radue Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 Eu acasa am un PCT300. Nu am avut timp sa-l ascult calumea, nici macar cu filtru fizic nu l-am ascultat, ci dar cu unul software, impreuna cu un PA800K in aer liber, puse unul langa altul, doar pentru a vedea cum suna de pe la 300-400 Hz in sus.Sunetul nu a fost rau."filtrul" a fost ceva de genul urmator:- semnal mono ( stereo insumat )- pe un amplificator stereo, pe un canal pct300 si pe altu canal pa800k- prima combinatie: un filtru care taie cu panta aproape perfecta cu punctul la 2.7 kHz, filtru shelf, 12 dB/oct cu -3 la 4 sau 5 kHz, nu mai stiu exact, si pe pa800k la fel, dar cu -2 la 1 kHz parca. A suant ok, dar inaltele un pic agresive pentru gustul meu ( eu prefer inaltele sa fie doar ca de prezenta, pentru ca multe piese sunt masterizate in scarba si suna aiurea de tot inaltele, si pe casti destul de bune )- la fel ca sus, numai ca filtru de data asta era echivalent cu unul de 24 dB/octava. Sunetul a fost ok.Cand o sa am timp sa-mi termin boxele o sa imparasesc impresii Pana atunci suna ok difuzoarele. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 @radue: Valorile puse de tine pentru egalizare nu mi se par suficiente. Prefer oricand 24db/octava LR, dar acustic Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 11, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2008 Eu le-am facut asa, pe fuga, sa vad cum se comprta pe inalte.Normal ca decat unul software ca ala prefer si eu unul electric sau activ, dar facut cu componente de calitate.Stiu ca domnul vtp spunea ca orice rezistenta in serie/paralel cu un difuzor il face mai puturos. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 Eu nu sunt de aceeasi parere in privinta filtrelor Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 11, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2008 Poti sa-mi spui si de ce ?Sunt doar curios. ( te referi la faptul ca filtrele puturosesc difuzorul, sau la altceva ? ) Link spre comentariu
[i_unit] Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 Un exemplu de filtru la Rcf Acustica de 15 inch si alt exemplu la un ElectroVoice DL15X cu Eminence PSD2002. Aceleasi conditii de masurare, Rcf de fabrica, Ev tatonat teoretic si ajustat experimentalCare suna mai bine? Va spun eu si cei care au ascultat-o (excludem pe cei cu urechi de tabla) - Ev Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 11, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2008 Cel de la Ev e mai liniar fata de cel de la RCF, chiar daca peste 15-16 kHz nu prea mai e nimic. :smt001 Link spre comentariu
[i_unit] Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 Cam offtopic discutia despre filtre si difuzoare pro, dar nu ma pot abtine: este totusi vorba de o incinta pentru sonorizari, nu pentru hi-fi si nici pentru lilieci sau alte animale. Este pentru voce, unde orice "galma" de genul celei de la Acustica (cea de pe 5khz) poate adauga ceva in materialul sonor, unii vor spune ca-i bine, dar altii isi dau seama ca nu asa trebuie sa se auda. Si apoi cum trebuie: sa lasam driverul neegalizat (este evident ca-i de la el, din moment ce frecventa de separare declarata este 1.2khz), in felul asta nu "mutilam" sunetul emis de difuzor, sau sa-l egalizam?Orice sistem acustic are limitarile lui si trebuie ajutat intr-un fel sa revina pe calea cea buna. Ce ne-am face daca am avea difuzoare cu membrana de Al sau magneziu? Le-am taia tot cu o bobina si un condensator? In privinta driverelor cu horn, este inutil de aratat de ce un simplu filtru de ordin 1 sau 2 nu poate face ceea ce trebuie Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 11, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2008 Stiu pentru ce este. Tocmai de aia ziceam ca are un raspuns mai liniar, de aia suna mai bine. Rog moderatorul sa faca un pic de ordine pe aici si sa mute intr-un topic nou ceea ce este offtopic. eidt by adircf: done :yawinkle: Si eu sunt tot pentru liniarizarea raspunsului din filtru. Link spre comentariu
[i_unit] Postat Aprilie 14, 2008 Partajează Postat Aprilie 14, 2008 Interesant de citit despre influenta wg-ului asupra caracteristicilor unui tweeter: http://www.zaphaudio.com/hornconversion.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum