Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un mic ajutor

Extasy2525

Postări Recomandate

Vreau sa fac montajul de aici http://www.electronics-lab.com/articles ... luo/6.html , dar nu stiu ce tranzistoare PNP pot pune acolo ca ei nu zic ce valoare au si nu zic nici de condensatoarele de la cuart ce valoare au. La display-ul acela se conecteaza pinul a de la display la pinu a de la CD4511 si tot asa pana la pinul g. La tranzistori se conecteaza catodul de la display? La integratul CD4511 pini care sunt denumiti cu 1, 2, 4 si 8 care ce si cum corespund pinilor? ca in datasheet ei sunt altfel denumiti nu 1, 2, 4 si 8.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Extasy2525

3

• Abram Burel

2

• MiniTehnicus

1

• vsurducan

1

Vreau sa fac montajul de aici http://www.electronics-lab.com/articles ... luo/6.html , dar nu stiu ce tranzistoare PNP pot pune acolo ca ei nu zic ce valoare au

Orice PNP de uz general. BC177 etc.

Figura asta cu catozii afisoarelor in emitoarele PNP-urilor am vazut-o de foarte multe ori in schemele incepatorilor. Poate cineva sa explice care este marele ei dezavantaj? De exemplu pentru afisaje cu LED-uri albastre merge Ok ?

si nu zic nici de condensatoarele de la cuart ce valoare au.

Da' fila de catalog a lui PIC16F84 ai citit-o ? 22pF...33pF

La display-ul acela se conecteaza pinul a de la display la pinu a de la CD4511 si tot asa pana la pinul g. La tranzistori se conecteaza catodul de la display? La integratul CD4511 pini care sunt denumiti cu 1, 2, 4 si 8 care ce si cum corespund pinilor? ca in datasheet ei sunt altfel denumiti nu 1, 2, 4 si 8.

In datasheet sunt denumiti ABCD. A=1, B=2, C=4, D=8 Numerotarea asta vine de la 8-4-2-1 adica 2^3, 2^2, 2^1, 2^0 unde semnul ^ inseamna "la puterea".

http://www.doctronics.co.uk/4511.htm

Fericit?

Link spre comentariu

Vreau sa imi pun intr-un scanner mai vechi niste neoane uv sa imi pot face cablaje. Practiv vreau sa imi fac prima oara un osciloscop pt calculator si avand niste trasee mai speciale vreau sa il fac prin metoda asta. Montajul acela ma ajuta sa nu uit de cablaj acolo :d ( am obiceiul de a uita cateodata ) . cat despre raspunsuri.....multumesc foarte mult :drinkers:Later Edit: am citit datasheet-ul lui pic16f84 si am vazut ca scrie acolo ca condensatorul trebuie sa aiba o valoare cuprinsa intre 15-33pF. Daca il pun de 15 sau de 33 sau orice valoare dintre 15-33 nu influenteaza cu ceva? Ma gandesc sa nu mai imi numeroteze cum trebuie in timp real daca nu este o valoare fixa pentru acest timp de montaj.

Link spre comentariu

Desi montajul ala (din primul post) este un proiect in sine, daca obiectivul tau este sa faci un cablaj pentru altceva, recomandarea mea este sa nu te complici. Pentru asta:- ia o lampa d-aia cu tub halogen de 150W, pe care o gasesti la vreo 10 RON prin supermarket-uri- gaseste o maniera prin care sa o fixezi la vreo 15-20 cm de "masa de expunere"- foloseste placi cu fotorezist gata aplicat (eu iau de la Conex; am luat si un spray "pozitiv", dar inca nu am experimentat)- fa un "film" la imprimanta (recomand imprimantele xerox color, care au o densitate mai buna a negrului; eu folosesc doua filme suprapuse pentru siguranta)- expune 15 minute si... gata :)Ceea ce vreau sa spun este ca:- precizia expunerii nu este foarte critica (folosesc aceeasi expunere si pentru o placa de 100x50 si pentru 160x100)- in cele 15 minute ai timp fix cat sa pregatesti "revelatorul" (solutia de soda caustica) si baia de corodare

Link spre comentariu

nu vreau sa fac chestia asta cu tuburi doar pt un singur cablaj. Vreau sa imi fac mai multe cablaje desigur .....si in special pt amplificatorul pe care il voi face de la sectia amplificatoare si vreau sa iasa cat mai bine cablajele...nu sa ma mai chinui cu marker-ul. Plus ca daca imi fac asta in scannerul acela vechi va fi si mai estetic avand o carcasa. Ma gandeam sa ii pun doar 2 tuburi cat sa imi incapa ca dimensiune in scanner si sper sa imi fie de ajuns.

Link spre comentariu
Vizitator marian_i

Vreau sa fac montajul de aici http://www.electronics-lab.com/articles ... luo/6.html , dar nu stiu ce tranzistoare PNP pot pune acolo ca ei nu zic ce valoare au

Orice PNP de uz general. BC177 etc.

Figura asta cu catozii afisoarelor in emitoarele PNP-urilor am vazut-o de foarte multe ori in schemele incepatorilor. Poate cineva sa explice care este marele ei dezavantaj? De exemplu pentru afisaje cu LED-uri albastre merge Ok ?

si nu zic nici de condensatoarele de la cuart ce valoare au.

Da' fila de catalog a lui PIC16F84 ai citit-o ? 22pF...33pF

La display-ul acela se conecteaza pinul a de la display la pinu a de la CD4511 si tot asa pana la pinul g. La tranzistori se conecteaza catodul de la display? La integratul CD4511 pini care sunt denumiti cu 1, 2, 4 si 8 care ce si cum corespund pinilor? ca in datasheet ei sunt altfel denumiti nu 1, 2, 4 si 8.

In datasheet sunt denumiti ABCD. A=1, B=2, C=4, D=8 Numerotarea asta vine de la 8-4-2-1 adica 2^3, 2^2, 2^1, 2^0 unde semnul ^ inseamna "la puterea".

http://www.doctronics.co.uk/4511.htm

Fericit?

Buna dimineata!

Raspuns:

-Vf(tens.dir) pt led-urile albastre >=3,5V la un If=20mA

-Vbesat=0,7v

-Pt. rezistenta de 150 Ohm==>Vr=If X R=3V

-Vr+Vf+Vcesat(Vbesat)=3+3,5+0,7=7,2v >Valim=4,5V

Led-urile albastre nu vor lumina sau vor lumina f. anemic in situatia in care rezistenta ramane ca si valoare la fel.

Link spre comentariu

fa un "film" la imprimanta (recomand imprimantele xerox color, care au o densitate mai buna a negrului; eu folosesc doua filme suprapuse pentru siguranta)

Este de preferat o imprimanta cu jet de cerneala, deoarece acoperirea suprafetei se realizeaza mai bine, cerneala se imprastie in hartie si se obtine o atenuare mai mare a luminii.Nu trebuie sa folosesti 2 desene suprapuse, este suficienta tiparirea pe o folie transparenta a cablajului.
Link spre comentariu

Nu vreau sa fiu nepoliticos, dar nu inteleg despre care hartie e vorba referitor la imprastierea cernelii, cand de fapt ne referim la folii transparente :rolleyes:

Ideea cu laserul este ca folii transparente pentru inkjet se gasesc din ce in ce mai rar. In plus, cerneala e totusi cerneala si prin "laborator" se poate duce dracului filmul :toimonster:

nu este la sectiunea "Diverse" asa ca miine se v-a curata topicul

Sofian

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări