Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PP cu 6P14P, proiect nou

bogdan69

Postări Recomandate

• Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan69

31

• hbi

14

• zal

6

• blue

6

Top autori în acest subiect

Am cumparat atenuatorul de la francezi azi dupa amiaza. Merde, eu sunt plecat din Bucuresti o saptamana si astia mi-au dat mail ca au si trimis pachetul spre Romania. Apare deja pe site-ul postei franceze. Sper sa nu ajunga in Bucuresti cu mult inaintea mea sa am probleme cu Posta Romana.

Link spre comentariu

eu zic ca o sa primeasca coletul in cel mult 10 zile. asta din cauza ca sta in bucuresti. daca locuia in iasi ajungea in 2 saptamini ( asa cum am primit si eu).sa ne tii la curent. toate bune!

Link spre comentariu

ultima oara mi-a venit un pachet cu lampi si socluri in 48 de ore de la plata. Si tot din Franta. Problema e ca postasul de la mine ma stie si-mi lasa coletele mici in cutia postala. Daca lipsesc mult e posibil sa umble vreun vecin "binevoitor" la cutie.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Felicitarile mele pentru munca depusa si pentru calitatea constructiei.Consider foarte util acest tip de atenuator in fata unui etaj de (pre)amplificare. Dispun de un preamplificator / selector de surse de provenienta sovietica, construit cu astfel de atenuatoare (nu stiu cati pasi, n-am contorizat niciodata, probabil peste 30) si sunt multumit de aceasta solutie -- net superioara utilizarii unui potentiometru standard.ALEKS

Link spre comentariu

Are 23 de pasi, atenuarea se face astfel : 2 pasi cu 6 dB, 4 pasi cu 5 dB, 2 pasi cu 4 dB, 7 pasi cu 3 dB si ultimii 7 cu 2 dB , aceasta pt a avea o variatie neliniara a atenuarii . Documentatia am gasit-o pe un site englezesc cu un calculator de atenuari de 24 de pasi .Din pacate comutatorul meu are doar 23 pozitii dar acest lucru nu afecteaza prea mult fiindca ultima pozitie este cea de l-a max de atenuare adica 69 db !

Link spre comentariu

da ai dreptate ! eu acum fac niste simulari si teste practice cu diferite attenuatoare.Am teste unul cu 24 de pasi si per total 100 db atenuare dar cand il forlosesti in audio nu suna bine.deja dupa 60...70db se aduna valorile aiurea si nu deosebesti nimic ca si schimbare ..cel mai interesant e cum ai facut tu si cum vreau sa fac si eu : 3 tier slope logaritmic attenuator ca ai la mijloc reglaj mai fin si max 64dB atenuare .@zal : nu e critica ecranarea intre canale L -R , are distanta destul de mare intre galeti !

Link spre comentariu

Danzup, incearca sa testezi atenuatorul de pe site-ul : Stepped attenuator rezistor string calculator. Po-ti sa modifici valorile atenuarii s-au a rezistentelor ,eu am verificat practic ,calculele sint perfecte si curba de variatie este atent aleasa. Poate am sa incerc corectii pt. loudness de pe diferite pozitii ale atenuatorului daca gasesc graficul de corectie pe net

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări