Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitor cu cristale

yo3ihg

Postări Recomandate

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo3ihg

12

• feri.visky

6

• zal

3

• danzup

3

Top autori în acest subiect

filamentele sunt bune, ajunge tensiune si la ele si la anozi, osciloscop nu am din pacate, trafurile par ok, acum am observat ca un condensator nu are un pin conectat, fara schema nu prea pot face mare lucru

Link spre comentariu

Unde este borna de antena si impamantarea ?

Nu cred ca este radio ci un generator RF etalon cu quartz , eventual un masurator antic de cristale cu quartz.

Iar acolo unde scrie telephones se conecteaza un microfon sa modulezi semnalul .

Link spre comentariu

Ma bag si eu in discutie fara a aduce vre-un aport util... dar generatorul tau de semnal sau ce e ala (tester de cristale) e groaznic de frumos.Vad ca frecventa e stantata in kc (kilocicli) - kHz. Interesant!Spor la utilizat (daca ai sa-l utilizezi vreodata),ALEKS

Link spre comentariu

Totusi in engleza, fie si americana, ''telephones'' inseamna casti. Daca e un verificator de cristale (vad ca are 2 borne pe fata unde se conecteaza un cristal extern), fara sa aiba un indicator gen acometru sau altfel, probabil ca se asculta in casti pina ajungeai sa identifici frecventa cristalului, ca la unele punti de masura de pe vremuri. Mai exista cristele rusesti in carcase de ebonita sau bachelita cu borne gen stecher, ar trebui incercat cu unele. Castile trebuie sa aiba impedanta mare, probabil 2kOhmi. :smt017Frumoasa scula, sigur e facuta inainte de 1930. Sint invidios, ceea ce nu ma caracterizeaza de obicei. Bravo! :supz: Poate ne spui si cu cit l-ai achizitionat.P.S. e vorba de 3333,333Kc adica 3,333333MHz.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări