cu LM555?ca daca are o putere mai mare e mai eficient epilatorul.Tank you

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wangine

4

• stefanev

2

• Dr.L

2

• milet

2

Top autori în acest subiect

• 3 luni mai târziu...
Vizitator AmigoNokia

am o dioda laser extrasa de la un CR-RW Asus. Cum pot afla mai multe despre ea? ce putere are ? ca sa stiu cum sa o folosesc fara sa o ard....

Link spre comentariu

Din experienta proprie diodele laser sunt foarte sensibile electrostatic, sunt probabil cele mai sensibile ESD dispozitive utilizate in electronica, trebuie luate masuri draconice pentru protectie. Totul la izopotential... pini in scurt, totul impamantat, statie de lipit performanta etc. Nu se gasesc pe toate drumurile, e pacat sa le stricati :speriat Tensiunea directa e in intervalul 3.5 - 5 V functie de tipul diodei (IR, violet vizibil, rosu vizibil etc.) iar tensiunea inversa doar foarte putin mai mare. Consultati intotdeauna specificatiile acelei diode. Comanda se face aproape intotdeauna cu un montaj driver. Exemplu, o dioda laser are specificata valoarea de 80 mA la care opereaza nominal @25 grade Celsius, de fapt se comporta cam ca un LED intre 65 ... 68 mA, apoi apare 'lasing' brusc la 80, daca e dusa peste 83 se arde sau isi compromite durata de viata. Driverele au fotodioda pentru monitorizarea emisiei si realizarea unei bucle de control/stabilizare. Capsulele metal-can au 3 terminale tocmai ptr. pinul de FD interna. Montajele driver stabilizeaza tensiunea directa aplicata, curentul si comp. cu temperatura. Diodele laser peste 5 mW se incalzesc, fara radiator se pot defecta la nivel de minute...ore.In echipamentele industriale cu care lucrez am intalnit rar cazuri in care dioda se defecteaza catastrofic, de obicei isi modifica structura cristalina in zona de emisie si 'bate' conul de lumina aiurea, primul simptom e defocalizarea si scaderea energiei totale de emisie.Exista si diode de mica putere in spectrul vizibil robuste (ex. pointere) care suporta pe termen mediu alimentarea din 3 - 4 celule litiu miniatura ptr. ca acestea pot furniza curent relativ constant si sunt destul de aproape de un gen. de tensiune ideal. Ma rog, pana se consuma.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator Sk0rpI0

salut,am desfacut un dvd/rw hp si am gasit 2 diode si nu stiu care e cea buna(cea care merge la un laser care arde) :(pe una scrie 36wdn cu negru si pe cealalta L9645KY (care abia se vede)care dintre cele doua este cea buna?astept raspuns!!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

ca sa vezi daca sunt in infrarosu testezi asa: aprinzi laserul, iei un telefon cu camera, dai pe functia camera si te uiti pe ecranul mobilului la acel led. Daca pe e ecran vezi lumina atunci cand e alimentat, inseamna ca este in infrarosu (asa se testeaza simplu si telecomenzile de la aparatura, daca nu credeti, incercati)

tare chestia, am probat, normal sa mearga dar nu m-am gandit niciodata la asa ceva!. Multumesc.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări