Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut o schema sau un kit pt un amplificator de antena auto

Vizitator ovidiumil

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

3

• ironickSQUAD

2

• dragostalpau

2

• Depanatorul

2

• 2 luni mai târziu...

Daca te uiti putin la schema e un banal amplif trece banda care ma indoiesc sa aiba amplificare constanta in toate benzile. Ca rezultate sunt convins ca nici nu se simt. Poti sa te joci sa-l faci direct pe mufa de antena din interiorul aparatului.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Daca nu va intereseaza AM ci doar FM-ul puteti sa folositi orice amplificator cu filtrele recalculate pentru banda 88-108MHz :mrgreen: . Eu am facut acum ceva timp pentru antena de pe plafon. ( BF981 + BFY90 ) Incearca si o adaptare de impedanta pentru antena ( lungime antena + bobina|condensator ). O sa obtii rezultate foarte bune.Poate pentru noile aparate radio nu mai este nevoie de asa ceva dar acum cativa ani buni si la ~ 6okm de Bucuresti al meu era cel mai tare . :mrgreen:

Link spre comentariu

am gasit in cartea "Montaje electronice" scrisa de dl. Ilie Mihaescu si aparuta la Editura Albatros in 1982 la paginile 70-72 articolul "Amplificator de antena pentru doua canale TV":

Posted Image

se foloseste doar partea de sus :wink: si un mod de realizare al acestui (pre) amplificator de semnal ar putea fi asa:

Posted Image

OBS: se pot folosi tranzistori de radiofrecventa npn, gen BF180, 181, 200, etc

PS: cred ca o sa-l construiesc si eu pentru masina

Link spre comentariu

La amplificatoarele cu alimentare normala (nu cu plusul la masa) pericolul intrarii in oscilatie este mai mare. BF981 este mai bun decat BF961 (S/N este mai bun)

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

Am gasit 2 scheme pentru FM boster - semnal antena tip baston (2 vrs. in atasament).Am si eu cateva intrebari: - ce echivalente au tranzistorii; - ce rol au rezistentele 1k2 si 2k2 din schema (vezi bobine);Merci!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Rezistentele in paralel cu circuitele oscilante au rolul de a le amortiza si astfel de a asigura trecerea intregii benzi de frecventa (desigur, cu pretul reducerii amplificarii!)Pentru echivalente, cautati datasheet-ul acelor tranzistoare si apoi ceva corespunzator la domeniul de frecventa, tensiune de alimentare, putere disipata si cifra de zgomot. (Fiind un etaj de intrare, aceasta e semnificativa) Practic, pana la 100MHz, orice tranzistor ar trebui sa-si faca treaba (BF215-214, BF180-181-183 etc.Totusi nu e cazul sa va faceti prea multi fiori: acest gen de amplificator de banda (relativ) larga are un castig modest, care va fi remarcat doar daca RAA-ul receptorului era la limita.Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări