Vizitator Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 la condensatori picioarele ai lungi vine la plus si cele mai scurte la minus? Link spre comentariu
ddeliciu Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 incearca sa scrii coerent, nush daca are vreo legatura lungimea picioarelor cu +-, din ce stiu eu condensatorii polarizari au o dunga alba pe ei in dreptul picioarelor, si ala e minus-Bafta ! Link spre comentariu
mircea626 Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 incearca sa scrii coerent, nush daca are vreo legatura lungimea picioarelor cu +-, din ce stiu eu condensatorii polarizari au o dunga alba pe ei in dreptul picioarelor, si ala e minus-Bafta !te-ai intrebat de ce unul e mai lung si unul mai scurt?gindeste-te la momentul fabricarii lor :yawinkle: ala mai lung e plus ,ala mai scurt minus,dar oicum dupa cum spunea ddeliciu sint marcati Link spre comentariu
vio2007 Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 ar mai fi de spus despre condensatoarele electrolitice cu tantal care au marcat plusul +, mai multe despre condensatori ,aici : http://www.etc.ugal.ro/lfrangu/CCP3.pdf Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 O mica scapare a autorului: in ''Figura 5.13: Condensatoare multistrat'', primele 2 din stinga sint de fapt cu policarbonat, au capacitati destul de mari in volum mic, nu depasesc 1uF din cite stiu si se folosesc mai ales la decuplari pe alimentare in tehnica de calcul, au toleranta destul de mare, 20% uzual si maxim 50Vcc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum