milet Postat Aprilie 14, 2008 Partajează Postat Aprilie 14, 2008 Mi-am cumpara zilele trecute o dioda laser.A fost 7.5lei.Este intr-o capsula metalica cilindrica,dar supriza...nu se aprinde.Am incercat la 4.5V,6V,9V si 12Volti...nimic.Am fost sa o schimb,dar cand sa le incercam(eu si vanzatorul) pe celelalte...la fel:nimic.Este vreun montaj anume cu care se alimenteaza? caci nu cred ca toate sa fie arse...Mersi! Link spre comentariu
Jimmy Postat Aprilie 14, 2008 Partajează Postat Aprilie 14, 2008 si io am luat o dioda laser, a fost 4 lei, lumineaza rosu, ca un laser pointer normal, si tipu de la magazin mi-a zis sa-l alimentez la 3.6V, si l-am pus in functiune cand am ajuns acas, pe o sursa reglabila pusa la 3.5V si merge perfect.si al meu ii tot cilindric, auriu, si din el iasa 2 fire, 1 negru si 1 rosu Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 14, 2008 Partajează Postat Aprilie 14, 2008 ce am luat eu,si vanzatorii mi-au recomandat s-o alimentez la 3v la 2,4v mergea ok(peste 2,4v se incalzea si se ardea,f repede chiar) Link spre comentariu
stefanev Postat Aprilie 14, 2008 Partajează Postat Aprilie 14, 2008 din cate stiam era un montaj pt ca sunt pretentioase Link spre comentariu
milet Postat Aprilie 16, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2008 naiba sa le ia,cum v-am spus,am mers inapoi la magazin si am incercat altele,la 3 acu de 1.2v,deci 3.8volti,cam pe acolo ...si tot nimic.Or fi in infrarosu? Link spre comentariu
stefanev Postat Aprilie 16, 2008 Partajează Postat Aprilie 16, 2008 ca sa vezi daca sunt in infrarosu testezi asa: aprinzi laserul, iei un telefon cu camera, dai pe functia camera si te uiti pe ecranul mobilului la acel led. Daca pe e ecran vezi lumina atunci cand e alimentat, inseamna ca este in infrarosu (asa se testeaza simplu si telecomenzile de la aparatura, daca nu credeti, incercati) Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 17, 2008 Partajează Postat Aprilie 17, 2008 eu zic ca la tensiunea aia s-au facut scrum repede :snakeman: Link spre comentariu
Vizitator yGs Postat Aprilie 21, 2008 Partajează Postat Aprilie 21, 2008 cel mai simplu si sa sti un lucru iei un aparat de masura cu domeniu pe diode .. si masori direct piciorusele diodei :partyman: daca iti conduce in ambele directi e arsa :smt032 Link spre comentariu
wangine Postat Mai 3, 2008 Partajează Postat Mai 3, 2008 Tensiunile unei diode laser sunt maxim de 2,8V .Merg mai mult in curent decat in tensiune.Adica trebuie facut un montaj pentru a preveni arderea ei destul de simplu tiam pus mai jos un montaj in avalansa care e de ajuns pentru diodele de tipul asta.Atentie mare cand lipesti piciorusele cu pistolul de lipit :smt018 ideal daca nu are fire ar fi sa le prinzi mecanic pentru ca temperatura de lucru este de maxim +76 de grade chiar daca nu e alimentata se arde si pistolul de lipit face destul de repede asta Iar daca functionarea depaseste 30 sec trebuie pusa pe un radiator si ca sa ai o durata de viata a ei destul de mare nu ar trebui sa depaseasca 45 grade.Bafta :yawinkle:EditUite am mai pus o schema Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 3, 2008 Partajează Postat Mai 3, 2008 uite ceva drivere pentru diodele laser dupa cum a spus si wangine "diodele laser se ard destul de usor daca nu sunt alimentate corect - tensiune mica - curent mare) Link spre comentariu
wangine Postat Mai 3, 2008 Partajează Postat Mai 3, 2008 Ohooo deja lai bagat in ceata . :rolleyes: Interesanta prima schema a ta am o dioda de 200mW chiar am sa o incerc, vroiam sa-i fac nevestemi un epilator cu laser prin fibra optica dar nu prea mia iesit . :smt017 Am sa incerc cu schema ta permite mai multe ajustari :yawinkle:Edit Ai si schema de la oscilator ca nu-l vad pe aci :smt017 Link spre comentariu
yo6ial Postat Mai 3, 2008 Partajează Postat Mai 3, 2008 @milet:Am o curiozitate:La magazin, cu vanzatorul sau vanzatoarea, ati incercat laserele, tot asa cum ai incercat tu? pe o bat de 4,5V?Daca e asa, :smt005 ...Pacat de diodele alea...Asa ca info, diodele din comert, se alimenteaza la aprox 5mA, (max 10mA).Punand-ule pe doua baterii sau mai multe... nu apuca sa iasa nici macar un foton din ele, pana se ard :weedman: Link spre comentariu
wangine Postat Mai 3, 2008 Partajează Postat Mai 3, 2008 @milet:Am o curiozitate:La magazin, cu vanzatorul sau vanzatoarea, ati incercat laserele, tot asa cum ai incercat tu? pe o bat de 4,5V?Daca e asa, :smt005 ...Pacat de diodele alea...Asa ca info, diodele din comert, se alimenteaza la aprox 5mA, (max 10mA).Punand-ule pe doua baterii sau mai multe... nu apuca sa iasa nici macar un foton din ele, pana se ard :weedman:Subscriu <100% adevarat> :yahoo: Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 3, 2008 Partajează Postat Mai 3, 2008 Ohooo deja lai bagat in ceata . :rolleyes: Interesanta prima schema a ta am o dioda de 200mW chiar am sa o incerc, vroiam sa-i fac nevestemi un epilator cu laser prin fibra optica dar nu prea mia iesit . :smt017 Am sa incerc cu schema ta permite mai multe ajustari :yawinkle:Edit Ai si schema de la oscilator ca nu-l vad pe aci :smt017ce fel de oscilator ? frecventa ? cel mai simplu oscilator il faci cu un 555 sau doua tranzistoare in montaj de bistabil (multivibrator) sau vrei sa faci un joc de lasere - dar in cazul asta treaba se complica ! http://www.dpss.ro/lasers/sisteme/index.htmlhttp://www.lasershows.ro/ Link spre comentariu
wangine Postat Mai 3, 2008 Partajează Postat Mai 3, 2008 Am crezut ca ai pentru schema si un oscilator dedicatDa, stiu cum se face un oscilator :rolleyes: , si nu vreau sa fac un joc de lasere am trecut de varsta aia vreau sa fac un aparat de epilat cu laser prin fibra optica si nu prea-mi iese .Daca folosesc mantajul care l-am facut merge ,adica arde firul de par din radacina fara a simti ceva dar e incomod de lucrat cu tot montajul ca are si cooler si mai multe .Ideea era sa directionez fascicolul printr-un cablu optic dar la iesire raza e aiurea se disperseaza la cativa milimetri adica se comporta ca o raza luminoasa .Mai studiez :smt032 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum