Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

capacimetru

terente

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

5

• mosfet

4

• terente

4

• XAN77

2

Top autori în acest subiect

ce ziceti de asta ? Merita construit ? http://electronics-diy.com/lc_meter.php

eu l-am facut :http://blue.sunphoto.ro/Electronica/HNGHMWFYHAJTUMNHUGMhttp://blue.sunphoto.ro/Electronica/YCPSZTRNUIGQDHKTRBBnu prea arata misto :smt003 dar functioneaza, da nici nu lam folosit vreodata. Pe partea de condensatoare masoara destul de putin cat sa fie nefolositor, adica pana in 100nF, pe inductante nu prea am avut nevoie. In poza se vede cu ce am facut teste sa vad ca masoara bine, condensatori de 22p de care pun la quarzurile de la microcontrolere . In definitiv nu pot spune cat se merita, depinde cat de des masori astfel de valori mici de C sau cat masuri inductante. Mentionez c am pus inductanta aceea de referinta una deaia tip rezistenta, cumparata, initial faceam eu pe toruri mici din becuri economice dar nu era prea buna ideea ca frecventa care o da LM311 ala e pe la 500-600 khz, oricum e o jucarie draguta, dar tot jucarie este, ca multe montaje care le-am facut si stau prin sertare :smt003l.e. cand am facut eu proiectu ala, acum cel putin 1 an, era si hexu la dispozitie, oricum eu sigur il mai am pe hard in alt comp, nu in cel din care scriu acum.
Link spre comentariu

poate aveti alta schema , au am nevoie de acest capacimetru si pentru valori mari. Daca aveti altceva cu care sa pot masura valori mai mari ar fi excelent .Cu stima Gafincu Adrian

Link spre comentariu

Vezi un capacimetru ptr. valori mari la http://www.geocities.com/danolteanu Succes ! Daniel , ploiesti

Asta masoara doar electrolitici ? Cine imi programeaza picul ca de restul ma ocup , adica restul de piese le am .Imi trebuie acest capacimetru pentru ca am foarte multe piese recuperate (mai ales condensatori)si nuj care sunt bune si care nu .Stima gafincu adrianMai astept si alte pareri .
Link spre comentariu

iao ca o parere personala sau sfat, cum vrei, dar : renunta la piesele recuperate, in mod special condensatorii, mai ales electroliticii, ale caror caracteristici se deterioreaza in timp, si aparatu cel vrei nu va arata ceva relevant. In ordinea posibilitatii de refolosire ar fi cam asa, cum vad eu, semiconductoarele le refolosesti fara probleme, dispozitivele optice leduri etc au viata limitata fiind consumabile isi pierd din "vioiciune", sunt solutii de rezerva, rezistentele daca sunt vechi prezinta zgomote de nivel mic, evit pe cat posibil refolosirea lor, condensatoarele eventual doar cele uscate ceramice, in nici un caz nu electrolitice care mereu iau noi .

Link spre comentariu

nu chiar, rpm-urile daca nu sunt prajite sunt chiar mai stabile cu temperatura, si zgomot... doar cu analizor de spectru, la valori de semnal foarte mici conteaza zgomotul indus de ele. si chiar si cele noi si foarte scumpe, prezinta acelasi zgomot!!!in rest, sunt de acord cu ce s-a spus depre piesele recuperate...btw... @terente, daca chiar vrei sa masori electrolitici recuperati, ti-ar fi mai util un esr-metru...

Link spre comentariu

nu chiar, rpm-urile daca nu sunt prajite sunt chiar mai stabile cu temperatura, si zgomot... doar cu analizor de spectru, la valori de semnal foarte mici conteaza zgomotul indus de ele. si chiar si cele noi si foarte scumpe, prezinta acelasi zgomot!!!in rest, sunt de acord cu ce s-a spus depre piesele recuperate...btw... @terente, daca chiar vrei sa masori electrolitici recuperati, ti-ar fi mai util un esr-metru...

Pai ar fi util dar cat este unul de cumparat, sau de facut , inafara de electolitici mai am si altfel de condensatori (ceramici , poliester ) la care nu am chef sa stau sa le descifrez valorile , ar fi mai simplu un capacimetru .
Link spre comentariu

Era pe aici pe forum un link sau un fisier cu un capacimetru f simplu, ceva rudimentar cu 2-3 piese, incarcat condensatorul cu curent alternativ de 3,xxx volti...nu-l mai gasesc, il stie careva?

Link spre comentariu

andiy, nu vreau cu PIC, in discutia aia sunt numai proiecte cu PIC-uriNiq, pe ala de pe site-ul tau il stiu (site-ul tau acum nu-mi merge, dar banuiesc ca e cel pe care-l tin minte; e ok ca si complexitate, dar vroiam ceva pe care sa-l improvizez rapid sa-mi masor niste electrolitici recuperati, fara sa mai fac pcb....)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări