yo3ihg Postat Aprilie 13, 2008 Partajează Postat Aprilie 13, 2008 am achizitionat ieri in targ un receptor cu cristale (3333.333 KHz), triode gen R-type, alimentat la baterie. :smt003 l-am alimentat azi si nu se aude absolut nimic in casca. :smt009 ma poate ajuta cineva cu detalii despre el, o schema sau macar cu un an de fabricatie? poze http://rapidshare.com/files/107093984/radio.rar.html Link spre comentariu
yo3ihg Postat Aprilie 13, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2008 filamentele sunt bune, ajunge tensiune si la ele si la anozi, osciloscop nu am din pacate, trafurile par ok, acum am observat ca un condensator nu are un pin conectat, fara schema nu prea pot face mare lucru Link spre comentariu
yo3ihg Postat Aprilie 13, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2008 eu banuiesc ca este receptor, pt ca are borna de impamantare si de antena Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 13, 2008 Partajează Postat Aprilie 13, 2008 Mare grija la izolatia firelor din interior, mai ales cele mai greu vizibile, de asemenea condensatorii ar trebui verificati separat si terminalele la rezistente. Link spre comentariu
danzup Postat Aprilie 13, 2008 Partajează Postat Aprilie 13, 2008 Unde este borna de antena si impamantarea ? Nu cred ca este radio ci un generator RF etalon cu quartz , eventual un masurator antic de cristale cu quartz. Iar acolo unde scrie telephones se conecteaza un microfon sa modulezi semnalul . Link spre comentariu
yo3ihg Postat Aprilie 13, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2008 in stanga sus e borna de antena, in stanga jos e masa Link spre comentariu
danzup Postat Aprilie 13, 2008 Partajează Postat Aprilie 13, 2008 pe panoul frontal sau in spate ?in care poza dupa cum sunt numerotate ? Link spre comentariu
yo3ihg Postat Aprilie 13, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2008 panoul din fata, Picture 033, sunt doua suruburi marosi yo am inceput sa cred ca nu este receptor pt ca nu are circuit acordat Link spre comentariu
danzup Postat Aprilie 13, 2008 Partajează Postat Aprilie 13, 2008 Da ... este un generator RF !eventual daca ii pui in panoul dinfata un alt cristal il poti masura fata de etaloanele din el ....stii tu : metoda zero beat ! Link spre comentariu
bogdan69 Postat Aprilie 13, 2008 Partajează Postat Aprilie 13, 2008 Din ce vad eu este un masurator de cristale. pe el scrie "monitor cristal tip 2". S-ar putea sa spun o prostie. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Aprilie 13, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2008 si selectorul ala de cristale din fata la ce foloseste, ca are optiunea separata "extra crystal", adica nu cred ca o sa compare cristalele dinauntru cu cel exterior Link spre comentariu
ALEKS Postat Aprilie 13, 2008 Partajează Postat Aprilie 13, 2008 Ma bag si eu in discutie fara a aduce vre-un aport util... dar generatorul tau de semnal sau ce e ala (tester de cristale) e groaznic de frumos.Vad ca frecventa e stantata in kc (kilocicli) - kHz. Interesant!Spor la utilizat (daca ai sa-l utilizezi vreodata),ALEKS Link spre comentariu
radianr Postat Aprilie 14, 2008 Partajează Postat Aprilie 14, 2008 Salut.Sa nu dati cu paru' ca eu numai intreb: n'o fi cumva un radiotelefon militar ? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 14, 2008 Partajează Postat Aprilie 14, 2008 Totusi in engleza, fie si americana, ''telephones'' inseamna casti. Daca e un verificator de cristale (vad ca are 2 borne pe fata unde se conecteaza un cristal extern), fara sa aiba un indicator gen acometru sau altfel, probabil ca se asculta in casti pina ajungeai sa identifici frecventa cristalului, ca la unele punti de masura de pe vremuri. Mai exista cristele rusesti in carcase de ebonita sau bachelita cu borne gen stecher, ar trebui incercat cu unele. Castile trebuie sa aiba impedanta mare, probabil 2kOhmi. :smt017Frumoasa scula, sigur e facuta inainte de 1930. Sint invidios, ceea ce nu ma caracterizeaza de obicei. Bravo! :supz: Poate ne spui si cu cit l-ai achizitionat.P.S. e vorba de 3333,333Kc adica 3,333333MHz. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Aprilie 14, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2008 cu 100 roni, dar mi-am cam luat tzeapa pt ca yo l-am luat de receptor. nu este bun decat de muzeu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum